Ray Donovan

8.1 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Mandy Gelling geeft "Ray Donovan - Seizoen 3" een 10.
Geschreven door Mandy Gelling op 12 oktober 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Ray Donovan - Seizoen 3

Ray Donovan, gespeeld door een briljant spelende Liv Schreiber, wordt met het verstrijken van de seizoenen alleen maar beter.

Toen ik de televisie uitdeed, na de laatste aflevering van het derde seizoen van Ray Donovan, wilde ik meteen achter de computer duiken om een recensie te schrijven. Na een paar minuten naar een wit scherm te hebben gestaard besloot ik te wachten. Ray Donovan moest bij mij, net als thee, even trekken. Nu een paar dagen later ben ik van mening dat ik een iets eerlijkere mening kan neerpennen over het derde seizoen van Ray Donovan, dat gelukkig een vierde seizoen heeft gekregen. Ray Donovan, gespeeld door een briljant spelende Liev Schreiber, wordt met het verstrijken van de seizoenen alleen maar beter. En het derde seizoen is tot nu toe het beste dat ik heb gezien.

Ray Donovan gaat, in het kort gezegd, over een fixer van de sterren en andere rijke hotemetoten die de fout in gaan. Maar helaas voor Ray hij kan alles fixen behalve zijn eigen familie. En dan met name zijn vader Mickey Donovan die van de ene (zelf gecreëerde) ellende in de andere terecht komt en min of meer verwacht dat Ray Ray het wel zal oplossen. Jon Voight zet een geweldig en geloofwaardige Mickey neer, maar de hele cast is uitstekend op dreef. In het derde seizoen zijn de karakters duidelijk op elkaar ingespeeld en het geheel voelt vloeiend en geloofwaardig aan. De nadruk ligt in het derde seizoen meer op de familiebanden dan op het fixen en dat komt de serie zeker ten goede.

Ray Donovan is een uitstekende serie, die ook complexe verhaallijnen en controversiële onderwerpen niet uit de weggaat. Misbruik door een priester loopt als een rode draad, Brendan ‘Bunchy’ Donovan heeft er een riante geldsom aan overgehouden, door de seizoenen. Waarbij Bunchy het meest beschadigd lijkt, maar niets blijkt minder waar in het derde seizoen. Je voelt dat Ray langzaam maar zeker zijn grip verliest en ook zijn opstandige zeventienjarige dochter Bridget helpt niet bij het stabiel houden van het gezin. Helemaal niet als zijn vrouw Abby ogenschijnlijk de pijp aan Maarten geeft en naar Boston vertrekt .

© Showtime

Ray Donovan schuwt geen seks, geweld, bloed, bloot, drugs- en alcoholgebruik. Maar alles vindt zijn weg in een perfecte combinatie van uitstekende dialogen, waarbij Ray eigenlijk degene is die het minste en toch het meeste zegt. De relaties passen als een puzzel in elkaar en ook Los Angeles en de muziek doen hun best om zich aan te passen aan het tempo van Ray Donovan. Trouw en loyaliteit, machtsmisbruik en domme beslissingen wisselen elkaar in een rap tempo af. De karakters worden meer en meer uitgediept, zelfs verbeterd hier en daar. Neem Terry Donovan die meer naar voren wordt geschoven of Avi en Lena die ondanks alles loyaal aan Ray blijven.

Ray Donovan is een briljante serie die duister is maar niet zo aanvoelt. Dat heeft alles te maken met het tempo waarin het verhaal wordt verteld. Als de laatste aflevering is geweest, zit ik met kippenvel en waterige ogen ademloos op de bank te staren naar de televisie. Wat is er net in de afgelopen 50 minuten gebeurd? De snelheid waarin alles plaats heeft gevonden maakt plaats voor een shock en awe effect. Geheel terecht hebben de makers dan ook besloten om Ray Donovan een vierde seizoen te geven. En stiekem hoop ik dat ze niet te lang doorgaan, maar nog wel een vijfde seizoen maken om alles prachtig af te ronden.

En het derde seizoen is tot nu toe de beste die ik heb gezien.

Voor iedereen die (nog) niet kijkt naar Ray Donovan kan ik alleen maar zeggen, doen. Absoluut doen! Als je van stevige actie, goede dialogen, prachtige acteurs en een geweldige (niet alledaagse) verhaallijn houdt is Ray Donovan echt de serie voor jou. Liev Schreiber en Jon Voight zie je in deze serie, denk ik, op hun best en ze trekken de gehele cast met zich mee, tot de tieners aan toe. Dus zet Ray Donovan op je te kijklijst zodat je als het vierde seizoen gaat beginnen helemaal bij bent. 10 punten, want iets minder zou niet terecht zijn voor het geweldig en briljante derde seizoen.
Volg Ray Donovan
Vorige aflevering
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
07x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (16)

avatar_karin1809
12 okt 2015 09:51 -
Ray Donovan, een man om van te houden (mits hij aan jouw kant staat). Seizoen drie was geweldig, spannend, en vooral erg emotioneel. Ik was erg blij om te zien van Bunchy een grotere rol heeft gekregen. Dat geeft de serie meer inhoud en haalt het zakelijke randje eraf. Ik heb genoten van seizoen drie en hoop dat seizoen vier net zo goed, of beter wordt. Ik kan me helemaal vinden in je 10! Minder kan gewoon niet.
Reageer
avatar_Roeman
12 okt 2015 09:54
Haha, dank je wel.
Reageer
avatar_anonymous
12 okt 2015 10:54 -
Komt voor mij in het rijtje van The Sopranos de allerbeste serie ooit
Reageer
John Doe
Olga2000 (gast)
13 okt 2015 11:00 -
Ben mee eens. Iedere seizoen beter dan voorgaande.
Reageer
avatar_antimidant
13 okt 2015 20:49 -
Ik deel je mening....
Reageer
avatar_Bartwin
17 okt 2015 10:15 -
Op basis van deze recensie begonnen aan seizoen 1. En inderdaad het niveau valt zeker niet tegen, voorlopig blijf ik nog wel kijken. Hopelijk haalt het het niveau van the Sopranos! Bedankt voor de tip dus!
Reageer
avatar_Roeman
17 okt 2015 12:35
Geen dank. Het wordt alleen maar beter...
Reageer
avatar_Bartwin
17 nov 2015 09:46
Net de laatste aflevering gekeken van seizoen 3. Echt een super serie, blij dat ze een 4e seizoen hebben aangekondigd. Helaas is het nu afkicken en wachten op de volgende aflevering...
Reageer
avatar_CC11
17 okt 2015 15:18 -
Bedankt voor de tip Mandy ! :-)
Ik had gelukkig alle 3 seizoenen opgespaard voor ik begon te kijken.
Vreemd genoeg vond ik de pilot niet echt fantastisch goed maar na een paar afleveringen kon ik niet meer stoppen met kijken.
Het verhaal is niet alleen sterk, ik heb over alle seizoenen er ook geen enkel foutje in kunnen ontdekken.
Iets waar ik nogal gevoelig voor ben want ik hou er van als alle details kloppen.
Het weerzien van enkele acteurs uit mijn persoonlijke absolute nr. 1 (Paula Malcolmson en Ian McShane) maakte de zaken er enkel beter op.
Ik heb me in mijn keuze van favoriete acteur/actrice in deze serie dan ook zuiver laten leiden door Deadwood, want om eerlijk te zijn staat volgens mij de vertolking van verschillende rollen (Ray, Terry, Bunchy, Mickey, Abby en nog een paar andere op zulks niveau dat 1 stem uitbrengen niet genoeg is.
Zonder meer een topper en een echte aanrader.
Reageer
avatar_anonymous
17 okt 2015 15:42
