Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Conan Miller geeft "Reacher - Eerste vier aflevering (sneak peak)" een 8.
Geschreven door Conan Miller op 3 februari 2022.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacher - Eerste vier aflevering (sneak peak)

De Amerikaanse ex-legerofficier Jack Reacher zwerft kriskras door de VS. Soms ziet hij dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Hij kijkt dan niet de andere kant op.

Vanaf 4 februari 2022 kan op Amazon Prime de nieuwe serie Reacher worden bekeken. Ik mocht al eerder een screener van de eerste vier afleveringen bekijken. Als je wilt weten waar de serie over gaat en wat ik ervan vond, lees dan vooral verder.

Dit eerste seizoen gaat volledig over het verhaal uit het eerste boek van Lee Child: The Killing Floor (1997). Het begint al goed. Hoofdpersoon Jack Reacher wordt gearresteerd terwijl hij in een klein stadje een ontbijtje probeert te nuttigen. De politie ziet hem als de hoofdverdachte in een lokale moordzaak.

Jack Reacher is een all American hero.

Reacher ondergaat het hele circus gelaten, wetend dat hij onschuldig is. Dan komt hij erachter wie het slachtoffer is. Die kennis verandert alles en hij besluit de dader persoonlijk ter verantwoording te roepen. Dat is echter nog niet zo eenvoudig, zelfs niet voor hem. Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor.

Wie is die Jack Reacher eigenlijk en waarom zijn er al twee films over hem gemaakt? Eigenlijk werd het wel tijd ook. Sinds 1997 wordt er jaarlijks minstens een nieuw Jack Reacher-boek uitgegeven. Schrijver Lee Child heeft aangekondigd dat eind 2022 alweer het 27ste deel zal verschijnen.

De aantrekkingskracht van Jack Reacher is begrijpelijk. Reacher is voor de duvel niet bang. Hij is een echte all American hero; knap, groot, sterk, onverzettelijk; een strijder voor gerechtigheid en een beschermer van de zwakken. Zo ziet elke Amerikaan zichzelf graag en dat is begrijpelijk.

Het leger is belangrijk voor de Amerikanen en Jack Reacher is letterlijk opgegroeid in het Amerikaanse leger. Zijn vader was een beroepsmilitair die op gezette tijden werd overgeplaatst naar legerbasissen over de hele wereld. Jack en zijn broer groeiden zodoende op binnen de militaire invloedssfeer, maar wel op de meest exotische plaatsen. Zo’n basis mag dan officieel Amerikaans grondgebied zijn, maar Reacher en zijn broer brachten maar een klein deel van hun jeugd werkelijk door binnen de landsgrenzen van de VS.

Als vanzelf stapt Jack ook het leger in. Met zijn scherpe verstand en no-nonsens mentaliteit schopt hij het tot officier bij de militaire politie. Dat hij af en toe wordt gedegradeerd is helemaal niet vreemd. Reacher ziet er namelijk geen probleem in om ook de hogere rangen tot de orde te roepen, desnoods met harde hand.

Reacher
© Prime Video


Na verloop van tijd is Reacher wel klaar met het keurslijf van het leger. Tijd om af te zwaaien. Een burgerlijke carrière trekt hem totaal niet. Hij besluit het land dat hij zoveel jaren gediend heeft nu eens met eigen ogen te gaan bekijken. Hij neemt alleen wat geld en een tandenborstel mee. Dat zorgt onderweg regelmatig voor onbegrip en achterdocht bij de lokale politie. Zonder bagage kun je geen toerist zijn, maar ben je een klaploper, een zwerver.

Al lopend en liftend komt hij regelmatig in aanraking met mensen die bescherming nodig hebben. Reacher kijkt dan niet weg, maar grijpt juist keihard in. De hardwerkende, maar onrechtvaardig behandelde Amerikaan vindt in hem een redder. Reacher lost het probleem op; genadeloos, als het moet. Zijn imposante fysieke verschijning en harde vuisten komen hem daarbij goed van pas.

Eindelijk een acteur die past bij het personage.

