Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Peacock cancelt Pitch Perfect: Bumper in Berlin vanwege stakingen

Peacock gaat niet verder met een tweede seizoen van de comedyserie Pitch Perfect: Bumper in Berlin. Dit betekent een wenteling in de vernieuwing van seizoen twee voor de uitloper van de Pitch Perfect-filmfranchise, die begin januari werd aangekondigd.

Net als bij twee Prime Video series waarvan de vernieuwing voor een tweede seizoen vorige maand werd ingetrokken - The Peripheral en A League Of Their Own - is het cancelen van Pitch Perfect: Bumper in Berlin te wijten aan de duur van de werkonderbreking als gevolg van de aanhoudende WGA- en SAG-AFTRA-stakingen, die de productie hebben vertraagd, waardoor er grote gaten tussen de seizoenen zijn ontstaan en de series hun beoogde releasedata missen.

Pitch Perfect: Bumper in Berlin

Het eerste seizoen van Pitch Perfect: Bumper in Berlin werd uitgebracht in november 2022. De comedyserie was nog niet begonnen met de preproductie van seizoen twee toen de WGA-staking op 2 mei begon. Het is nu aanzienlijk achterop geraakt op zijn geplande tijdlijn. Een dergelijke vertraging zou gevolgen hebben voor de pijplijn van Peacock, aangezien er al een schema - en budget - is voor de uitrol van content.

Net als het geval was met The Peripheral, dat een goede kijkcijferprestatie neerzette voor Prime Video, kende Pitch Perfect: Bumper in Berlin een sterke start voor Peacock, met de grootste première voor een comedyserie in de geschiedenis van de streamer.

Zoals vorige maand al vermeld werd, bestond er een reële mogelijkheid dat de vernieuwingen van een aantal series zouden worden ingetrokken als de werkonderbreking tot na Labor Day zou duren, waarbij series die aan seizoen twee beginnen het meest kwetsbaar zijn. Series die pas één seizoen hebben gehad, hebben het moeilijker om kijkers aan zich te binden als ze lang moeten wachten op nieuwe afleveringen.

Er was een vergelijkbare reeks van niet-vernieuwingen tijdens de pandemie, waarbij de meerderheid van de series met ingetrokken vernieuwingen tijdens Covid naar seizoen twee gingen, waaronder Netflix's The Society en I Am Not Okay With This, evenals Showtime's On Becoming A God In Central Florida en ABC's Stumptown.

Zelfs als de WGA-staking heel snel ten einde komt, zoals het lijkt, kunnen we nog steeds meer omgekeerde vernieuwingen zien als netwerken en streamers hun line-ups opnieuw evalueren na de staking te midden van een voortdurende toegenomen financiële controle onder de meeste mediabedrijven, die hun streamingstrategieën hebben herijkt.

Hoewel Bumper in Berlin niet doorgaat, blijft Pitch Perfect een belangrijke titel voor Universal, en het bedrijf blijft zaken doen met Elizabeth Banks van de franchise via meer projecten in ontwikkeling met haar Brownstone-banner en met de showrunner van de serie, Megan Amram, die een algemene deal blijft hebben met Bumper in Berlin-studio Universal Television.

Pitch Perfect: Bumper in Berlin volgt Adam Devine's Bumper Allen enkele jaren na de gebeurtenissen van Pitch Perfect als hij naar Duitsland verhuist om zijn muziekcarrière nieuw leven in te blazen wanneer een van zijn liedjes groot wordt in Berlijn.

In het eerste seizoen spelen ook Flula Borg, Sarah Hyland, Lera Abova en Jameela Jamil de hoofdrollen. Amran is uitvoerend producent naast Devine en Banks en Max Handelman van Brownstone Productions, en Paul Brooks en Scott Neimeyer van Gold Circle Films.

Voor Peacock komen op comedygebied de series Ted, het tweede seizoen van Wolf Like Me, In The Know, We Are Lady Parts seizoen twee en de Monk- en Community-films eraan.
Video on youtube
Vorige aflevering
Lebensabschnittspartner
Lebensabschnittspartner
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Pitch Perfect: Bumper in Berlin