Hohoho, CC! Haha, je had mijn recaps van het eerste seizoen van Ray Donovan moeten lezen. Wedden dat je het dan met mij eens zou zijn dat vooral het eerste seizoen de nodige zwakheden had. Ze staan door een crash niet meer op de site waar ik voor MijnSerie voor schreef, anders kon ik je erop wijzen. Een man als jij (met als favoriete serie Deadwood) kan Ray Donovan toch niet in hetzelfde rijtje scharen? Ian McShane in Deadwood is een van de beste rollen uit het medium televisie. Vindt jij ook niet dat als je series als The Shield, The Sopranos, Deadwood, Breaking Bad en The Wire hebt gezien (series met antihelden), dat Ray Donovan dezelfde soort ideeën op een mindere manier uitvoert? Het derde seizoen moet ik zelf nog zien, maar vooral in de eerste twee seizoenen is dit zeker het geval. Wel zeg ik erbij dat het tweede seizoen zeker beter is dan het eerste.
Reageer
avatar_Roeman
17 okt 2015 17:08
Geen dank, en ik kan niet wachten op het vierde seizoen. Ray Donovan is en blijft voor mij het beste voorbeeld hoe een serie kan groeien en steeds beter worden. Seizoen 1 was idd niet het niveau wat seizoen 3 had. Maar met bv Orange Id the New Black is het derde seizoen het eerste seizoen van Ray Donovan zeg maar.
Reageer
avatar_CC11
17 okt 2015 16:39 -
Hey Vevie :-)
Het eerste seizoen mag misschien niet zo sterk zijn als seizoen 2 en 3 maar dat heeft mijn inziens meer te maken met hoe het verhaal zich ontwikkelt.
Het is misschien omdat ik alles in één keer heb uitgekeken, maar mij voelt deze serie aan alsof seizoen 2 en 3 al geschreven waren toen de opnames voor het eerste seizoen begonnen.
En het begin mag dan wat zwakker zijn, ik zag echt geen fouten in het verhaal zoals mensen die plots opduiken waar ze eigenlijk niet kunnen zijn en andere van die zaken
om de boel toch maar draaiende te kunnen houden onder het motto van "De kijkers slikken het wel".
Ik denk eerlijk gezegd ook dat de rol van Ray Donovan niet zodanig minder is dan je van een hoofdrol mag verwachten, maar minder sterk naar voorkomt door de acteerprestaties van andere leden uit de cast. Neem bijvoorbeeld de rol van Terry (Eddie Marsan), met al zijn ticks naast de ziekte van Parkinson waar hij aan lijdt. Of die van Mickey (John Voight) waar ik bij momenten zelf zin kreeg om hem een klap te verkopen, en ga zo maar verder.
Het enige foutje is misschien de titel van de serie geweest.
Had men deze reeks niet beter "The Donovans" genoemd ?
Niet toevallig zijn de series die je aanhaalt allemaal in mijn top 10 terug te vinden maar ik vind persoonlijk dat de kloof tussen hoofdrol en bijrollen hier kleiner lijkt dan bijvoorbeeld bij The Sopranos (Gandolfini) The Shield (Chiklis, Goggings want hier heb ik toch 2 hoofdrollen ;-) ) of Breaking Bad (Cranson)
Ik heb er in ieder geval van genoten, dus kijk uit naar het vierde seizoen ;-)
Reageer
avatar_Roeman
17 okt 2015 17:11
Breaking Bad was zeker goed, maar zat wel vol met fouten. Tafel vol, tafel leeg. Muts helemaal op, muts half op etc etc.... En dat heb ik bij Ray Donovan nog niet kunnen ontdekken. Plus idd het feit dat bij Ray Donovan alle karakters op niveau zijn, zelfs de tieners, neem het gezicht van de zoon toen hij betrapt werd met zijn matras. Dat was goud waard, of een Emmy.
Reageer
avatar_sarlottje
17 okt 2015 23:21 -
Ik vind het geen leuke serie.
Reageer
John Doe
Ralph (gast)
18 okt 2015 10:16 -
Deze serie is briljant, met seizoen 3 als hoogtepunt. De serie bevat humor,spanning en is vooral erg verslavend. Deze serie is samen met Breaking Bad en Fargo mijn favoriet. Het sterke acteerwerk gecombineerd met de prachtige verhaallijnen maakt deze serie een must see!
Reageer
avatar_anonymous
18 okt 2015 20:17 -
IDD een zeer vette serie , maar Mandy Gelling als Ray er even niet is kijk eens naar 800 Words leuke australische serie waar je relaxed van kan genieten en ontspannen. Staat nog helemaal niets van in mijn series ???
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8