Revenge

8.3 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jessica Dillema geeft "Revenge - Seizoen 2" een 9.
Geschreven door Jessica Dillema op 19 mei 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Revenge - Seizoen 2

Na de laatste seconde van de seizoensfinale van dit seizoen stond mijn mond letterlijk open van verbazing. Hoewel ik het tweede seizoen minder goed vond dan het eerste seizoen, heeft de seizoensfinale in één keer veel goedgemaakt. Maar voordat ik verder ga over de seizoensfinale zal ik eerst nog wat meer vertellen.

Het spannende eerste seizoen eindigde met Victoria die in het vliegtuig stapte, een zwangere Amanda, Daniel en Emily die uit elkaar gingen, het bericht dat het vliegtuig waarin Victoria zat neergestort was en Charlotte die een overdosis nam. De vraag na deze spannende seizoensfinale was natuurlijk of Victoria nog leeft en overleeft Charlotte? Maar een misschien nog wel grotere cliffhanger: leeft Amanda’s moeder nog? Na zo’n geweldig eerste seizoen en een enorm spannende seizoensfinale had ik hoge verwachtingen voor het tweede seizoen. Helaas moet ik zeggen dat ze mij op een ogenblik tijdelijk zijn kwijtgeraakt.

Het tweede seizoen start allereerst met een quote, en omdat die quotes bij de serie horen wil ik deze eerste quote hier even aanhalen; “Destiny has two ways of crushing us… by refusing our wishes… and by fullfilling them”. Ik kon meteen niet wachten tot de rest van de aflevering, want die quote alleen zegt al genoeg. De eerste aflevering start net als het eerste seizoen met een vooruitblik. Dit keer was het niet een vooruitblik naar de seizoensfinale, maar zien we de beelden al eerder in het seizoen terug. The Amanda, op de bodem van de oceaan en een lichaam. Maar van wie? Tegen de tijd dat het weer terugkwam in de serie was ik dit voorstuk allang weer vergeten en kwam het dus toch nog als verrassing dat de boot zonk. En ik vond die aflevering erg goed. De acteurs en actrices wisten de emoties goed over te brengen naar mij als kijker.

Nieuw in dit tweede seizoen is Aiden Mathis (Barry Sloane, Hollyoaks). Al in de eerste paar minuten komen we erachter dat Amanda niet als enige in de leer was bij Takeda. Hoe verder we in het seizoen komen, des te meer komen we erachter wat de relatie tussen Aiden en Amanda inhoudt. In tegenstelling tot het personage Padma (Dilshad Vadsaria, Greek), een love interest voor Nolan, vind ik Aiden wel een leuke toevoeging aan de serie. Dat Charlotte haar drugsoverdosis overleefd is geen grote spoiler, over het lot van Victoria laat ik jullie nog graag in het ongewisse.

Er zijn diverse personages die geïntroduceerd worden en ook een aantal die de serie verlaten. Het jammere is wel dat een deel van die personages te weinig indruk hebben gemaakt en dat ik ze aan het eind van het seizoen alweer vergeten was. Maar dat is dan misschien ook wel de functie van bijrollen. Het kort bijdragen aan bepaalde belangrijke elementen uit het hoofdverhaal en dan verdwijnen. De moeder van Amanda gaat ook een rol spelen, maar die verhaallijn loopt al ver voor de seizoensfinale af. Ook de echte Emily Thorne maakt het nodige mee dit seizoen. En hoewel ik haar als personage soms vervelend vond, vond ik haar verhaallijn wel erg interessant. Erg leuk is ook dat we ook dit seizoen steeds meer zicht krijgen op Amanda’s verleden, mede dankzij het nieuwe personage Aiden.

