Poldark

8.4 / 10
55 min
Drama, Romantiek, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
anonymous geeft "Poldark - Seizoen 2" een 9.
Geschreven door anonymous op 29 januari 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Poldark - Seizoen 2

Ross: "Well, if it was just a big nothing, why don't you get over it?"
Demelza: "I am over it! But if I stop shouting, it'll look like I lost the argument!"

Series gebaseerd op boekenreeksen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Na Outlander is Poldark mijn nieuwe favoriet. En weer, net zoals bij Outlander, ontdekte ik pas na het eerste seizoen dat er ook boeken zijn over het leven van de hoofdrolspeler, in dit geval is dat Ross Poldark (Aidan Turner, Being Human). Helaas zijn deze boeken nog niet verkrijgbaar in de Nederlandse vertaling. Gelukkig kwam na het geweldige eerste seizoen een tweede seizoen en ik ben blij dat ook een derde seizoen inmiddels in de maak is.

Poldark is een heerlijke serie

Poldark, seizoen één, wat een openbaring. Engelse series zijn echt niet mijn ding en eigenlijk waren historische series ook nooit mijn ding. Zo zie je maar dat smaken veranderen, en dat is maar goed ook. Poldark is een heerlijke serie en de makers hebben veel geleerd van het eerste seizoen. Eén van de grootste veranderingen is dat Ross niet elke aflevering minstens tien keer op zijn paard heen en weer rijdt. Natuurlijk groeien ook de acteurs in hun rol, worden banden aangehaald, waardoor een samenspel tussen acteurs nog mooier en geloofwaardiger wordt.

© BBC One


Goed, laat ik eens beginnen met een kleine samenvatting van seizoen één. Ross komt terug uit de oorlog en ontdekt dat de liefde van zijn leven, Elisabeth (Heida Reed, Jo), niet op hem heeft gewacht. Ze is nu verloofd met de neef van Poldark: Francis (Kyle Soller, You, Me and the Apocalypse). Ross keert terug naar zijn ouderlijk huis, dat nu vervallen is. De mijn in Cornwall is gesloten en er is geen geld voor de wederopbouw. Op een dag ontmoet hij Demelza (Eleanor Tomlinson, The White Queen), een arm meisje dat met haar hond door de straten zwerft. Hij neemt haar aan als keukenmeid, maar als snel valt hij voor de roodharige, lieve Demelza en trouwt met haar. Niet veel later wordt Ross opgepakt voor opruiing, wat hem letterlijk zijn kop kan kosten. En daar eindigde seizoen één.

de lieftallige Elisabeth blijf aan Ross trekken

Seizoen twee wordt meteen daar opgepakt. De rechtszaak tegen Ross begint. Gelukkig duurt die slechts een paar minuten waardoor de serie in volle vaart kan beginnen. Een geweldig verhaal ontpopt zich en dit keer houden de makers zich niet bij het verhaal van Ross en Demelza, ook Dokter Dwight Enys (Luke Norris, Titanic) krijgt een prominente rol in dit tweede seizoen. Zijn leven, zijn werk en zijn liefdesleven staan in veel afleveringen op de voorgrond. Daarnaast vechten Ross en Demelza voor hun huwelijk, want de lieftallige Elisabeth blijf aan Ross trekken. Als er zich een drama in de mijn voltrekt, volgen de rest van de narigheden in rap tempo.

© BBC One


Seizoen twee van Poldark, wow. Een achtbaanrit was het, eentje vol emoties, gevaren, ellende en girlpower. Een seizoen met een lach en een traan, waarin verschillende verhaallijnen door elkaar lopen en waarin prachtige mensen meespelen. Het verhaal van dit seizoen is nog mooier dan dat van het eerste seizoen. Ik heb enorm genoten en ik kijk uit naar een derde seizoen. Hopelijk houden ze de sfeer van het tweede seizoen vast, want dan zal ook het derde seizoen weer een genot zijn.
Hoofdrolspeler Aidan Turner werd in 2016 via Glamour UK uitgeroepen tot 'most handsome man' en ik geef ze geen ongelijk. Op naar een nieuw seizoen, het aftellen is begonnen
Volg Poldark
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
05x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Mandy1966
29 jan 2017 10:16 -
Heerlijke serie en je hebt absoluut gelijk, seizoen 2 is zeker beter dan de eerste.
Misschien ook omdat de acteurs inmiddels gewend zijn aan hun rollen en de omstandigheden waarin die karakters zich bevinden.
Alleen lieftallige Elizabeth? Ik weet het niet hoor...zo lief vond ik haar niet ;-)
Reageer

Nieuwste recensies

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5

Blue Bloods - Seizoen 11

7.5

Lovecraft Country - Seizoen 1 (DVD)

7

Agent Hamilton - Seizoen 1

5.5

NCIS - Seizoen 18

7.5