Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Ron Schoonwater geeft "Ragdoll - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Ron Schoonwater op 17 februari 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Ragdoll - Seizoen 1

Een teleurstellende lappendeken en een gebrek aan cohesie zorgen ervoor dat Ragdoll het moet doen met een krappe voldoende.

Let op: deze recensie bevat spoilers.

Waar het gelijknamige boek van Daniel Cole nog hoge ogen scoort, daar zit de televisieserie nogal chaotisch in elkaar. De kwaliteit van het acteren is ook niet altijd van het hoogste niveau. Dit komt mede door de stereotiepe karakters van de drie hoofdpersonages. Verder wordt er regelmatig een compleet irrealistisch beeld geschetst van hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat. Dat begint al met een politieagent die op een zaak gezet wordt die erg dichtbij zijn eigen leefwereld staat. Het eindigt bovendien met een uiterst zwak einde. De koelbloedige moordenaar blijkt namelijk nogal zwakzinnig en afhankelijk. Dat staat in schril contrast met de ingenieuze en inventieve moorden die hij daarvoor pleegt.

Het idee achter het verhaal is best aardig.



Dat roept waarschijnlijk de vraag op waarom ik dan toch nog een zes geef aan dit seizoen. Dat komt vooral door de geleverde spanning. Als je bovenstaande kritiek een plek kan geven dan is het idee achter het verhaal best aardig. De moorden zijn bruut en doen soms denken aan Scandinavische series. Alleen al de eerste moord waarin een nieuw lichaam is gemaakt van zes verschillende mensen is briljant gevonden. Daarna weet de sluwe moordenaar nog meer onverwachte manieren te gebruiken om zijn lijst met zes namen te doden.

Ragdoll
© Alibi


De dodenlijst met namen eindigt, zoals het hoort in crimeseries, met rechercheur Nathan Rose (Henry Lloyd-Hughes, The English Game). De reden dat Nathan op de lijst verschijnt, heeft te maken met een eerdere zaak. Samen met zijn baas Emily Baxter (Thalissa Teixeira, Trigonometry) en collega Lake Edmunds (Lucy Hale, Pretty Little Liars) moet hij de zaak oplossen. Emily laat zich deels verblinden door haar vriendschap met Nathan. Lake heeft juist een flinke dosis wantrouwen voor haar directe collega. Dat Nathan lijdt aan een posttraumatisch stressstoornis zorgt ervoor dat hij ook niet echt betrouwbaar is. Hij leek uitbehandeld, maar dat blijkt in de praktijk niet te kloppen.

Ragdoll is een aardige televisieserie.



Ragdoll is een aardige televisieserie. Dat is het alleen als je al die ongeloofwaardige zaken die voorbij komen slechts ter kennisgeving aanneemt. Als jij jezelf makkelijk stoort aan iets teveel onaannemelijke zaken, dan raad ik deze serie af. Verder is het verhaal in de basis leuk gevonden maar is de uitwerking nogal doorsnee.
Volg Ragdoll
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
17 feb 2022 19:07 -
Helemaal mee eens. Na de eerste aflevering was ik heel enthousiast. Die smaakte echt naar meer. Maar helaas werd dat niveau niet vastgehouden en werd het inderdaad op bepaalde punten nogal ongeloofwaardig.
Vanaf het moment dat de moordenaar bekend werd, was er eigenlijk weinig meer aan.
Dan nog de verplichte twist op het einde en de serie doofde eigenlijk uit als een nachtkaars. Heel jammer, want dat het goed kon zijn blijkt uit de eerste paar afleveringen.
Het verhaal is overigens klaar. Wat mij betreft houden ze het hier bij.
Reageer
avatar_Moeke
27 feb 2022 20:23 - 27 feb 2022 20:23
Heb de drie boeken gelezen en boek 4 van daniel cole al in bezit. Keek dus ook uit naar de serie. Maar hij viel (omdat ik de boeken heb gelezen) behoorlijk tegen. Tuurlijk is de opzet van een serie anders dan een boek en dat een personage van geslacht veranderd daar kan ik mee leven. Maar inderdaad oppervlakkig en chaotisch dat vond ik ook De ontknoping en de twist vond ik helemaal tegenvallers. Als er al een tweede seizoen komt zal het waarschijnlijk niet veel overeenkomen met het tweede boek.
Overigens, in de omschrijving van de serie staat netjes de naam Wolfe voor de hoofdpersoon (zijn bijnaam die in het boek wordt gebruikt) maar in de serie wordt steeds de voor- of achternaam gebruikt.
Reageer
Ragdoll