Ik heb genoten van het begin van de serie. De hoofdrol wordt gespeeld door Alan Ritchson (Titans). Op alle gebieden past hij perfect bij het personage, veel meer dan Tom Cruise in de films. De Jack Reacher uit de boeken is een man die een deuropening vult, een stille reus met bovengemiddelde kracht en enorme handen. Bij zo’n beschrijving denk ik niet aan Tom Cruise.

Wie van ongecompliceerde, maar redelijk intelligent geschreven thrillers houdt, die moet zeker Jack Reacher een kans geven. De hoofdpersoon is bescheiden, slim en goudeerlijk, de verhalen zitten logisch in elkaar en Alan Ritchson lijkt geboren voor deze rol. Ik vond de serie uitstekend gemaakt en een eerbetoon aan de boeken.

Jack Reacher krijgt van mij een 8 en dat is niet alleen omdat ik een fan ben. Aan het einde van het seizoen gaan we kijken of dat cijfer nog overeind staat.
Video on youtube
Volg Reacher
Vorige aflevering
Fly Boy
Fly Boy
02x08
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_BlackBiker
03 feb 2022 19:28 - 04 feb 2022 19:18
Toen ik deze recensie las moest ik gelijk aan twee dingen denken.
Eerst aan Rambo, door de "zwerver" waar de politie moeite mee heeft en die dus soms wordt opgepakt. En daarna aan het A-Team, want "de hardwerkende, maar onrechtvaardig behandelde Amerikaan vindt in hem een redder". Precies wat Hannibal en zijn maten altijd deden :-)
Maar ik heb ook wat boeken van Lee Child gelezen en weet dus dat dit maar een oppervlakkige gelijkenis is. Ik ben heel benieuwd en ga hem zeker checken.
Reageer
avatar_JanWillemK
04 feb 2022 14:16 -
Ik heb de 1e aflevering gekeken en ga absoluut verder kijken.
Nou was het grootste irritatiepunt bij de films dat Tom Cruise te klein zou zijn. In de 1e aflevering maken ze in ieder geval duidelijk, met humor, dat Alan Ritchson dat absoluut niet is!
Reageer
avatar_marktolliver67
04 feb 2022 20:03 -
De eerste 5 afleveringen gezien. Achter elkaar. Heerlijke serie. Ga vanavond de laatste 3 nog kijken. Wil graag zien hoe het afloopt.
Reageer
avatar_anonymous
05 feb 2022 11:03 -
Ik heb de eerste 4 afleveringen gezien. En wat een onverwachte verassing is deze serie. Goed verhaal, goed geacteerd. Deze serie doet zijn boeken eer aan. Ik ben een groot fan van de Reacher boeken, en kan deze serie aan al zijn lezers zeer aanraden.
Reageer
avatar_nimitznl
06 feb 2022 21:58 -
Serie gezien en kan mij goed vinden in de review. Op naar S2?
Reageer
avatar_Karel
07 feb 2022 19:12 -
Mee eens op naar seizoen 2 top serie
Reageer
avatar_Rosaliecur
08 feb 2022 20:36 -
Fantastische serie. Onvoorspelbaar en verassend. Nu op naar 2de serie....
Reageer
avatar_anonymous
09 feb 2022 02:15 -
Een leuke serie met veel actie en leuke dosis humor. Het is prima vermaak voor een avondje tv-kijken maar niet meer dan dat. Zo´n opgepompt mannenlijf vind ik niks maar dat hoort bij nu eenmaal bij een Amerikaanse serie. Willa Fitzgerald daarentegen is prima in de rol van Roscoe. Ben nu bijna op de helft en ga de serie zeker afkijken.
Reageer
avatar_Francois_1
15 feb 2022 20:33 -
Ik vond het echt geweldig lekker knallen ✊
Reageer
avatar_mfotograafje
24 feb 2022 21:08 -
mooie serie heb ze zo vlug mogelijk achter elkaar bekeken pm i, het verhaal t e blijven best spanned
Reageer
Reacher