Revenge

8.3 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Mandy Gelling geeft "Revenge - Seizoen 3 (Eerste deel)" een 10.
Geschreven door Mandy Gelling op 12 januari 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Revenge - Seizoen 3 (Eerste deel)

Vergeet Dallas, vergeet Dynasty. Vergeet JR, vergeet Alexis. Want nu is daar Emily Thorne. De Keizerin van de wraak. En de serie Revenge zelf? Revenge is een meester in het terugbrengen van vermeende doden, het herstellen van dodelijke ziektes en het keer op keer ontsnappen aan onthullingen van je grootste geheim: je ware identiteit.

Revenge, de naam zegt het al, het gaat over de wraak die Emily Thorne wil nemen op de ergste familie sinds de Ewings, de Graysons. Zijn sommige verhaallijnen vergezocht? Ja enorm. Is dat erg? Nee geheel niet. Elke week zit je met spanning op de bank te staren naar je tv scherm om te zien welke intriges en welke plotwendingen er nu weer uit het meesterbrein van Emily komen. Emily die maar niet uitgeput raakt van alle intriges en complotten waarin ze verwikkeld raakt. Het web dat ze weeft om de Graysons eens en voor altijd op de knieën te krijgen is misschien mooi maar Victoria en de rest van de Graysons zijn geen onschuldige vliegjes die zomaar in haar web vliegen.

In seizoen één en twee hebben we gezien hoe Emily, door middel van leugens en bedrog, zich een weg baant naar het hart van Daniel. Ze moet en zal wraak nemen voor de dood van haar vader die door de Graysons valselijk is beschuldigd van terrorisme. Daardoor raakt ze vervreemdt van Jack Porter, de enorme sympathieke, maar door Emily ’s intriges beschadigde barman. Hulp krijgt ze van de door mij geadoreerde Nolan Ross, die dankzij zijn enorme kennis van computers heel veel kan betekenen voor Emily en haar zucht naar wraak. Helaas moet Nolan daar een hoge prijs voor betalen, maar hij blijft Emily trouw. Ze krijgt ook hulp van de stoere Aiden Mathis, maar Aiden heeft ook zo zijn eigen agenda.

En dan zijn we nu bij seizoen drie, dat weer bol staat van de intriges en onwaarschijnlijke wederopstandingen. Het seizoen begint meteen met een klapper. Emily wordt neergeschoten. Ze staat in een beeldige jurk op het dek van een boot en valt met twee schotwonden in haar buik in het water. De vraag is dus in het eerste deel van Revenge: “Wie heeft Emily neergeschoten?” Op het scherm verschijnt meteen twee maanden eerder en gaan we zes maanden na het einde van seizoen twee verder. Victoria geniet van het leven op de boerderij met haar verloren zoon Patrick (Justin Hartley, Smallville). Charlotte is in Europa geweest en heeft niet alleen Declan maar ook hun kindje verloren. Nolan komt uit de gevangenis en Jack likt zijn wonden. De zomer in de Hamptons is weer begonnen. Emily is nog steeds met Daniel en alles lijkt pais en vree tussen hen. Behalve dan dat mamma Grayson het nog steeds niet zit zitten dat haar zoon gaat trouwen met Emily.

Niets nieuws zou je zeggen, maar Revenge zou Revenge niet zijn als er nieuwe en oude spelers opduiken die het leven van Emily, de Graysons, Jack, Nolan en Aiden volledig in de war schoppen. Zo hebben we de bevallige Margaux Lemarchal (Karine Vanasse, Pan Am) die een nieuw glossy maandblad gaat starten in Amerika en het pappa Grayson onnodig moeilijk kan maken. Of Sara Munello (Annabelle Stephenson, H20: Just Add Water) die het hoofd van Daniel volledig op hol brengt waardoor Emily nog listiger moet zijn dan ze al is. Maar zoals altijd blijf je geboeid kijken naar Revenge. Hoe briljant de plannetjes worden bedacht en hoe ze nog briljanter ongedaan worden gemaakt. Het minachtende lachje van Victoria die perfect past naast de slinkse, sarcastische en overspelige Conrad. Wat een stel! De prachtige, aardige en intelligente Nolan, en de sluwe maar mooie Emily. Allemaal redenen om naar Revenge te kijken en te blijven kijken.

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op het tweede deel. Vanaf zondag 5 januari 2014 kunnen we weer gaan genieten van de Hamptons en zijn buitengewone bewoners bij ABC TV Network.

Nog steeds 10 punten en het plot wordt dikker en dikker.
Volg Revenge
Vorige aflevering
Two Graves
Two Graves
04x23
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_monique1963
20 jan 2014 08:50 -
Geweldige serie! kan het me helemaal vinden in jouw recensie.
Reageer
avatar_Roeman
20 jan 2014 09:06 -
@monique1963, bedankt, ja ik ga er echt elke week voor zitten. Kijk er altijd naar uit. Nu de tweede helft is begonnen word het alleen maar spannender en gemener en vreemder. And we love it ;-)
Reageer
John Doe
taw balk (gast)
14 sep 2014 12:03 -
Ik ben er helemaal verlieft op geworden, wat een heerlijke serie
Reageer

Nieuwste recensies

Star Trek: Lower Decks - Seizoen 1 (sneak peek)

7.5

El Cid - Seizoen 1

7.5

Lupin - Eerste aflevering

8

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

8.5