Ravenswood

7.3 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Bo Verhoef geeft "Ravenswood - Seizoen 1 (Eerste deel)" een 7.
Geschreven door Bo Verhoef op 7 januari 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Ravenswood - Seizoen 1 (Eerste deel)

Ravenswood is de donkere, enge en horrorachtige spin-off van Pretty Little Liars (PLL), gebaseerd op het raadselachtige plaatsje Ravenswood en de nog mysterieuzere inwoners van dit dorpje. Op dit dorpje rust een vloek, waarbij de levens van vijf tieners elke keer opnieuw weer in gevaar zijn. Het vijftal tieners bestaat dit keer uit Caleb Rivers (Tyler Blackburn), Miranda Collins (Nicole Gale Anderson), broer en zus Luke (Brett Dier) en Olivia (Merritt Patterson) en Remy Beaumont (Britne Oldford). Caleb en Miranda zijn nieuw in het dorpje. In PLL was te zien dat Caleb Miranda in Ravenswood ging helpen met het zoeken naar antwoorden op vragen over haar familie.

In plaats daarvan vinden ze echter mysteries rondom allebei hun families, inclusief een vreemde inwoner van Ravenswood die tegelijkertijd het enige levende familielid van Miranda is. Caleb en Miranda komen in contact met Luke en Olivia, die proberen om te gaan met de moord op hun vader, waarbij hun moeder de grootste verdachte is. Luke heeft een relatie met Remy, de laatste van de vijf, wiens vader werkt bij de lokale krant en wiens moeder net is teruggekeerd uit het leger. Naast de vloek die rust over dit vijftal dwaalt er ook nog een spookachtig figuur rond, die een aantal keer onaangekondigd opduikt. Dit allemaal tegen beter weten in van de volwassenen in het dorp, die niks te kennen geven over deze spookverhalen. De serie draait daarom om de zoektocht van het vijftal, naar de waarheid over en achter de mysteries en spookverhalen.

Ik moet toegeven dat ik meteen geïnteresseerd was in de verhaallijn van Ravenswood, maar ik had wel mijn twijfels over de zoveelste bovennatuurlijke insteek in een tv-serie. Na een aantal afleveringen ben ik er gelukkig achter dat dit maar een klein gedeelte is in de serie, dus geen zorgen als jij er ook niet echt gek op bent. Wat ik wel erg jammer vind is dat, net zoals in Pretty Little Liars, de karakters in de serie niet echt verbaasd zijn van de dingen die gebeuren in het dorp of in huis. Ik zou helemaal gek worden als ik lijken of spoken zag of bijna-doodervaringen had. Dit vind ik daarom niet echt geloofwaardig gedaan in de serie. Als kijker schrik je wel van al deze dingen, dus gelukkig blijft de serie wel spannend, ondanks de matige reacties van de karakters!

Waar mensen bij PLL nog zoiets hebben van "Ik vind het niet zo spannend als ze zeggen," zullen diezelfde mensen dat daarom niet durven te zeggen bij Ravenswood. Ik was er ook zo één, die moest lachen als vrienden zeiden dat ze PLL heel eng vinden en het niet 's avonds durven te kijken. Toen ik hoorde dat er een spin-off kwam van PLL en de eerste berichten las over een dorpje met een vloek, hoopte ik daarom meteen dat de serie duisterder zou zijn dan PLL zelf. Na de eerste aflevering, die te zien was na de ietwat teleurstellende Halloween aflevering van PLL, was ik dan ook meteen verkocht. De makers hebben flink hun best gedaan om de serie zo eng mogelijk te maken en ik ben dan ook erg blij dat er eindelijk een horrorachtige serie is waar ik wel af en toe de rillingen van krijg, maar toch gewoon naar kan kijken zonder meteen bang te zijn in het donker.

Aanrader voor PLL kijkers? Als je PLL eng vind, bang bent in het donker, bang bent voor doden of bang bent voor spoken en geesten is deze serie misschien niet echt iets voor jou. Houd je juist van mysteries, legendes, vloeken, spoken en geesten? Aarzel dan niet en kijk nu meteen naar de eerste afleveringen van Ravenswood! Wees trouwens niet bang als je bijvoorbeeld de serie Pretty Little Liars niet hebt gezien. Lees je gewoon even in over Ravenswood in PLL, het karakter van Caleb en de relatie tussen hem en Hanna en je bent klaar voor misschien wel de meest horrorachtige serie voor jongvolwassenen!
Volg Ravenswood
Vorige aflevering
My Haunted Heart
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

John Doe
Sive (gast)
23 mrt 2014 20:08 -
Ik ben afgehaakt na de eerste aflevering ik begreep er niks van (misschien moet ik PLL hebben gezien?) en de hoofdpersonen deden niks voor mij het hele verhaal probeerde spannend te zijn maar was erg blah saai en 2 dimensionaal. Weer een serie die geld probeert te slaan uit bovennatuurlijk tiener romance.
Reageer

Nieuwste recensies

Deep Water (UK) - Seizoen 1

8

Why Women Kill - Seizoen 1

9

The Good Place - Complete serie

9

The Nest - Eerste aflevering

8

The Letter for the King - Eerste aflevering

7.5

Criminal Minds - Seizoen 15

7.5