Pretty Smart

7.2 / 10
22 min
Komedie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Wichita van Rijkom geeft "Pretty Smart - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 11 Oktober 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Pretty Smart - Eerste aflevering

De serieuze, hoogopgeleide Chelsea komt in een totaal andere wereld terecht als ze tijdelijk bij haar zus Claire en diens huisgenoten intrekt. Weet zij alles al of kan zij toch nog iets van deze moderne en vrije leeftijdsgenoten leren?

Sitcoms (situation comedy) zijn vaak veel van hetzelfde. De grappen zijn regelmatig wat afgezaagd en de verhaallijnen erg simpel. Toch zitten er soms pareltjes bij. Neem Friends of Modern Family bijvoorbeeld. Ook The Big Bang Theory is een titel die zeker in dat lijstje past en veel gemeen heeft met de serie waar deze recensie over gaat. De rollen in Pretty Smart zijn echter omgedraaid. Zo is het niet een groep hoogopgeleide mannen maar één hoogopgeleide vrouw die haar plek in deze wereld probeert te vinden.

Van de kleding tot de grappen, het is voorspelbaar en daardoor tevens wat saai.

Chelsea (Emily Osment, Hannah Montana) is net afgestudeerd en heeft grootse plannen voor haar toekomst. Al bijna haar hele leven is zij de verantwoordelijke, serieuze boekenwurm van de familie. Zus Claire (Olivia Macklin, Filthy Rich (US)) heeft geen universitaire opleiding gevolgd. Samen met haar vrienden woont zij in een mooi huis en werkt ze als serveerster. Haar leven is weliswaar simpel maar één waar ze zeer gelukkig mee is. Ze droomt echter nog wel van een betere relatie met haar zus, net zoals deze vroeger was.

De ‘zweverige’ Solana (Cinthya Carmona, Greenhouse Academy), influencer Jayden Jay J. Michael Jiang (Michael Hsu Rosen, Tiny Pretty Things) en playboy Grant (Gregg Sulkin, Faking It) zijn de huisgenoten van Claire. Samen met haar verwelkomen zij Chelsea in hun huis als zij enkele dagen bij hen komt logeren. Dat de persoonlijkheid van Chelsea nogal verschilt met die van Claire en haar huisgenoten wordt al gauw pijnlijk duidelijk. En dat is ook precies waar de hele serie Pretty Smart om draait. Kan de stijve Chelsea haar weg vinden tussen de social media verslaafde, op uiterlijk gefocuste (huisgenoten van) Claire of verschillen zij te veel om ooit nog dichter tot elkaar te komen?

© Netflix


Al in de eerste seconden hoor je duidelijk een harde lachband. Zoiets kan nogal op de zenuwen werken en hoewel dit nu nog meeviel vermoed ik dat het na meerdere afleveringen echt gaat irriteren. Ook is alles erg stereotype bevestigend. Van de kleding tot de grappen, het is voorspelbaar en daardoor tevens wat saai. Toch moet ik bekennen dat er wel grappen voorbijkwamen waar ik om moest grinniken. Dit verbaasde mij eigenlijk omdat mijn eerste indruk van de serie niet heel goed was. De toon die de eerste minuten gezet werd was niet mijn smaak maar gaandeweg wisten ze het tij te keren.

Ik denk niet dat dit de nieuwe The Big Bang Theory gaat worden maar wie weet is het verhaal goed genoeg voor een aantal seizoenen.

Hoofdrolspeelster Emily Osment heeft al meerdere sitcoms op haar naam staan. Zelf ken ik haar het beste uit Young & Hungry, een serie die ik best leuk vond. Meestal speelt zij het moderne, ietwat domme blondje dus het was verfrissend om haar nu eens in een andere rol te zien. Het genre waarin ze speelt is weliswaar nog steeds komedie maar in deze rol laat ze toch een andere kant zien. Ze doet het bovendien niet slecht.

De vriendengroep wordt vluchtig geïntroduceerd maar eigenlijk leren we alleen Claire en Chelsea een beetje beter kennen in deze eerste aflevering. Aangezien iedere aflevering een klein half uur duurt is er natuurlijk ook weinig tijd voor veel achtergrondinformatie. Het eerste seizoen telt tien afleveringen dus er zijn er gelukkig nog genoeg over voor een betere introductie van de overige karakters. Netflix heeft bovendien gelijk alles online gezet dus iedereen die lekker wilt gaan bingewatchen wordt op z’n wenken bediend.

Of Pretty Smart een lang leven gegund is durf ik niet te zeggen. De afgelopen jaren zijn er veel goede sitcoms weggevallen dus er is op zich wel ruimte voor nieuwe titels binnen dat genre. Ik weet alleen niet of dit thema dat gat echt kan opvullen. Ik wil na het zien van de eerste aflevering echter ook niet gelijk de hele serie afschrijven. Ik denk niet dat dit de nieuwe The Big Bang Theory gaat worden maar wie weet is het verhaal goed genoeg voor een aantal seizoenen. Het heeft potentie. Daarom is mijn eindcijfer een voldoende en ben ik van plan om binnenkort de hele serie te gaan kijken. Eens zien of ik daarna nog steeds op dit eindoordeel uit kom.
Volg Pretty Smart
Vorige aflevering
I mean... just watch!
I mean... just watch!
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

American Horror Stories - Seizoen 1

7

Eden - Miniserie (DVD)

7

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5

The Sex Lives of College Girls - Eerste aflevering

8
Pretty Smart