Er zijn stukken in de verhaallijn die ervoor hebben gezorgd dat ze mijn interesse tijdelijk een beetje zijn kwijtgeraakt en zelfs mijn favoriet uit het eerste seizoen, Nolan Ross, is naar mijn mening wat achteruit gegaan. Alles dat ik de afgelopen afleveringen miste zat in de seizoensfinale, waaronder een grote onthulling (meerdere!). De twee uur durende seizoensfinale had mij op het puntje van mijn stoel en kan ik niet wachten op hoe bepaalde elementen uit de seizoensfinale verder zullen gegaan. Bij de seizoensfinale had ik weer het gevoel dat ik ook bij het eerste seizoen had. Het heeft mij zeker nieuwsgierig gemaakt naar het derde seizoen. Er gaat een hoofdpersonage dood, en hoewel het in de media aangekondigd was, was ik toch verrast door dit overlijden. De acteurs spelen dit erg goed, want ze weten op mijn gevoel te spelen en dat lukt niet elke acteur en actrice. Dit geldt eigenlijk wel voor de meeste acteurs en actrices in de serie. Ik geloof ze en wanneer er iets ergs gebeurt voel ik met ze mee. Wel vraag ik mij af of ze ooit nog aan de kwaliteit van het eerste seizoen kunnen tippen, een verhaal als deze kan natuurlijk niet eeuwig doorgaan. Maar voor nu ben ik tevreden. Dankzij de seizoensfinale krijgt het toch een 9.
Volg Revenge
Vorige aflevering
Two Graves
Two Graves
04x23
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_wichitavrijkom
20 mei 2013 00:11 -
Ik vroeg me al af wie deze recensie had gepakt want die had ik graag ook willen schrijven, haha... ;-) Maar ik ben het helemaal met de recensie eens, kan me er erg goed in vinden! Alles wat je zegt heb ik ook gedacht tijdens het seizoen en de finale, kijk dus ook zelf erg uit naar het 3e seizoen. Ondanks de tegenvallers hier en daar alsnog altijd een leuke en goede serie!
Reageer
avatar_JessicaD
20 mei 2013 20:55 -
@Wichtita: Mooi om te horen dat je het er mee eens bent =). En ja, had ook een recensie over het eerste seizoen geschreven dus dan schrijf ik ook gewoon 1 over het tweede seizoen. Ik vind het leuk dat wanneer ik van het eerste seizoen een recensie heb geschreven om dan van de volgende seizoenen sowieso ook een recensie te schrijven, zeker wanneer ik een serie actief volg =). Overigens: het is niet erg als er twee recensies over één seizoen zouden zijn, het komt wel vaker voor ;-).

Ben erg benieuwd naar het derde seizoen. Helaas nog even wachten :p.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
20 mei 2013 21:05 -
Oh oké ik dacht dat de voorkeur uitging naar een recensie per seizoen maar goed dat ik het weet. Nou ja ik kan me hier zo goed in vinden dat een tweede recensie overbodig is hoor, zou niet veel verschillen met deze dan! Ja het wordt een lange zomer... Zo veel series die nu de zomerstop in gaan en zo weinig leuks wat 's zomers start. Gelukkig heb ik nog genoeg andere dingen om te kijken deze zomer series waar ik nog niet aan toe ben gekomen anders zou het wel een erg trieste zomer voor mij worden, haha.
Reageer
avatar_JessicaD
20 mei 2013 21:22 -
Zoals je inderdaad al zegt 'voorkeur'. Het heeft de voorkeur dat van elke serie/seizoen één recensie geschreven wordt, maar soms komt het voor dat er twee mensen zijn die over eenzelfde seizoen een recensie willen schrijven. Dit gaan we sowieso niet verbieden en in sommige gevallen, zoals bij The Following, belicht het twee compleet verschillende kanten en dat is goed. Alcatraz is bijvoorbeeld weer een ander verhaal. Daar zijn inmiddels al zoveel recensies van dat we eigenlijk een overschot hebben. Dan hebben we liever dat in plaats daarvan een recensie geschreven wordt over een andere serie.

