Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Resident Evil krijgt groen licht van Netflix

Netflix geeft groenlicht aan Resident Evil, gebaseerd op de populaire gamereeks, en bestelt acht afleveringen van de serie. Ook maakten ze de plot van de serie bekend.

Het verhaal voor de serie Resident Evil zal twee tijdlijnen bevatten. De eerste vertelt het verhaal van de veertienjarige zusjes Jade en Billie Wesker, zij verhuizen naar New Raccoon City. Ze komen erachter dat hun vader duistere geheimen die de wereld kunnen vernietigen verbergt. De tweede tijdlijn speelt zich ruim een decennium later af. De nu dertig jarige Jade worstelt om te overleven in een wereld met vijftig miljoen mensen en meer dan zes miljard monsters (mensen en dieren die besmet zijn met het T-virus), terwijl haar geheimen uit haar verleden haar achtervolgen.

In januari 2019 werd er aangekondigd dat Netflix werkte aan de serie Resident Evil. De streamingdienst zocht toen nog een schrijver. Inmiddels is bekend dat Andrew Dabb (Supernatural) de serie heeft geschreven en dat Netflix officieel acht afleveringen van Resident Evil heeft besteld. De serie is gebaseerd op de gelijknamige video gamereeks. Constantin Films, die ook de Resident Evil films maakte, produceert de serie. De cast en crew zouden in juni beginnen met de opnames, maar vanwege het coronavirus werd dit uitgesteld.


Andrew Dabb heeft Resident Evil geschreven
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_sirTruffleheart
30 aug 2020 14:20 - 22 sep 2021 04:49
Een serie als dit heeft dus niet te maken met dure productiekosten, nog duurder vanwege corona? Soms begrijp ik Netflix niet helemaal...
Reageer
avatar_TnTNL
31 aug 2020 06:51 -
Vet, deze gaat op mijn lijst!
Reageer
avatar_Megafluffy86
31 aug 2020 12:11 -
Gaaf!
Reageer
RESIDENT EVIL: Infinite Darkness