Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Kirsten Potgieter geeft "Proof (2015) - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Kirsten Potgieter op 2 Oktober 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Proof (2015) - Seizoen 1

Proof, bewijs, dat is waar Dr. Carolyn Tyler (Jennifer Beals, The L Word) naar op zoek is. Is er leven na de dood? Wat gebeurt er als we overlijden, waar gaan we naar toe, wachten er mensen op ons?

Ivan Turrig (Matthew Modine, CAT.8) belooft haar om geld te storten op meerdere goede doelen als zij voor hem weet uit te vinden wat er gebeurt als je komt te overlijden. Carolyn beweert nergens in te geloven en dat is nou net waarom Ivan haar de juiste persoon vindt om dit te doen. Ze zal niet snel aannemen dat iets daadwerkelijk klopt en is nogal sceptisch als het om leven na de dood gaat.

Ivan lijdt zelf aan een hersentumor en heeft niet meer lang te leven. Voordat het zover is, wil hij weten wat hem te wachten staat. Door alle gebeurtenissen komt Carolyn in Proof in contact met zaken die haar laten twijfelen over haar overtuigingen: is er echt niks? Of misschien toch…? We krijgen een kijkje in haar leven. De problemen thuis, haar dagelijkse bezigheden, haar werk waar ze eigenlijk voor leeft. Ze wordt gezien als één van de beste dokters. Naarmate het onderzoek vordert en ze meer te weten komt, neemt het haar langzamerhand in beslag. Zal ze haar verloren zoon ooit terug zien?

Proof (2015)
© TNT


Proof heeft me laten nadenken en snijdt gedurfde onderwerpen aan. Hoewel Carolyn een ietwat standaard personage is, weet Jennifer Beals het toch goed over te brengen. Ze laat je geloven en trekt je mee in het verhaal. Ik wil meer van haar zien en over haar te weten komen.
De rest van de cast daarentegen was minder goed. Niemand heeft me geraakt. Een uitzondering voor Edi Gathegi (Family Tools) hij speelde Zed en kreeg naarmate de serie vordert een grotere rol. Zijn verhaal op zich is niet bijzonder te noemen. Maar hij bracht het redelijk goed over.
Tevens is het mooi bij welke personen ze langs gaan en wat ze daar uitvinden. Het verhaal van een jongen die geïncarneerd zou kunnen zijn, de vrouw met de groene sjaal. En zo reizen we een tijdje met Carolyn mee.

Sinds kort is bekend dat Proof gecanceld is, wat ik jammer vind. Ook al zit je misschien niet elke week met smart te wachten tot de nieuwe aflevering uit komt, het was zeker de moeite waard om te kijken. Ze hadden meer uit de serie kunnen halen door ietwat dieper op de personages in te gaan en wat meer risico's te nemen. Proof bevond zich op veilige gronden en dat is de gemiste kans.

Proof was leuk om te kijken voor één seizoen. Ik zal ze echter niet missen nu de serie niet meer terug komt.
Volg Proof (2015)
Vorige aflevering
Tsunami: Part Two
Tsunami: Part Two
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Isa1001
04 okt 2015 10:22 -
Wat ik altijd vervelend vind is dat je na een serie zit te kijken waar geen eind aan zit. Ik vond het best een interessante serie dus jammer dat ze gecanceld is.
Reageer
Proof (2015)