Quantico

7.8 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Wichita van Rijkom geeft "Quantico - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 21 Mei 2016.
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Quantico - Seizoen 1

Een bomaanslag vindt plaats bij Grand Central Station New York en het lijkt een aanslag van binnenuit de FBI te zijn. Een verdachte is al gauw in het vizier maar niks is wat het lijkt. Tijdens dit eerste seizoen van Quantico volgen we Alex Parrish (Priyanka Chopra) en haar klasgenoten tijdens hun eerste jaar binnen de FBI. De afleveringen laten een afwisseling zien van beelden uit het heden (omtrent de aanslag) en het verleden (het opleidingstraject van de inmiddels afgestudeerde FBI agenten) en leiden samen tot een climax waarin een hoop duidelijk wordt. Enkele maanden geleden werd al bekend dat Quantico een tweede seizoen zal krijgen dus fans kunnen voorlopig nog een tijdje genieten van alle complottheorieën uit deze serie. Maar verdiende dit eerste seizoen eigenlijk wel een vervolg?

Dit eerste seizoen is duidelijk opgedeeld in twee stukken, het eerste deel focust zich op de dader van de aanslag terwijl het tweede deel het verhaal vertelt van wat er gebeurt nadat de dader is ontmaskert.

Alex raakt tijdens haar opleiding bevriend met kamergenote Shelby Wyatt (Johanna Braddy, UnREAL), de rijke erfgename van twee ouders die zijn omgekomen tijdens de aanslagen van 11 september 2001. Samen met Caleb Haas (Graham Rogers, Revolution) en Simon Asher (Tate Ellington), twee klasgenoten met een mysterieus en duister verleden, krijgen zij het nodige voor hun kiezen tijdens het trainingstraject van de FBI academie. In het heden zien we ondertussen wat er is gekomen van alle trainees, en komen we er ook achter waar hun voormalige docenten Liam O’Connor (Josh Hopkins, Ally McBeal) en Miranda Shaw (Aunjanue Ellis, The Book of Negroes) zich tegenwoordig mee bezig houden. Alex blijkt te worden verdacht van de terroristische aanslag maar zegt onschuldig te zijn en niks meer te weten van de uren in aanloop naar de bomaanslag. Het bewijs tegen haar stapelt zich op en wat volgt is uiteindelijk een race tegen de klok om haar onschuld te bewijzen.

Dit eerste seizoen is duidelijk opgedeeld in twee stukken, het eerste deel focust zich op de dader van de aanslag terwijl het tweede deel het verhaal vertelt van wat er gebeurt nadat de dader is ontmaskerd. Het belangrijkste thema van deze serie is complotten. Bijna iedere aflevering staat er wel weer een andere dader centraal en uiteindelijk moet je als kijker je aandacht er goed bij houden wil je nog weten wie waar precies voor verantwoordelijk is. Voor de liefhebbers van dit genre misschien leuk, maar de gemiddelde kijker zal zich op den duur wel wat gaan irriteren aan alle vergezochte theorieën over wie nu weer wat heeft gedaan. Tijdens de tweede helft van seizoen één worden ook een aantal nieuwe karakters geïntroduceerd die het verhaal nieuw leven inblazen maar soms ook voor onnodig veel verhaallijnen zorgen. Het lijkt alsof de makers niet precies wisten welke kant ze met de serie uit wilden gaan en dit tijdens het schrijven nog aan het ontdekken waren ten koste van de serie. Erg zonde want het verhaal op zich vond ik persoonlijk erg interessant.

[image-56951]
Ryan Booth (Jake McLaughlin, Believe) en Alex hebben gelijk een klik. Hun relatie lijkt echter gebaseerd op leugens en kent vele ups en downs. Klasgenote Natalie Vasquez (Anabelle Acosta) heeft ook een oogje op Ryan wat zich in het heden ontwikkelt tot een driehoeksverhouding. Tweeling Nimah en Raina Amin (een dubbelrol gespeeld door Yasmine Al Masri), eveneens FBI trainees, maken deel uit van een speciaal project en worden opgeleid om als één persoon undercover aan de slag te kunnen gaan. Wanneer in het heden meer duidelijk wordt over de personen achter de aanslag ontwikkelen zich ook bijzondere allianties tussen voormalige vijanden. Niemand is te vertrouwen al lijkt Alex dit soms te vergeten. Hier en daar wordt er gehaast met verhaallijnen omgegaan waardoor sommige karakters ineens geloofd worden terwijl anderen tijdenlang nog als verdachten worden gezien. Ondanks dat blijft de spanning wel hoog en weten de makers ook de twists dusdanig goed uit te werken dat het lastig te voorspellen is wie waar achter zit.

De eerste afleveringen volgde ik met veel plezier maar helaas ontwikkelde zich uiteindelijk toch wat irritaties.

