Preacher

7.4 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Karin Witowski geeft "Preacher - Eerste aflevering " een 8.
Geschreven door Karin Witowski op 27 mei 2016.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Preacher - Eerste aflevering

Pak een stripboek en maak er een serie van. Het is een trend die in de serie-wereld niet onbekend is. The Walking Dead is ook zo'n voorbeeld. Horden fans, die elke week weer klaarzitten, om hun favoriete stripverhaal tot leven zien te komen. Preacher is ook gebaseerd op een stripverhaal uit 1995. Nu gaan de meeste series die gebaseerd zijn op stripboeken over superhelden. De vraag is of Preacher ook een superheld is, of gewoon een man die af en toe van zijn geloof valt.

"I am the chosen one!"

Iets wat lijkt op een komeet ruist door het heelal en met een beetje fantasie zie je er zelfs superman in. De komeet ruist door de dampkring en komt terecht in een kerk in Afrika, waarbij het zich nestelt in de prediker. Iedereen noemt het een wonder. De man staat op, roept: "I am the chosen one!" en vervolgens is zijn preek ten einde. Diezelfde entiteit dood over de hele wereld mensen die werken voor de kerk.

Texas: een man in zijn ondergoed ligt op bed, overal in de kamer staan lege flessen drank. We maken kennis met onze Preacher. Zijn kleding bestaat uit een zwarte broek, een zwarte blouse met de welbekende ijzeren sluitingen op de punten van de kraag en hij draagt een witte boord. Alleen aan dat herkennen je hem als prediker.

© AMC

De kerkdienst die hij leidt, is een lijden voor de mensen in de kerk. Hij weet het allemaal niet, hij brabbelt maar wat en de missende bladzijde uit zijn preek zorgt ervoor dat de dienst te vroeg stopt. Niets aan deze prediker is heilig, lieflijk, en echt geloofwaardig is hij ook niet. De hillbillies, die na de preek bij zijn kerk rondhangen zijn verre van gelovig en tonen geen respect voor elkaar. Onze prediker Jesse Custer (Dominic Cooper, Agent Carter) luistert gelaten het verhaal aan van een man die maar blijft vertellen over zijn moeder. Jesse geeft hem één goede raad: zeg tegen haar wat je ervan vindt, ben aardig en open je hart.

Tot zover een heel klein stukje Preacher. Ik zou er zoveel over kunnen en willen schrijven, maar ik moet rekening houden met spoilers. Daarom laat ik Jesse maar even links liggen. Want, er is nog iemand anders, die een rol speelt in Preacher: Joseph Gilgun. Hij zet Proinsias Cassidy, een vampier, perfect neer. Naar mijn mening is Cassidy het leukste karakter in de serie. Hij komt op een erg leuke manier terecht in Texas, en maakt daar kennis met Jesse. Buiten de priester en de vampier is er nog een iemand; Tulip O'Hare (Ruth Negga, Agents of S.H.I.E.L.D.) Zij is de ex-vriendin van Jesse.

In de eerste aflevering maak je apart kennis met Jesse, Cassidy en Tulip. Je leert ze een beetje kennen en ziet hun weg naar Texas. Zowel Tulip en Cassidy komen Texas met een klapper binnen, Jesse komt naar Texas voor zijn rust en om zijn donkere verleden achter zich te laten. Je voelt hem al aankomen, want als zowel zijn ex als een vampier zijn kerk binnenkomen is het gedaan met de rust. En dan waart er ook nog een entiteit rond, die het voorzien heeft op priesters. Al met al een hoop goede ingrediënten voor een perfecte soep die Preacher heet.

Ik heb genoten van deze eerste aflevering. Tijdens het kijken heb ik me wel een aantal keren afgevraagd waar ik nu eigenlijk naar kijk. Ik verwachtte veel horror, maar eigenlijk heb ik om heel veel dingen moeten lachen. Zoveel momenten zijn echt over de top, en dat maakt deze serie zo leuk. Preacher is een unieke serie, met aparte mensen, vreemde situaties en vechtpartijen waarbij je de wolkjes met de tekst "powww" en "bammm" er vanzelf bij zet.

Als Preacher zo doorgaat, komt hij zeker op mijn favorietenlijst terecht. Voor nu krijgt deze prediker van mij een 8, maar dat kan zeker nog groeien naar een 9. Ik ben benieuwd wat de makers van de serie in petto hebben voor de drie van Texas, het belooft vast niets goeds en dat maakt het nu net zo leuk!

© AMC
Volg Preacher
Vorige aflevering
End of the World
04x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_CC11
27 mei 2016 08:44 - 27 mei 2016 08:46
Zelf was ik iets minder gecharmeerd van deze pilot.
Het is allemaal wel leuk maar ik vond het eerder een aaneenschakeling van losse fragmenten dan dat er werkelijk enige vorm van verhaal in zat.

En "over the top", ja zeer zeker maar aan de andere kant zaten er een aantal zaken in die je als kijker maar moet slikken maar die eigenlijk kant noch wal raken.
De reden bvb dat Cassidy samen met de Preacher werd opgepakt was ook enkel om het "verhaal" te dienen, eerder dan dat er aanleiding toe was.

Verder zie ik het trukje van Tulip met de helikopter en de zelfgemaakte bazooka deze zomer nog wel ergens op deze wereldbol herhaald worden door enkele minderjarigen met het verstand van een hardgekookt ei, maar als er dan een helikopter aan te pas komt zal het er één van het brandwondencentrum zijn.
Zelf vond ik het niet echt een stichtend voorbeeld.

Fans van de strips zullen het misschien ongelofelijk goed vinden maar voor mij mag er in de volgende afleveringen iets meer consistentie in zitten.
Reageer
avatar_karin1809
27 mei 2016 10:31
Ja dat met die bazooka was echt way over the top (McGuyver zou er jaloers op zijn)
Reageer
avatar_gumstarr
27 mei 2016 12:31
Ja, want de jeugd is na Breaking Bad ook massaal aan het bakken van Crystal Meth gegaan en na het zien van Shameless zitten legio modelgezinnen opeens met allemaal tienermoeders opgescheept. Prima om minder onder de indruk te zijn van een serie, maar je kunt ook op teveel slakken zout leggen.
Reageer
avatar_CC11
27 mei 2016 13:03
Bijgewerkt op: 27 mei 2016 18:13
Wat ik bedoel is dat het een ietsje te simpel werd voorgesteld om met wat huis- tuin- en keukengerei een bazooka te maken, waarna je enkel de zogezegde uitkomst te zien krijgt, terwijl na het zien van BB niemand zonder enige gevorderde kennis van chemie ook maar een idee had hoe Crystal Meth te gaan aanmaken.

Dat er mensen zijn die dit, naar ik aanneem in analogie met de strips, fantastisch vinden heb ik verder geen probleem mee maar ik heb hierover een andere mening.
En natuurlijk gaat er ergens wel iemand zijn die dit gaat proberen, ik weet hoe we zelf waren toen ik jong was :-)
Reageer
avatar_gumstarr
27 mei 2016 12:26 -
Ik vond het één van de beste eerste afleveringen van een serie die ik ooit zag. Het zal niet de eerste keer zijn dat de boel na een sterk begin in elkaar stort, maar als Preacher dit niveau weet vast te houden, dan schaart deze zich met kinderlijk gemak tussen mijn favorieten.
Reageer
avatar_H3nDri3
27 mei 2016 18:10 -
Prima pilot. Leuke cast. Vaart zat er goed in, dus hopelijk houden ze dat vol.
Reageer

Nieuwste recensies

The Letter for the King - Seizoen 1

7

Pennyworth - Seizoen 1

8

Endeavour - Seizoen 7

8

Deep Water (UK) - Seizoen 1

8

Why Women Kill - Seizoen 1

9

The Good Place - Complete serie

9