Delen op social media
Trailer

Quantico

7,8
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2015 - ..
Duur:
Netwerk:ABC
Quantico is een Amerikaanse dramaserie van de zender ABC (US). De serie ging in première in 2015.

Een diverse groep nieuwelingen arriveren op de FBI basis in Quantico om getraind te worden. Zij zijn de beste, slimste en meest gelauwerde nieuwelingen, dus niemand verwacht dat één van hen de grootste aanval op New York beraamt sinds 11 september 2001.

Acteurs

Nieuws (63)

Populaire reacties (32)

avatar_gumstarr
29 okt 2015 23:58 -
Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar mij bekruipt wel eens het gevoel dat ABC bij de casting voor een nieuwe serie gewoon een lege tourbus naar het dichtstbijzijnde modellenbureau stuurt en net zo lang maatjes 32 en marmeren kaaklijnen blijft proppen tot er niemand meer bij kan. Who cares of ze een beetje geloofwaardig teksten kunnen opdreunen, als ze er maar tering lekker uitzien. Dat werk. Als The Walking Dead uit ABC’s keuken was gerold, dan hadden alle vrouwelijke walkers minimaal cup D en mochten Rick, Daryl en Glenn alleen meedoen als ze er geen bezwaar tegen zouden hebben om 70% van de tijd met ontbloot en ingeolied bovenlijf voor de camera te verschijnen. Begrijp me niet verkeerd, we moeten met z’n allen proberen de wereld een beetje mooier te maken, maar je kunt ook overdrijven. Het is dan ook daarom, dat series van ABC, maar zeker ook CBS en NBC, voor mij op voorhand vaak al aan geloofwaardigheid inboeten. Te glad, te plastic en vooral te Amerikaans. Ook bij hun nieuwste serie Quantico is dit geval, al heeft het vreemd genoeg toch iets waardoor je maar blijft kijken. Ik wel tenminste en ik ben er nog steeds niet helemaal over uit of ik me daar nou voor moet schamen of niet.

Na 9/11 is New York wéér aan de beurt. Tussen de smeulende resten van wat ooit een statig gebouw was, vinden reddingswerkers de wat verwarde, maar op mysterieuze wijze compleet ongedeerde Alex Parrish. Zelf was ik ook even van mijn à propos, want Alex, gespeeld door voormalig Miss World Priyanka Chopra, doet het alles behalve slecht op het netvlies. Alles behalve. Alles. Behalve. Hier zou ik nu natuurlijk meteen aan toe moeten voegen, dat haar prettige voorkomen volkomen ondergeschikt is aan haar weergaloze acteerkwaliteiten, maar dan zou ik liegen. Priyanka kan vast en zeker van alles, maar ze stond in ieder geval niet voorin de rij toen de acteer-skills werden uitgedeeld. Je kan niet alles hebben. Maar goed.. Alex dus. Alex is FBI-agent, maar dat weerhoudt haar leidinggevenden er niet van om haar zonder blikken of blozen de schuld van de bomaanslag in de schoenen te schuiven. Vreemd, want er zijn dik twintig afleveringen Quantico, dus er was tijd genoeg geweest voor gedegen onderzoek, maar blijkbaar heeft de top van de FBI aan de eerste vijfenveertig minuten genoeg om te bepalen wie de beschuldigende vinger toegewezen krijgt. Aan Alex om de overige negentien afleveringen te gebruiken om te bewijzen dat zij niks met deze terroristische aanslag te maken heeft. Go Alex en go je-net-iets-te-strakke tanktopjes!

