Resurrection

7.5 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling geeft "Resurrection - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 28 oktober 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Resurrection - Seizoen 1

Persoonlijk schaar ik mij niet onder de categorie sentimenteel maar van Resurrection werd ik dat wel op momenten. Soms kan ik mijn oma erg missen en tijdens Resurrection ontsnapte ik niet aan de gedachten wat ik zou doen als ze plotseling voor mij neus stond, levend en wel. Bij de familie van het achtjarige overleden jongetje Jacob (Landon Gimenez) gebeurt dat namelijk. Hij staat na 32 jaar weer op de stoep bij paps en mams die inmiddels 32 jaar ouder zijn. En dat sentimentele beeld krijg je dan vervolgens niet meer uit je hoofd. “Wat zou ik doen?”

Resurrection doet iets met de terugkeer van de doden wat ik nog niet eerder had gezien. Het zijn geen hersenloze mensenvleesetende zombies of ronddolende geesten. De terugkerende doden in Resurrection zijn ‘gewoon’ de personen die ze waren vlak voor hun dood. Tenminste, dat is wat ze ons doen geloven. Jacob, die trouwens heel erg goed speelt in zijn debuut, is overleden terwijl hij samen met zijn tante langs de rivier wandelde. De ware toedracht is niet meteen geheel duidelijk maar wat we wel weten is dat hij samen met zijn tante is verdronken. Zijn nichtje, die toen een baby was, Maggie Langston (Devin Kelley (Covert Affairs) is nu dokter.

J. Martin Bellamy (Omar Epps, House) is de immigratie- en douaneagent die Jacob weer thuis brengt. Hij wil uitzoeken hoe het kan dat Jacob weer op de stoep staat na 32 jaar. Bellamy heeft een enorm hoog empathisch vermogen en blijft in Arcadia om het allemaal tot op de bodem uit te zoeken. Meer dan dit ga ik niet vertellen over het verhaal maar dat er meer aan de hand is dan je op eerste gezicht ziet en denkt is duidelijk. Resurrection bouwt het verhaal en de spanning uitstekend op. Je leeft mee met de ouders van Jacob, waarbij ze enorm goed laten zien wat het verschil in verdriet en geloof kan zijn tussen vader Henry Langston (Kurtwood Smith, That 70’s Show) en moeder Lucille Langston (Frances Fisher, Eureka).

Ook laat het uitstekend zien hoe sommige mensen omgaan met iets wat ze niet begrijpen. Arcadia is verdeeld en dat wordt pijnlijk duidelijk op de speelplaats of in de kerk van pastoor Tom Hale(Mark Hildreth, V(2009). Omdat Resurrection maar acht afleveringen heeft blijf je het volledige seizoen geboeid kijken. Geen zijwegen of andere verhaallijntjes die je kunnen afleiden van waar het om gaat. Dat werkt in deze serie enorm goed. Je bent na elke aflevering benieuwd naar de volgende. Zoals eerder vermeld is de spanningsboog vanaf de eerste aflevering aanwezig. Tijdens de laatste paar afleveringen is de spanning in het verhaal op zijn hoogst en kun je niet wachten op het tweede seizoen.

Resurrection is weer eens wat anders. Tussen al het superheldengeweld en politieseries mag Resurrection zich absoluut een topper noemen. De dialogen zijn soms iets te langdradig of juist te kort maar door het verhaal en de geweldige acteerprestaties, vooral van Smith en Fisher, blijf je kijken. Geen moment heb ik mij verveeld. Geheel terecht hebben ze Resurrection dan ook vernieuwd met een tweede seizoen. En ik hoop dan weer bij elke aflevering een verrassende wending te krijgen en bij elke aflevering weer te denken: “Wat zou ik doen?”

8.5 punten omdat ik na één seizoen nog geen antwoord heb op mijn vraag.
Volg Resurrection
Vorige aflevering
Loved in Return
Loved in Return
02x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

John Doe
Erica (gast)
30 okt 2014 18:56 -
Ik ben het grotendeels eens met je review, maar..... ik vond het jammer dat het einde erg veel openlaat en dus moet je een tweede seizoen afwachten. Volgens mij was het met een of twee extra afleveringen wel gedaan. Maar goed, het is een remake van een Franse serie en ik weet zo niet of die ook uit meer seizoenen bestaat.
Reageer
avatar_Roeman
30 okt 2014 19:29 -
@Erica, Resurrection is een boekverfilming en geen remake van de Franse serie The Returned (in het Frans: Les Revenants). Het tweede seizoen is bijna net zo goed als de eerste, het enige verschil is dat de verrassing eraf is ;-)
Reageer
avatar_thales
17 nov 2014 21:54 -
En met seizoen 2 gaat het briljante seizoen 1 toch erg de mist in hoor, maar ja.
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9