Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Red Light - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 20 Maart 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Red Light - Seizoen 1

De levens van drie totaal verschillende vrouwen kruisen elkaar wanneer de man van één van hen wordt vermoord.

Als de rode heks Melisandre in Game of Thrones zette de Nederlandse actrice Carice van Houten een onvergetelijk personage neer in wat tot op heden als de beste tv-serie aller tijden wordt beschouwd. Voor Red Light kroop de dame zelf in de pen, samen met collega Halina Reijn (Bagels & Bubbels), die ook een van de hoofdrollen in Red light voor haar rekening neemt.

In Red Light worden de levens van drie totaal verschillende vrouwen totaal overhoopgegooid als hun paden ongewild elkaar kruisen. Reijn speelt de sopraan Ester wiens man opgevist wordt uit de Schelde. Wat eerst een wanhoopsdaad lijkt, blijkt echter een moord te zijn. Alhoewel ze aanvankelijk van geen hout pijlen weet te maken, gaat ze toch op onderzoek uit, als blijkt dat haar man geregeld een prostitué bezocht.

Die prostitué is Sylvia (Carice). Zij wordt gedomineerd door haar gewelddadige pooier Ingmar (Geert van Rampenberg, De Dag). Sylvia wil breken met haar leven als hoer en hoerenmadam, maar dat is natuurlijk tegen de zin van Ingmar. Sylvia heeft haar eigen taak in het netwerk van Ingmar die geregeld pendelt tussen de Antwerpse en Amsterdamse hoerenbuurten.

Maaike Neuville (De twaalf) kruipt in de huid van de aan alcohol verslaafde politieagente Evi. Zij vormt de eerste link tussen de twee vrouwen wanneer ze enerzijds het onderzoek voert naar het overlijden van de man van Ester en daarnaast ook Sylvia tracht te overtuigen om uit het wereldje te stappen en bewijslast te verzamelen tegen Ingmar.

Red Light dompelt de kijker onder in de wereld van prostitutie, mensenhandel en zware misdaad. Van Houten en Reijn hebben heel wat research gedaan om die wereld realistisch in beeld te brengen zonder daarbij de sensatie op te zoeken. Sommige beelden zijn echter wel keihard. De kijker zal hopelijk beseffen dat het er in dat wereldje werkelijk zo aan toe gaat.

Red Light is een sterke dramaserie met een gevoelig onderwerp dat vooral bekeken wordt vanuit het oogpunt van de vrouwen die al dan niet als slachtoffer in deze misdadige wereld terecht gekomen zijn. De personages die opgevoerd worden zijn geloofwaardig, net zoals de getoonde afrekeningen, corruptie en uitwisselingen van sekswerkers tussen verschillende pooiers.
Video on youtube
Volg Red Light
Vorige aflevering
Wakker
Wakker
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_jessy
21 maa 2021 15:00 - 22 maa 2021 14:23
Ik kan er niet goed inkomen. Verhaal is toe nu toe minimaal, zelfs beetje saai.
Om een of de andere reden vind ik de Belgische acteurs veel echter overkomen.
Blijf wel kijken, misschien wordt het nog wat.
Reageer
Red Light