Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Lucas Verbunt geeft "Red Light - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Lucas Verbunt op 28 april 2021.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Red Light - Seizoen 1

Red Light is een solide serie, maar het is alsof elke aflevering naar een hoogtepunt toewerkt, maar telkens weer met een sisser afloopt.

Halina Reijn (Bagels & Bubbels) gooide afgelopen jaar hoge ogen met haar regiedebuut in de film Instinct. Toen ze haar nieuwe project, Red Light, aankondigde was ik dan ook zeer benieuwd. In eerste instantie dacht ik dat het wederom om een regie-project van Reijn ging, maar dat is niet het geval. Ze speelt een rol in de serie en heeft eveneens meegeschreven aan het script. Dat script werd mede geschreven door auteur Esther Gerritsen.

Red Light speelt zich af in de prostitutie wereld van Amsterdam en Antwerpen. Esther (Reijn) is een operazangeres wiens man wordt vermoord. Hierdoor raakt ze verwikkeld in een spel van leugens en bedrog. Ze komt in contact met Sylvia (Carice van Houten, Game of Thrones), een prostituee die samen met haar man en pooier Ingmar (Geert van Rampelberg) illegaal vrouwen uit het Oostblok naar de Benelux haalt voor prostitutiewerk. Dit alles wordt op de voet gevolgd door de politie, en met name de jonge agente Evi (Maaike Neuville, De Twaalf).

Red Light
© BNNVARA


Red Light is op vele momenten spannend, het acteerwerk is goed, de cinematografie is eveneens prima. Toch is er iets wat net niet helemaal klopt. Het voelt voor mij soms wat slapjes. Alsof elke aflevering naar een hoogtepunt toewerkt, maar telkens weer met een sisser afloopt. Vaak snakte ik naar meer.

Desalniettemin moet Red Light gecomplimenteerd worden op de realistische weergave van de keiharde wereld waarin het verhaal zich afspeelt. De serie laat niets aan de verbeeldingskracht over en toont ook het grove op een realistische manier. Hier hebben Reijn en Van Houten bovendien veel research naar gedaan.

Het is alsof elke aflevering naar een hoogtepunt toewerkt, maar telkens weer met een sisser afloopt.

Al met al is Red Light een goede serie van Nederlands/Vlaamse bodem. Er zijn punten waar er net wat beter gebruik gemaakt had kunnen worden van de spanningsboog, maar over het algemeen is het een solide serie met een goede cast. Een 7.0!
Video on youtube
Volg Red Light
Vorige aflevering
Wakker
Wakker
01x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Red Light