Quantico was voor mij een aangename verrassing dit TV seizoen. De eerste afleveringen volgde ik met veel plezier maar helaas ontwikkelden zich uiteindelijk toch wat irritaties. Het werd allemaal iets te ingewikkeld en bovenal onrealistisch. De complottheorieën werden te extreem en ook bij de finale had ik een dubbel gevoel. Hoewel de rode draad werd afgesloten bleven veel karakters nog met open verhaallijnen over, bovendien bood de cliffhanger maar weinig houvast om de kijker lekker te maken voor seizoen twee. In een recent interview met uitvoerend producent Josh Safran las ik dat ook hij niet helemaal blij was met de soapachtige verhaallijnen en dat hij hoopt dat de karakters komend seizoen volwassener zullen worden. Hij onthulde ook dat seizoen twee niet zozeer een vervolg zal worden, maar meer een nieuw verhaal dat de persoonlijke weg van Alex en enkele dierbaren om haar heen zal vertellen, wat betekent dat niet alle karakters zullen terugkeren. Toch heb ik op de cast, het acteerwerk en de algehele look van de show weinig aan te merken. Mede daarom is mijn eindcijfer dan ook een mooie voldoende, want ondanks alles vond ik Quantico wel het kijken waard.

Quantico
© ABC
Volg Quantico
Vorige aflevering
Who Are You?
Who Are You?
03x13
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_Olga2000
21 Mei 2016 14:26 -
Deze recensie komt behoorlijk overeen met mijn eigen belevenis van de serie. Al zou ik hooguit een 7 geven. Ik had toch net ietsje meer van verwacht. Wat minder aan bizarre plotwendingen zou serie goed doen.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
21 Mei 2016 17:09
Ja ik hoop nog altijd dat seizoen 2 iets rustiger zal verlopen. Al is het wellicht tegen beter weten in... ;-)
Reageer
avatar_RLS90
21 Mei 2016 17:06 -
Ik zou het eerste deel een 7,5 geven en het tweede deel een 5. Ik vond het tweede deel verschrikkelijk en ben dan ook benieuwd wat er het tweede seizoen zal volgen.
Overigens een goede recensie!
Reageer
avatar_wichitavrijkom
21 Mei 2016 17:11
Dank je. Het algemene cijfer vind ik altijd het meest lastige onderdeel van het schrijven van een recensie want inderdaad dit seizoen kende duidelijk twee gezichten.
Reageer
avatar_ThomasNL92
23 Mei 2016 22:59 - 23 Mei 2016 23:00
Ik vond het een zeer matige serie. Na een paar leuke afleveringen in het begin is het sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan. Te voorspelbaar, want ruim 10 afleveringen van te voren kon ik al vertellen wie de echte dader was, te veel onnodige complotten die niks toevoegde etc.. Ach het cijfer wat ik gegeven heb is daar getuige van..... een 4.2.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
24 Mei 2016 00:29
Dat kan... Ik snap je mening op zich ook wel, kan me voorstellen dat de serie niet zo'n indruk op je heeft gemaakt. ;-)
Reageer
avatar_follower
24 Mei 2016 10:19 -
Ik vind het een goede recensie, je hebt precies verwoord wat ik ook van de serie vond. De serie vond ik vooral nogal lang, het verhaal had zeker in minder afleveringen verteld kunnen worden. Seizoen 2? Daar zit ik vooralsnog niet echt op te wachten.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
24 Mei 2016 17:26
Dank je. Wat ik uit een interview met de uitvoerend producent haalde was dat ze zich teveel gefocust hebben op een half seizoen en daarom de verhaallijnen er onder begon te lijden toen deze uitgebreid werd met nog meer afleveringen. Ik ben benieuwd of dit bij een volgend seizoen anders zal zijn aangezien ze nu beter weten in hoeveel afleveringen ze het verhaal moeten vertellen. Maar dat blijft afwachten natuurlijk.
Reageer
avatar_anonymous
18 apr 2017 05:40 -
even een vraag want 1 ding snap ik niet aan deze serie. Die simon die het water in reed met de bom in zn auto, hij had toch ook gewoon een baksteen ofzo op het gaspedaal kunnen leggen?
Of ben ik gek?
Reageer
avatar_wichitavrijkom
18 apr 2017 15:39
Moet je ook maar die duik uit de auto overleven als je met die snelheid er uit wilt springen... ;-) En ik geloof dat de auto ook een bepaald gewicht moest hebben om diep genoeg in het water te geraken, maar dat weet ik zo uit m'n hoofd niet helemaal zeker hoor. Het was in ieder geval zeker niet het enige ietwat ongeloofwaardige dat gebeurde vorig seizoen, hahaha.
Reageer
avatar_anonymous
18 apr 2017 19:12
tsja, maar liever dat proberen dan opgeblazen worden toch? Idd niet het enige ongeloofwaardige uit de serie, maar voor de rest vond ik het toch wel een leuk seizoen ondanks de bizarre plotwendingen en de ongeloofwaardige stukjes.
Reageer
Quantico