Rizzoli & Isles

8.2 / 10
42 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Nienke de Boode geeft "Rizzoli & Isles - Seizoen 3 (DVD)" een 8.
Geschreven door Nienke de Boode op 10 februari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Rizzoli & Isles - Seizoen 3 (DVD)

Toen de dvd box van Rizolli & Isles eindelijk op mijn deurmat viel, kon mijn geluk niet op. Als groot crimeliefhebber was ik dan ook helemaal blij dat ik deze dvd mocht kijken voor MijnSerie. Ik was seizoen 5 al aan het volgen op de tv en dat beviel me wel, dus het leek me erg leuk om wat meer van deze serie te zien. Verder had ik niks gezien, maar dat hoeft vaak geen ramp te zijn bij crime series.

En ook in dit geval was de serie goed te volgen, ook zonder voorkennis van seizoen 1 of 2. De eerste aflevering heeft namelijk een paar flashbacks naar het vorige seizoen, die de kijker meteen duidelijk maken wat er aan de hand is. Maar voor ik daar meer over vertel, laat ik eerst de algemene setting van het verhaal bespreken.

In deze serie volgen we het duo detective Jane Rizolli en dokter Maura Isles. Jane (Angie Harmon, Law & Order) is een nuchtere, stoere en zeer getalenteerde detective en doet alles om een zaak op te lossen. Ze weet wat ze wil en laat niet snel over zich heen lopen. Aan de andere kant heb je Maura (Sasha Alexander, NCIS), een lijkschouwer, wandelende encyclopedie en modeliefhebber. Ze is een goede dokter en lijkschouwer en daarnaast altijd gekleed in designerkleding volgens de laatste modeontwikkelingen.

De dames zijn beste vriendinnen en houden samen Boston veilig van moordenaars. Daarnaast werken ze samen met detective Barry Frost (Lee Thompson Young, The Famous Jett Jackson) en detective Vince Korsak (Bruce McGill, MacGyver). Ook Jane’s broer, Frankie Rizolli (Jordan Bridges, Conviction), werkt op het politiebureau en assisteert regelmatig in een zaak.

Ook bij deze serie speelt het persoonlijke leven van de karakters een rol. Verschillende gloednieuwe liefdes en relaties, maar ook relaties uit de vorige seizoenen komen langs. Daarnaast is regelmatig de moeder van Jane en Frankie, Angela “Angie” Rizolli (Lorraine Bracco, The Sopranos), aanwezig omdat zij werkt in de kantine van het politiebureau.

Eigenlijk staat dit hele seizoen in het teken van familieproblemen. Aan de ene kant hebben we Jane en haar vader die aan het begin van het seizoen langs komt om een scheiding aan te vragen bij Jane’s moeder. Al snel blijkt dat er meer achter zit en loopt het uit tot een compleet familiedrama.

Aan de andere kant hebben we Maura, die aan het einde van seizoen 2 erachter kwam dat haar biologische vader een grote maffiabaas was. Jane schiet hem neer en dat zorgt gelijk al voor een spannend begin van het seizoen. Ook deze verhaallijn loopt nog door in de rest van het seizoen. Maura worstelt nu namelijk met de vraag wie haar biologische moeder dan wel is.

Drama is er dus in ieder geval. Voeg daar moord en mysterie aan toe en je hebt een superleuke crime serie om naar te kijken. De zaken zijn vaak divers (en dat is knap bij een crime serie) en interessant om te volgen. De serie weet je aandacht vast te houden bij de zaak van de week en daarnaast is de rode draad ook leuk.

Harmon en Alexander doen het goed als hun karakters. Ze hebben er daarnaast ook duidelijk plezier in en dat komt op een goede manier op het scherm. Ook de andere acteurs doen het goed wanneer ze hun personages vertolken. Nu moet er wel gezegd worden dat de personages van de bijkarakters minder goed uitgediept zijn dan die van de hoofdpersonen. Toch is dat niet erg storend, dus komen ze er mee weg.

Daarnaast bevat deze dvd-box natuurlijk de nodige extra’s. En dat zijn er in dit geval best veel! Onder andere interviews en natuurlijk een ‘gag reel’ (beter bekend als ‘bloopers’). Altijd leuk als extraatje natuurlijk.

Deze dvd-box heeft zeker mijn verwachtingen waargemaakt en ik heb ontzettend genoten van dit seizoen van deze serie. Daarom ook deze 8,0. Ik ben gelijk maar begonnen met seizoen 1. Het is toch ook wel leuk om te zien hoe de serie ooit begon.
Volg Rizzoli & Isles
Vorige aflevering
Ocean Frank
Ocean Frank
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Rizzoli & Isles