Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Netflix bestelt nieuwe procedurele medische dramaserie Pulse

De streamer gaat de procedurele kant op met Pulse van Zoe Robyn en Carlton Cuse, met Justina Machado in de hoofdrol.

Netflix waagt zich met Pulse aan het medisch procedurele genre dat altijd al een hoofdbestanddeel van uitzendingen op de reguliere televisie is geweest.

14949 Zoe Robyn, Carlton Cuse & Justina Machado

De serie komt van de debutant-maker Zoe Robyn (foto, links), die optreedt als showrunner en uitvoerend producent naast veteraan Carlton Cuse (foto, midden), bekend van Tom Clancy's Jack Ryan en Locke & Key. Justina Machado (foto, rechts), hoofdrolspeelster in Prime Video's The Horror of Dolores Roach is de eerste vaste actrice in de serie, waarvan de eerste twee afleveringen worden geregisseerd en geproduceerd door Kate Dennis.

Net zoals dat andere procedurele medische drama, het langlopende Grey's Anatomy, zal Pulse medische zaken en kantoorromances vermengen. Terwijl het personeel van Miami's drukste Level 1 Trauma Centrum medische noodgevallen afhandelt, wordt de jonge ER-dokter Dani Simms onverwacht gepromoveerd tot chef coassistenten te midden van de gevolgen van haar eigen provocerende romantische relatie.

Machado speelt Natalie Cruz, een briljante en politiek onderlegde arts die zowel de administratie als de geneeskunde overziet in haar rol als voorzitter van Chirurgie en Spoedeisende Geneeskunde.

Bradley Gardner, Emma Forman en Michael Klick produceren ook de serie, die in maart in Albuquerque in productie gaat.

Terwijl Netflix 'bingen' introduceerde in het televisiekijken met zijn originele series met zwaar gesteriliseerde verhaallijnen, heeft de streamer geprobeerd het bereik van zijn aanbod te vergroten door procedurele series te introduceren, waaronder het juridische drama The Lincoln Lawyer, dat begon bij CBS. Het heeft ook veel succes gehad met overgenomen procedurele series zoals Grey's Anatomy, NCIS en Suits.

Dit is de eerste seriecreatie en de eerste keer als uitvoerend producent en showrunner voor de aanstormende televisieschrijver Robyn, die haar carrière begon als schrijver bij CBS' Hawaii Five-0 in 2017, opklom tot co-producer voordat ze verhuisde naar een andere CBS/CBS Studios-procedurele serie, The Equalizer, waar ze sinds 2020 werkt, meest recentelijk als producent.

Het groene licht voor Pulse komt nadat Robyn en Cuse vorig jaar samenwerkten met een schrijverskamer om scripts te schrijven.

Cuse schreef en produceerde samen met John Ridley Apple TV+'s gelimiteerde serie Five Days at Memorial over orkaan Katrina. Daarvoor was hij medebedenker en showrunner van de eerste twee seizoenen van Prime Video's Tom Clancy's Jack Ryan. Zijn uitgebreide showrunner/co-showrunner credits omvatten ook Locke & Key voor Netflix, Bates Motel voor A&E, The Strain voor FX, Lost voor ABC en Nash Bridges voor CBS.

Machado speelde onlangs de hoofdrol in de Amazon/Blumhouse-serie The Horror of Dolores Roach, gebaseerd op de populaire Spotify-podcast met dezelfde naam. Ze was eerder hoofdrolspeelster in Netflix/Pop's veelgeprezen One Day at a Time (2017)-reboot en had onlangs een gastrol in NBC's comedyserie Lopez vs. Lopez.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst