Please Like Me

7.8 / 10
23 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Tim Lucassen geeft "Please Like Me - Complete serie" een 7.
Geschreven door Tim Lucassen op 11 januari 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Please Like Me - Complete serie

Op aanraden van een vriend begon ik op een regenachtige zondag zonder verwachtingen aan Please Like Me. Voordat ik aan de eerste aflevering begon, wist ik niets van de serie. Ik had geen trailer bekeken, IMDB niet geraadpleegd en geen recensies gelezen. Zo begin ik niet vaak. Toch ben ik achteraf bijzonder blij dat ik puur op basis van de aanbeveling van die vriend begonnen ben aan Please Like Me. Een bijzondere, onconventionele, grappige en tegelijkertijd ontroerende Australische dramedy.

Please Like Me draait om het leven van de twintigjarige Josh (Josh Thomas, tevens bedenker en schrijver van de serie), een ongemakkelijke nerdy jongeman. In de eerste aflevering krijgt hij de schrik van zijn leven als zijn vriendin Claire (Caitlin Stasey, APB) het uitmaakt omdat Josh volgens haar homoseksueel is. Ook andere zaken in zijn leven lopen niet volledig op rolletjes. Zo heeft zijn moeder Rose (Debra Lawrance, Home and Away) ernstige psychische problemen en heeft ze geprobeerd zelfmoord te plegen. Door deze gebeurtenis moet Josh weer thuis gaan wonen om een oogje in het zeil te houden. Verder is zijn vader Alan (David Roberts, Offspring) hertrouwd met de Thaise Mae (Renee Lim, East West 101) en verwacht met haar een liefdesbaby. Gelukkig heeft Josh veel steun van zijn beste vriend en huisgenoot Tom (Thomas Ward, Three).

© ABC


Het eerste seizoen van Please Like Me bestaat uit zes afleveringen. Elke aflevering van de serie is vernoemd naar een bepaald gerecht dat daadwerkelijk voorkomt in de aflevering. Ik was niet vanaf de eerste aflevering verkocht. Toch bleef ik doorkijken en mijn doorzettingsvermogen werd beloond. De serie wordt per aflevering beter. In dit seizoen staat het uit de kast komen van Josh vooral centraal. Elke homo- en biseksuele jongen zal zich zeker herkennen in de worstelingen van het proces dat Josh meemaakt. Daarnaast zet hij zijn eerste stappen op dategebied met jongens. Hij lijkt het perfecte vriendje gevonden te hebben, maar ontdekt ook dat daten niet per se zijn sterkste punt is, wat ongemakkelijke en hilarische taferelen oplevert.

Voor het tweede seizoen werd het aantal afleveringen uitgebreid naar tien. Dat is zeker geen straf, aangezien seizoen twee in mijn ogen het beste seizoen is. Vanaf dit seizoen verschuift de aandacht van Josh en focussen de verhaallijnen zich ook op de overige personages. Wat ik erg sterk vond aan dit seizoen was de verhaallijn rondom de moeder van Josh. Zij wordt vanwege haar mentale problemen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Een heftige en serieuze zaak. Dankzij de luchtige toon van de serie wordt het onderwerp echter nooit te zwaar. Bovendien stelen de hilarische medepatiënten af en toe de show met hun onconventionele gedrag en bizarre opmerkingen. Eén van de medepatiënten, Hannah, wordt gespeeld door de taboedoorbrekende Australische comédienne Hannah Gadsby. Zij heeft tevens meegeschreven aan de serie.

Net als seizoen twee telt seizoen drie tien afleveringen. In het derde seizoen krijgt Josh een relatie met één van de medepatiënten van zijn moeder. Een bijzonder geslaagde aflevering is de aflevering waarin de vrienden MDMA gebruiken. Daarnaast experimenteert Josh er tijdens zijn relatie met Arnold lustig op los. Het vierde en laatste seizoen telt wederom zes afleveringen. Enkele hoogtepunten dit seizoen zijn het bijzonder ongemakkelijke trio dat Josh beleeft, de kampeertrip die de vrienden maken ter ere van de verjaardag van Hannah en de doorlopende verhaallijnen in de laatste afleveringen. Omwille van spoilers kan ik hier niet teveel over uitweiden, maar deze afleveringen hebben diepe indruk op mij achter gelaten. Dat de serie zo heftig zou eindigen had ik niet verwacht. Ik zal eerlijk bekennen dat ik een aantal traantjes heb moeten laten en dat gebeurt over het algemeen niet snel. De laatste afleveringen van de serie voelen zo puur en echt aan. Daarnaast is het acteerwerk van de gehele cast briljant.

Geloof me, ga Please Like Me kijken. Je zal niet teleurgesteld worden. Het is een bijzondere, frisse serie met een geheel eigen humoristische kijk op het leven en alle facetten daarvan. Het schrijfwerk wordt in de eerste twee seizoenen per aflevering beter. Daarnaast zijn enkele experimentele afleveringen werkelijk pareltjes. Zo is er een aflevering waarin Josh met zijn moeder gaat kamperen, waar ze bloedeerlijk zijn en daardoor echt nader tot elkaar komen. Ook is er een mooie aflevering die zich volledig afspeelt aan tafel in een restaurant waarin Josh en zijn ouders het leven bespreken en vieren. Helaas komt er geen vijfde seizoen van Please Like Me, maar alle vier de seizoenen zijn te streamen op Netflix. De serie krijgt van mij een mooie zeven.
Volg Please Like Me
Vorige aflevering
Souvlaki
Souvlaki
04x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Please Like Me