Riverdale

8,0 / 10
42 min
Misdaad, Mysterie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Thomas ten Veldhuijs geeft "Riverdale - Seizoen 3" een 5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 12 juni 2019.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Riverdale - Seizoen 3

Toen seizoen één van Riverdale uitkwam, stond er één mysterie centraal, namelijk: wie heeft Jason Blossom vermoord? Het was een vermakelijke serie die niet al te serieus genomen moest worden en het heeft een best wel goede cast. De vader van Archie Andrews bijvoorbeeld, waar de serie voornamelijk om draait, wordt namelijk gespeeld door Luke Perry (Beverly Hills, 90210) en de vader van zijn beste vriend Jughead wordt gespeeld door Skeet Ulrich (Jericho). Nu zijn we aangekomen in het derde seizoen. Waar Riverdale voorheen vermakelijk en enigszins overdreven was, is het derde seizoen wel erg ongeloofwaardig geworden.

Tijdens het kijken van het derde seizoen heb ik best wel vaak moet lachen. Dat was niet omdat er goede grappen gemaakt werden, maar meer omdat het simpelweg absurd was. Wellicht ben ik iets te kritisch en moet ik Riverdale met een andere blik bekijken, maar door sommige gebeurtenissen in de serie is dat vrij lastig. Ondanks dat het derde seizoen nog steeds vermakelijk was, gaat het echt alle kanten op. Bijna iedere aflevering bevat weer een nieuw subplot, personages veranderen hun motieven en standpunten bijna iedere aflevering volledig en 'onrealistisch' krijgt door dit seizoen een compleet nieuwe betekenis. En voor een klein dorpje zoals Riverdale overlijden er wel erg veel mensen, wat de impact meestal ook weer minder groot maakt.

[image-82174]

De hoofdverhaallijn van het derde seizoen gaat over het mysterie achter The Gargoyle King. Hij wordt gepresenteerd als een bovennatuurlijk wezen dat de jonge inwoners van Riverdale in zijn macht heeft. Dit doet hij middels het spel Griffins & Gargoyles (G & G) wat gebaseerd lijkt te zijn op het bestaande rollenspel Dungeons & Dragons. Bij G & G is het de bedoeling dat de spelers bepaalde opdrachten moeten uitvoeren die verregaande gevolgen kunnen hebben voor de inwoners van Riverdale.

Naast de verhaallijn over The Gargoyle King zijn er ook nog een aantal andere verhaallijnen die zich door het seizoen heen ontwikkelen. Betty houdt zich voornamelijk bezig met het onderzoeken en het tegenhouden van The Farm, een organisatie die overkomt als een soort sekte. Archie heeft nog steeds conflicten met Hiram Lodge, de vader van zijn vriendin Veronica. Vervolgens heeft Veronica weer problemen met haar vader over een aantal andere aangelegenheden. En er zit weer een musicalaflevering in. Verder zijn er nog een aantal andere verhaallijnen door het derde seizoen heen.

Wat mij positief heeft verrast dit seizoen, is dat er veel verwijzingen zijn naar filmklassiekers en andere (recente) televisieseries. Zo wordt er soms subtiel en vaak minder subtiel verwezen naar bijvoorbeeld Star Wars, The Breakfast Club, Silence of the Lambs en Ozark. Als je een grote filmliefhebber bent (zoals ik dat ook ben), dan zal dat je zeker goed bevallen.

Het derde seizoen van Riverdale was vermakelijk, maar ging wel echt alle kanten op. De verhaallijnen en personages zijn zeer ongeloofwaardig neergezet en het wordt steeds moeilijker om je in personages te kunnen verplaatsen aangezien ze iedere aflevering weer een compleet nieuw moreel kompas hebben. De acteerprestaties waren wel goed en ik was verrast door de zangkwaliteiten van de cast. Ben heel erg benieuwd met wat voor verhaallijnen ze gaan komen in het vierde seizoen. Ook al geloof ik niet in het idee achter de “guilty pleasure”, toch denk ik dat Riverdale er wel eentje is.

Al met al was het een warrig, onsamenhangend maar toch wel vermakelijk seizoen. Het derde seizoen van Riverdale krijgt van mij een 5.
Volg Riverdale
Vorige aflevering
Chapter Seventy-Six: Killing Mr. Honey
Chapter Seventy-Six: Killing Mr. Honey
04x19
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Pro4free
12 jun 2019 22:02 -
Cijfer volledig mee eens, de samenvatting goed geschreven. Ik was ook al begonnen met schrijven van een recensie haha
Reageer
avatar_Petertjuh4
13 jun 2019 16:15 -
Ik vond dat er een groot verschil zat tussen deel 1 en deel 2. Deel 1 vond ik nog lekker weg kijken en was het ook spannend, net zoals de vorige seizoenen. In het tweede deel probeerde ze alles bij elkaar te brengen ofzo en ze rare constructies maakte. Dat kwam de kwaliteit helaas niet ten goede. Voor mij een mager 6je, omdat het eerste deel nog goed was.
Reageer
avatar_punkmuts
15 jun 2019 08:32 -
Seizoen 1 en 2 vond ik behoorlijk goed. Seizoen 3 viel me erg tegen. Het leek wel een beetje op een musical (Glee) Dit seizoen krijgt een 4 van mij en mocht er een 4e seizoen volgen dan haak ik af.
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5