Resident Evil (2022)

7,0 / 10
48 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Geen tweede seizoen voor Resident Evil (2022)

Netflix heeft ervoor gekozen om geen tweede seizoen van Resident Evil (2022) te bestellen , de actie-horrorserie die losjes is gebaseerd op de populaire videogamefranchise.

Het nieuws, dat anderhalve maand na de première van de serie op 14 juli komt, is niet helemaal verrassend, aangezien het drama niet bijzonder sterk werd weergegeven in de Top 10 van Netflix en kosten versus kijken het belangrijkste vernieuwingscriterium van de streamer is.

Resident Evil, deels in de schaduw van de mega-genre hit Stranger Things, die in hetzelfde tijdsbestek werd uitgebracht, debuteerde op nummer 2 in het openingsweekend. Maar het leverde niet de grote verhoging in week twee die men graag wil zien bij een nieuwe serie. De serie viel abrupt uit de top 10 na slechts drie weken. De nieuwste Resident Evil -incarnatie behaalde ook een teleurstellende 55% van critici op Rotten Tomatoes en een publieksscore van 27%.


Resident Evil, afkomstig van showrunner Andrew Dabb, speelt zich af in het jaar 2036. Veertien jaar nadat een dodelijk virus een wereldwijde Apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker (Ella Balinska) om te overleven in een wereld die wordt overspoeld door bloeddorstige geïnfecteerde en krankzinnige wezens. In dit absolute bloedbad wordt Jade achtervolgd door haar verleden in New Raccoon City, door haar vaders huiveringwekkende connecties met de Umbrella Corporation, maar vooral door wat er met haar zus, Billie, is gebeurd.

In de serie spelen Balinska, Lance Reddick, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph en Paolo Nuñez een hoofdrol. Andere castleden onder andere zijn Ahad Raza Mir, Connor Gosatti en Turlough Convery.
Video on youtube
Vorige aflevering
Revelations
Revelations
01x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Karzal
30 aug 2022 12:17 -
Ik heb geen moeite met dit besluit..... naar mijn mening een erg slechte vertolking van de gaming franchise. Slechter dan de filmreeks met Milla Jovovich. Het acteerwerk was niet heel erg denderend, volgens mij kan je een boekwerk schrijven aan slechte citaten.

Zonde, want ik ben een groot fan van Lance Reddick.... en volgens mij heeft hij recentelijk alle kritiek gepareerd onder het mom van 'Ze begrepen niet wat we deden'. Nou, als iedereen iets niet begrijpt..... dan is het misschien verstandig om te kijken naar het eigen presteren.

De CGI was grotendeels wel goed, maar dat is niet allesbepalend in een serie. Voor mij niet, tenminste.
Reageer
avatar_TnTNL
30 aug 2022 13:47
Vanmwege de slechte recensies ga ik er maar niet eens aan beginnen.
Reageer
avatar_JanWillemK
30 aug 2022 15:41
Bijgewerkt op: 30 aug 2022 21:14
Lance Reddick was, ondanks dat hij totaal niet lijkt op Albert Wesker, het beste wat deze serie te bieden had.

Resident Evil is horror, dat was dit niet. Het verhaal was verschrikkelijk en de karakters waren saai, irritant en er werd gewoonweg slecht geacteerd.
Het gevaar met 2 verschillende tijdlijnen is dat het 1 spannender is dan het ander. Zo zit je in een scene waar er veel actie is en het andere moment zit je naar een tienderdrama te kijken. En gek genoeg was de tienerdrama interessanter dan de toekomst verhaallijn..

In dit geval waren ze beter af door er geen Resident Evil sticker op te plakken. Had het karakter van Lance Reddick anders genoemd en had 'Umbrella' niet genoemd, dan hadden ze minder haat gekregen.
Daarbij is de serie ook erg woke.

Ik ben blij dat de serie geen vervolg krijgt.
Reageer
avatar_Karzal
30 aug 2022 15:43
Oh nee, kijk vooral en vorm je eigen mening.

Ik heb - ondanks de slechte respons - ook de hele serie afgekeken. In mijn geval was ik het eens met de meeste recensies, maar wie weet.... en valt 't nog wel mee ;)
Reageer
avatar_BlackBiker
30 aug 2022 15:31 - 30 aug 2022 17:04
Ik ben er niet eens aan begonnen. Na de trailer ben ik al afgehaakt. Een zwarte Albert Wesker? Hier blijkt maar weer, go woke, go broke.
Reageer
avatar_Spheric
01 sep 2022 10:18 -
Op dag 1 begonnen kijken maar na 15 min trok ik het al niet meer. Keek van een annulatie niet op...
Reageer
avatar_seriefan90
17 sep 2022 15:59 - 17 sep 2022 15:59
de eerste aflevering was een marteling om te zien heb niet eens door gekeken ben nog nooit zo blij geweest met het nieuws dat een serie gecanceld is opgeruimd staat netjes.
Reageer
Resident Evil (2022)