Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Poldark krijgt een tweede seizoen

BBC One heeft naast Peaky Blinders, The Musketeers, Doctor Who, The Fall en The Missing nu ook Poldark vernieuwd. De vernieuwing is een aanvulling op het beste jaar dat de omroeporganisatie in een decennium viert.

De serie volgt de soldaat Poldark als hij uit de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog naar zijn geliefde Cornwall terugkeert om zijn wereld in ruïnes terug te vinden: zijn vader is dood, zijn huis vernield en zijn geliefde vertrokken.

Aidan Turner zal terug keren als Ross Poldark en Eleanor Tomlinson als Demelza in een nieuw achtdelig seizoen geschreven door Debbie Horsfield dat betrekking heeft op de boeken drie en vier van Winston Grahams serie.

"Het is al een uitstekende start van het jaar voor programmamakers geweest en hun ambitie is het bewijs daarvan. Ik ben trots op BBC One, die op zijn hoogtepunt is. Ze barsten van de creativiteit en moderniteit, die de natie heeft samengebracht en dat heeft geleidt tot het nationale gesprek,” zei Charlotte Moore, controller of BBC One. “Ik wil ervoor zorgen dat de kijkers BBC One als een deel van hun leven gaan zien en dat is om er voor te zorgen dat er op de BBC One voor elk wat wils is te zien zal zijn. Wij streven ernaar om dat momentum vast te houden en om ons te blijven verplaatsen in de tijd en het publiek een scala aan kenmerkende, kwalitatief hoogwaardige programma’s te brengen die relevant aanvoelen en waar de diversiteit van een moderne Groot-Brittannië tot uiting komt. Het is spannend om te zien hoe BBC One vandaag de dag wordt erkend als het meest genomineerde kanaal in de BAFTA TV Awards dit jaar. Ik kan dan ook bekend maken dat zondagsavonds Poldark, die het hart van de Naties heeft gevangen, een tweede seizoen gaat krijgen.”

Ben jij blij dat BBC One Poldark heeft vernieuwd?

Aidan Turner en Eleanor Tomlinson
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
05x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_tweemaalh
10 apr 2015 10:55 -
Ik wil er nog beginnen, maar het is zeker goed nieuws voor de BBC, aangezien het een aantal jaar geleden een stuk minder ging.

Kleine correctie: The Fall en Peaky Blinders zijn van BBC Two ;) Andere BBC One-series die dit jaar al vernieuwd zijn, zijn Call the Midwife, Death in Paradise en Last Tango in Halifax
Reageer
Poldark