Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Makers Netflix-serie Elite ontwikkelen nieuw ziekenhuisdrama Respira

Netflix komt binnenkort met een nieuwe Spaanse serie: Respira.

Ziekenhuisdrama's zijn een succes op Netflix, Elite is een succes op Netflix: dus wat krijg je als je beide concepten samenvoegt? Een monstersucces op Netflix! Dat is precies waar de streamingdienst op hoopt met Respira (Engelse titel: Breathless), de nieuwe Spaanse serie die ook al een premièredatum heeft.

Respira

De makers van de Spaanse hitserie Elite werken dus aan een nieuwe serie, Respira, en dat wordt een ziekenhuisdrama in de geest van bijvoorbeeld Grey's Anatomy en New Amsterdam (2018). Het Joaquín Sorolla-ziekenhuis in Valencia staat centraal. Elke dag opnieuw zetten de medewerkers van dat ziekenhuis zich voor de volle honderd procent in om in een hectisch tempo alle patiënten van zorg te voorzien. En als één van die patiënten heel erg vooraanstaand blijkt te zijn, is de chaos natuurlijk compleet. Opeens wordt er een grote staking belegd, maar een staking en een ziekenhuis, dat is natuurlijk een verschrikkelijke combinatie!

Elite was (en ís) natuurlijk een doorslaand succes, maar maker Carlos Montero vond het een tijdje geleden tijd voor verandering. Hij ging zich toeleggen op het maken van series voor een volwassener publiek. Feria: La luz más oscura en El desorden que dejas bijvoorbeeld. En nu dus Respira. “Ik ben nu 51 en ik push mezelf om ook andere soorten series te maken. Ik heb altijd van ziekenhuisdrama’s gehouden en ik heb het gevoel dat dit het juiste moment is om zelf aan zo’n productie te werken”, aldus de Spanjaard.

“Onze regisseurs hebben enorm hun best gedaan om de serie een moderne sfeer te geven. Ik denk dat de Spaanse ziekenhuisseries in het algemeen best wat verbetering kunnen gebruiken”, vervolgt Montero. “Hoewel er wel goede tussen zitten, heeft een Spaanse serie nooit eerder het budget gehad om te kunnen wedijveren met Amerikaanse series…”

Respira/Breathless is vanaf vrijdag 30 augustus bij Netflix te streamen. Bekijk hieronder de aankondiging van de streamingdienst.
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Respira