Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Quarry - Seizoen 1 (Eerste deel)" een 7.
Geschreven door anonymous op 31 Oktober 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Quarry - Seizoen 1 (Eerste deel)

Quarry, wat ook wel afgrond betekent, is de naam van de nieuwe serie van Banshee-maker Greg Yaitanes. In de media werd al volop gezegd: Quarry is het nieuwe Banshee, een serie om het leed te verzachten. Nu moet een serie wel heel goed zijn, wil hij het voor mij halen bij Banshee. Want dat is in mijn ogen de beste serie van de laatste jaren. Toch wil ik Quarry best een kans geven, want het werk van Yaitanes fascineert me wel enorm.

Mac Conway (Logan Marshall-Green, 24), is een marinier die in 1972, na twee keer naar Vietnam te zijn geweest, terugkeert naar Memphis. In plaats van bloemen en dankbare mensen, wacht hem een thuiskomst vol demonstraties en zien de mensen hem liever gaan dan komen. Thuis zal hij zijn eigen verleden moeten verwerken, moet hij zijn huwelijk met Joni ( Jodi Balfour, Bomb Girls) op de rails zien te houden en dan belandt hij ook nog eens in een web van corruptie en moord.

Quarry
© CineMax

De pilot is enorm goed, het verhaal zit goed in elkaar, de sfeer is goed en je hebt het idee weer in de jaren zeventig te zitten. De teleurstelling van Mac, de onzekerheid waarin Joni al die tijd zat en het teruggrijpen van Mac naar momenten van rust en veiligheid zijn perfect. De manier van filmen, die vaak hetzelfde is als in Banshee, is perfect. De vertraagde beelden, flashbacks afgewisseld met denkbeelden en momenten uit het nu geven je als kijker een soms wat benauwend gevoel. Je zou het kunnen beschrijven als het gevoel waar Mac tegen vecht.

Quarry wordt na de pilot rommelig

Helaas zakt de serie, na de ijzersterke pilot, volledig weg. De vergelijking met Banshee trek ik allang niet meer. Het is meer een Rectify, maar ook die serie heeft een constante lijn. Quarry wordt na de pilot rommelig en is soms moeilijk te volgen. De afleveringen worden traag, te traag voor mij. Het verveelt me, ik verveel me. Ik merk dat ik vaker afgeleid word, ik zet zelfs het beeld niet meer op pauze als ik naar de keuken loop.

Quarry
© CineMax

Ik wil meer zien van Mac als persoon, dan Mac als huurmoordenaar

Is Quarry dan zo slecht? Nee, Quarry is zeker niet slecht. De kritieken zijn ook uiteenlopend. Zo noemt de een het de beste serie van 2016 en een ander, zoals ik, kijkt wel, maar er heerst geen hoera-stemming omdat er een nieuwe aflevering klaar staat om gekeken te worden. Enkele pluspunten, want die zijn er natuurlijk ook, zijn het mooie camerawerk, de sfeer van de jaren zeventig, de wanhoop van Mac, die door zijn opdrachtgevers de naam Quarry krijgt en de manier hoe hij met zijn nieuwe roeping omgaat. In de vierde aflevering, als Mac zijn verhaal over Vietnam vertelt, besef ik wat ik al drie afleveringen mis. Ik wil meer diepgang, meer verdriet, meer wanhoop. Ik wil meer zien van Mac als persoon, dan van Mac als huurmoordenaar.

Ik kijk Quarry zeker nog af en misschien dat mijn cijfer gaandeweg nog stijgt. De pilot verdient een dikke negen, maar daarna blijft er niet meer dan een zeven over. Misschien heb ik me teveel voorgesteld van Quarry, misschien wilde ik teveel, verwachtte ik enorm veel. Het is jammer, want ik was graag fan geweest van Quarry, fan van Mac en fan van het verhaal. Voor nu ben ik fan van de manier van werken van Greg Yaitanes en mede daardoor blijf ik Quarry volgen.
Volg Quarry
Vorige aflevering
Nuoc Chay Da Mon
Nuoc Chay Da Mon
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_CC11
31 okt 2016 16:13 - 31 okt 2016 16:16
Het wordt net beter na een tijdje volgens mij.
Het zal je bij de achtste en laatste aflevering trouwens duidelijk worden wat er allemaal aan de hand is, en waarschijnlijk zullen de beelden die men daartoe gebruikt hier en daar wel een kijker schokken wegens allesbehalve fraai, maar dat was de oorlog in Vietnam natuurlijk ook niet.
Al kan ik me voorstellen dat deze serie niet voor iedereen is weggelegd staat ze bij mij wel in de top 3 van nieuwe series voor dit jaar.
Reageer
avatar_shijk
31 okt 2016 17:09 - 31 okt 2016 17:58
Helemaal mee eens...hopelijk wordt het zoals CC11 zegt beter tegen het einde aan...
Reageer
avatar_anonymous
31 okt 2016 21:39 -
Ooh, beter dan Banshee:-( Dat vond ik een van de beroerdste series ooit. Laat deze dan maar zitten.
Reageer
avatar_anonymous
31 okt 2016 21:59
Quarry is heel anders dan Banshee. Ik vond het geen vervanging van Banshee en ook niet te vergelijken. Ik vond Banshee geweldig, Quarry is veel trager (maar daardoor wel diepgaander)
Reageer
avatar_DavidPrice
02 nov 2016 06:33
Banshee was fantastisch!
Reageer
avatar_Olga2000
01 nov 2016 09:29 -
Eerste twee afleveringen vond ik super spannend! 3-de en 4-de waren een stuk minder. Serie telt 8 afleveringen en ik moet toegeven dat ik 5-de en verder nog niet gezien heb. Maar deze recensie gaat ook over eerste deel.... dus..

Ik vind het niet met Banshee te vergelijken. Banshee was pulp over de top en deed daar ook niet moeilijk of geheimzinnig over. Banshee is vermaak. Quarry niet. Ik vind Quarry een stuk zwaarmoediger. Maar tegelijkertijd ook best boeiend. Ik vond een paar plotwendingen best onverwacht. Dat vind ik altijd goed bij een serie. Tegenwoordig zijn er niet zo veel dat weten verrassen. Ik ga in iedere geval dit seizoen afkijken. Ik hoop ook dat richting einde het weer boeiender wordt.
Reageer
Quarry