Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jessica Dillema geeft "Revolution – Eerste aflevering" een 9.
Geschreven door Jessica Dillema op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Revolution – Eerste aflevering

Onze hele manier van leven is afhankelijk van elektriciteit. Wat zou er gebeuren als het gewoon stopte met werken? In Revolution maak je dit mee. Alsof er een schakelaar omgezet is wordt het opeens op de hele wereld donker. Vliegtuigen vallen uit de lucht, ziekenhuizen moeten sluiten en communicatie is onmogelijk. Zelfs batterijen werken niet meer. En wie kan zonder moderne technologie vertellen wat de reden hiervan is? Na een korte introductie gaat de serie vijftien jaar vooruit in de tijd. Het leven is weer terug naar hoe het was voor de industriële revolutie en als de zon onder gaat worden de kaarsen aangestoken.

Revolution. De serie die al populair was voordat het begon en bedacht is door Eric Kripke. En als je een diehard Supernatural fan ben dan zie je dat meteen. Ze spelen in het deel over vijftien jaar geleden het nummer “Dirty deeds done dirt cheap” van AC/DC en het personage Aaron (Zak Orth) draagt een AC/DC shirt. Het favoriete muziekgenre van Kripke. Hiernaast is uitvoerend producent van Lost en Fringe, J.J. Abrams, ook uitvoerend producent bij Revolution. Allemaal veel belovende namen en de eerste aflevering komt zijn verwachtingen na. De serie is spannend, bevat mysterie, actie, overlevingskunsten en zorgt ervoor dat je het liefst zo snel mogelijk de volgende aflevering wilt zien. Als je fan was van Terra Nova en Lost en houdt van de stijl van Supernatural is dit echt een serie voor jou.

Het verhaal staat centraal rondom de familie Matheson. De Monroe Molitia, geleid door Captain Neville (Giancarlo Esposito, Breaking Bad/Once Upon a Time) is op zoek naar broers Benjamin (Tim Guinee, The Good Wife) en Miles Matheson (Billy Burk, Twilight) omdat zij mogelijk iets weten over waarom de elektriciteit is uitgevallen. En als je weet waarom, misschien weet je dan ook hoe je het weer aan kan zetten. De Molitia vindt Ben, maar zijn zoon Danny (Graham Rogers) gooit roet in het eten. Hij bedreigd de Molitia zenuwachtig met een kruisboog en dit zorgt ervoor dat zijn vader vermoord wordt en hijzelf gevangen wordt genomen. Vanaf daar volg je Danny’s verhaal als gevangene, wat voor een fijne afwisseling volgt en je in feite twee delen van het verhaal laat zien.

Op datzelfde moment begint namelijk voor dochter Charlotte “Charlie” (Tracy Spiridakos, Majority Rules) de zoektocht naar Miles en Danny. Maar dit doet ze niet alleen. Onuitgenodigd gaan de vriendin (Anna Lise Phillips) van Ben en zijn vriend Aaron mee. Voordat Ben werd neergeschoten gaf hij aan Aaron een amulet, waarin een usb verborgen zit waar hij vlak voordat de elektriciteit uitviel iets opgezet heeft. Dit element in de serie zorgt voor het mysterie dat je maar al te graag wilt uitvogelen.

Quotes als “I used to work at this place called Google,” zorgen ervoor dat het dicht naar de kijker toegebracht wordt. Hierdoor kun je je beter voorstellen dat ook iets als Google zou stoppen te bestaan als alle technologie zou verdwijnen. Maar niet alleen quotes, ook chronische aandoeningen zoals de astma van Danny komen aan bod. Zonder technologie, geen inhaler voor astmatische patiënten. De kijker kan het verhaal op verschillende manieren naar zich toetrekken. Erg indrukwekkend was ook de scene waarin een vijfjarige Charlie ijs at en Ben tegen haar zei dat ze goed moest onthouden hoe het smaakte.

Hoewel gebruik wordt gemaakt van vele nog niet erg bekende acteurs zijn de acteerprestaties erg goed. In het bijzonder Tracy Spiridakos die een hoofdrol op haar CV heeft weten te zetten. Ze weten je allemaal in het verhaal te zuigen. En ik kan niet wachten totdat de personages verder uitgediept worden. Ook hoop ik dat ze meer terugblikken zullen laten zien van de afgelopen vijftien jaar. Wat wist Ben allemaal? Waarvoor kan de amulet allemaal gebruikt worden? En wat is de oorsprong van het logo van de Monroe Molitia? Dit gaan we hopelijk allemaal ontdekken zodra de serie officieel van start gaat op 17 september en ik voorspel hierbij dat deze serie nog wel eens een grote hit zal kunnen worden.
Volg Revolution
Vorige aflevering
Declaration of Independence
Declaration of Independence
02x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (20)

avatar_anonymous
07 sep 2012 09:57 -
Gisteren de pilot aflevering bekeken. Vond het erg leuk en had er graag meer van willen zien maar zullen nog even moet wachten, jammer!
Reageer
avatar_JanWillemK
07 sep 2012 12:34 -
Heb ik iets gemist?

Eerste aflevering is toch nog niet uitgezonden?!? :P
Reageer
avatar_anonymous
07 sep 2012 12:52 -
NBC heeft de pilot uitgebracht. Deze was alleen te bekijken via de site van NBC en als je uit Amerika komt. Maar de aflevering is nu ook te downloaden..
Reageer
avatar_JessicaD
07 sep 2012 17:22 -
@ Lange: ik kan ook niet wachten haha, maar zullen helaas toch nog even moeten!

@Dubst3p: Dit geldt trouwens ook voor The New Normal. Heb over dit eerder vertonen van series een tijdje geleden nog een nieuwsbericht geschreven en die kun je hier vinden: http://www.mijnserie.nl/revolution/nieuws/938-nbc_vertoont_the_new_normal_en_revolution_voor_premi%E3%A8re/
Beide series zijn erg leuk, maar dat kun je vast wel merken aan mijn recensies over beide series haha.
Reageer
avatar_JanWillemK
07 sep 2012 19:08 -
Ow super, bedankt!

Inmiddels te pilot gedownload en bekeken. Recensie is overigens zeer goed! Ben het volledig met je eens.
Reageer
avatar_JessicaD
07 sep 2012 19:17 -
@ Dubst3p: Dankjewel! Dat is altijd goed om te horen =)
Reageer
avatar_Basdr
08 sep 2012 22:27 -
Oew ik kijk echt uit serie. Toch eens kijken of ik die pilot al ergens vandaan kan "plukken".
Reageer
avatar_KoNijn
10 sep 2012 11:39 -
Pilot gezien. Veel belovend, dit wordt een serie om te volgen!
Reageer
avatar_mvdl85
16 sep 2012 12:09 -
heb de eerste aflevering gezien, vind deze seie wel meevallen....
Reageer
avatar_anonymous
06 nov 2012 21:20 -
Nu de eerste 6 afleveringen gezien en ik vind t een super serie :D
Reageer
avatar_JessicaD
06 nov 2012 21:51 -
Serie blijft idd supergoed, maar begin me wel steeds meer te ergeren aan Tracy Spiridakos.... Vind haar niet echt een top-actrice
Reageer
avatar_anonymous
15 nov 2012 20:31 -
ja kan maar ik irriteer me soms erger aan haar personage haha
Reageer
avatar_anonymous
04 jan 2013 17:07 -
Ha, lijkt me spannende serie, is al bekend wanneer op NL tv te zien is? Bv op Fox?
Reageer
avatar_JessicaD
04 jan 2013 18:05 -
@jompie: precieze datum is nog niet bekend maar het komt vanaf het voorjaar in nederland op tv. Als je hierboven op nieuws klikt dan kun je er wel een nieuwsbericht over vinden van mij =)
Reageer
avatar_anonymous
29 jan 2013 16:57 -
Eerst 10 afleveringen gezien. Fantastisch. Ben verslaafd en kan niet wachten op vervolg..
Reageer
avatar_anonymous
15 feb 2014 12:44 -
ik vind het niet kunnen dat er zomaar gestopt wordt met Revolution! een hele goeie serie. zit je het aldoor te volgen en dan nokken ze ineens. heeeel fout!!
Reageer
avatar_JessicaD
15 feb 2014 18:55 -
@M van der Maat: helaas scoorde de serie in Nederland niet goed genoeg. In Amerika zijn er al wel meer afleveringen uitgezonden, misschien kun je ze downloaden of online kijken om ze alsnog te kijken.
Reageer
avatar_anonymous
16 feb 2014 13:21 -
slaat nergens op midden in de serie te stopen ik keek elke week,dit is al de tweede serie die zomaar stopt
Reageer
avatar_anonymous
11 apr 2014 23:15 -
Heb tot aflevering 18 seizoen 2 online gekeken (omdat het hier van tv is gehaald )en zit te wachten op de laatste 4. Ik hoop echt dat er een seizoen 3 komt maar ik betwijfel het. Alle reacties op internet (vanuit Amerika) suggereren dat de show niet genoeg kijkers meer heeft. Maar ik ben hoopvol. wachten op 30 april voor afl. 19
Reageer
avatar_anonymous
08 nov 2014 19:56 -
Goed
Reageer
Revolution