Ben het overigens niet met je eens dat er deze zomer zo weinig leuks start. Op mijn te zien lijstje voor de komende 3/4 maanden heb ik aardig veel staan :p. Dit zijn zowel nieuwe series als series die verder gaan met een nieuw seizoen. Welke series ben je van plan te gaan kijken deze zomer? Misschien kan ik je ook nog wel wat aanraden qua wat er deze zomer op tv is als je aangeeft wat je graag zou willen kijken =).
Reageer
avatar_wichitavrijkom
20 mei 2013 21:53 -
Oké duidelijk!

Hmm je maakt me wel nieuwsgierig dan... Ik heb zelf alleen 'Switched at Birth' waarvan ik weet dat dit deze zomer weer begint en 'Dexter' maar that's it volgens mij. Loop bij die eerste nog wat achter dus daar moet ik nog even bij bijkomen dan, en was van plan Glee en Grimm bijvoorbeeld verder te kijken deze zomer bij gebrek aan wat anders dus. Maar goed als jij nog goede tips hebt dan hoor ik dat graag natuurlijk!
Reageer
avatar_JessicaD
20 mei 2013 23:33 -
Wat ik ga kijken deze zomer is dit:
- Baby Daddy - Tweede seizoen (leuke comedy serie)
- Teen Wolf - Derde seizoen (special effects zijn niet geweldig, maar het verhaal wel. Heb er wel een recensie over geschreven mocht je er benieuwd naar zijn).
- The Fosters - Nieuwe serie
- Mistresses (US) - Nieuwe serie (ga de pilot uitproberen)
- Graceland - Nieuwe serie (pilot gezien, lijkt me erg goede serie)
- Switched at Birth - Vervolg tweede seizoen
- The Goodwin Games - Nieuwe serie (twijfelgeval, maar ga iig de pilot proberen)
- Pretty Little Liars - Vierde seizoen
- Twisted - Nieuwe serie (pilot gezien, heb er nog geen 100% oordeel over. Maar ben wel benieuwd hoe het verder gaat)
- Devious Maids - Nieuwe serie (ga de pilot uitproberen)
- Crossing Lines - Nieuwe serie (met die cast zou het een goede serie moeten worden)
- Under the Dome - Nieuwe serie (hier ben ik erg benieuwd naar. Interessante setting en leuk verhaal)
- King & Maxwell - Nieuwe serie (ga de pilot uitproberen)
- Do No Harm - serie was gecanceld, maar ze zenden de resterende afleveringen deze zomer uit.
- Ray Donovan - Nieuwe serie
- Camp - Nieuwe serie (ga de pilot uitproberen)
- Suits - Derde seizoen

En vorige week ben ik begonnen met Dexter, dus die komt ook overal nog een beetje tussendoor :p.

Zit hier ook niet iets tussen dat bij jou past? Je kunt altijd even de trailer kijken, maar Glee kijken is natuurlijk ook niet verkeerd, daar ben ik al helemaal mee bij =).
Reageer
avatar_wichitavrijkom
21 mei 2013 00:03 -
Er zit zeker wel iets tussen denk ik! Twisted had ik inderdaad ook op mijn lijstje staan, helemaal vergeten dat die deze zomer al start. Ben ik ook wel nieuwsgierig naar. Ik ga ze van de week even allemaal even langs maar hartstikke bedankt voor alle tips!
Reageer
avatar_JessicaD
21 mei 2013 00:21 -
Geen dank, ben benieuwd naar welke series je uiteindelijk gaat volgen =)
Reageer
avatar_wichitavrijkom
21 mei 2013 00:35 -
Ik ook, opeens is mijn zomer een stukje voller... ;) Komt mooi uit dat ik in Nederland blijf!
Reageer
avatar_Elby
26 mei 2013 13:36 -
Moet het niet zijn, mijn mond viel letterlijk open en niet stond letterlijk open, veel herhalingen in je stuk, bv seizoen en seizoensafleveringen 16x seizoen en 12x seizoensfinalen is erg veel voor dit stukje, leest niet lekker weg.
Maar ben wel een fan van de serie.
Reageer
John Doe
sophia (gast)
17 aug 2013 11:21 -
Beste Juf Elby,

Zou u niet zo willen zeiken aub?

Bvd
Reageer

Nieuwste recensies

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5