Quantico is eigenlijk een beetje zoals die nummers die die kut Justin Bieber de laatste tijd uitbrengt. Alles in je lichaam schreeuwt dat het niet ok is om er goed op te gaan, maar een kracht die sterker is dan jezelf grijpt in de auto toch iedere keer weer naar de volumeknop, zodra ze voorbij komen op de radio. Voordat je het weet sta je bij het tankstation door de Hitkrant te bladeren om te kijken of er niet toevallig een poster van je nieuwe held in staat. Het kan raar lopen. Nee, goed is Quantico niet, maar op de één of andere manier kost het me geen enkele moeite om de afleveringen één voor één weg te tikken. Tuurlijk heeft dat ook te maken met Priyanka. Ben ik eerlijk in. Als Priyanka iedere week een uurtje hardop boerend het oeuvre van Josh Groban ten gehore zou brengen, dan schakelde ik nog steeds breed glimlachend in. Ja, ik heb een heel leeg bestaan. Ik weet ‘t. Laat me. Volgens mij zitten er voor de vrouwen onder jullie trouwens ook genoeg testosteron gebakjes in, dus haal gerust adem. Kijk je Grey’s Anatomy eigenlijk puur en alleen voor die bizarre ogen van Avery en zou je ook wel eens door Chicago Fire‘s Severide uit een brandend gebouw getild willen worden, dan vervult Quantico vast ook nog wel wat verlangens waarvan je niet eens wist dat je ze had. Twijfel vooral niet aan jezelf als je na het zien van de eerste aflevering niks meer met Quantico te maken wil hebben. Je hebt volkomen gelijk en overduidelijk meer ruggengraat dan ik.

www.gumstarr.com
Reageer
avatar_karin1809
05 okt 2015 17:37 -
"One down, 49 to go", en met dat ook de vele verhaallijnen. Veel bekende gezichten uit gecancelde series van vorig jaar. Toch weet Quantico (en ik ben een van de weinige, zo te lezen), mij wel te boeien. Geef mij een serie met veel vragen, en ik zit op de eerste rij. Mooie mensen, leuk, warrig verhaal, nog leuker. Ik ga meteen door naar aflevering twee, en wie weet verander ik dan nog van gedachten, maar voor nu wil ik zeker meer verhalen zien uit de FBI academy
Reageer
avatar_anonymous
22 mrt 2016 21:57 -
na de winterstop ben ik ineens alle interesse verloren in deze serie. Het gaat in mijn ogen erg bergaf met deze serie. Of ben ik beu gekeken op enkel mooie gezichten en strakke lijven? Het is weer zo een verhaal dat erg draait in het begin om dan na enkele afleveringen te moeten vaststellen dat het zo draait om dat het snel richting het afvoerputje gaat.
Reageer
avatar_anonymous
08 jun 2016 13:02 -
Naarmate de serie vorderde gebruikte ik steeds vaker de fast forward. Langdradig, saai en ver gezochte wendingen. Als totale verhaal leuk maar de vele verhaal wendingen maakten het weer ruk. Mooie dames, dat dan weer wel.
Reageer
avatar_TDB
30 sep 2015 19:33 -
Even moeilijk om de verhaallijn op een rijtje te krijgen ( aflevering 2x gezien) maar boeit wel.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.
03x11
20 juli 2018
03x12
27 juli 2018
03x13
3 augustus 2018
Seizoen 1
0/22
Seizoen 2
0/22
Seizoen 3
0/13

Recensies (4)

7
Quantico - Seizoen 3
20 jan 2019
Twee seizoenen lang draaide de Amerikaanse actie serie Quantico rond terrorisme en agenten in opleiding. Twee keer duurde het meer dan twintig afleveringen alvorens de gebeurtenissen in de jaargang tot een eind werden gebracht. Aan het eind van het tweede seizoen leek het erop alsof een derde...
7.5
Quantico - Seizoen 1
21 mei 2016
Een bomaanslag vindt plaats bij Grand Central Station New York en het lijkt een aanslag van binnenuit de FBI te zijn. Een verdachte is al gauw in het vizier maar niks is wat het lijkt. Tijdens dit eerste seizoen van Quantico volgen we Alex Parrish (Priyanka Chopra) en haar klasgenoten tijdens hun...

Video's (172)

Quantico 3x13 Sneak Peek
Geplaatst op 1 augustus 2018, 21:45
Quantico 3x13 Sneak Peek
Quantico 3x13 Promo
Geplaatst op 28 juli 2018, 03:15
Quantico 3x13 Promo "Who Are You?" (HD) Season 3 Episode 13 Promo Series Finale

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.