Person of Interest

8.2 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Person of Interest - Seizoen 4 (DVD)" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 24 juli 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Person of Interest - Seizoen 4 (DVD)

Als er een reeks is waar ik de voorbije jaren met plezier naar gekeken heb, is het wel Person Of Interest. Het verhaal van de intelligente computer die voorspelt wie of wat in de gevarenzone komt als slachtoffer of dader van een misdrijf, leverde keer op keer leuke verhalen op, die garant stonden voor een klein uurtje spannend amusement.

Wie deze Amerikaanse reeks volgde, heeft ook al gezien dat er in de voorbije seizoenen heel wat veranderd is in het bovenstaande concept. The Machine, zoals de door Harold Finch (Michael Emmerson – Lost) ontwikkelde supercomputer heet, wordt sinds seizoen drie tegengewerkt door zijn (slechte) broertje Samaritan.

In het vierde seizoen moeten Finch en zijn medewerkers onderduiken om niet opgemerkt te worden door Samaritan. Zijn rechterhand, John Reece (Jim Caviezel – Passian Of Christ) duikt op als agent in het corps van New York. Root (Amy Acker – Angel), die ondertussen verbonden is met The Machine, gaat haar eigen weg maar verschijnt steeds op de juiste momenten om de overige teamleden te redden. Fusco (Kevin Champman – Brotherhood), blijft helemaal zichzelf en zorgt, samen met Reece voor de humoristische noten in het geheel. Shawn (Sarah Shahi – The L-Word) daarentegen wordt toch ontdekt door Samaritan en verdwijnt een tijdje van het strijdtoneel.

je merkt dat de makers stilaan maar zeker naar een einde toewerken.


Op de achtergrond gaat ook de strijd tussen de twee misdaadbonzen, Elias (Enrico Colantoli – Veronica Mars) en Dominic (Winston Duke- The Messengers) verder. Het P.O.I. – team staat aan de kant van Elias. Wie van de twee uiteindelijk het pleit in zijn voordeel zal beslechten, komen we te weten op het eind van dit vierde seizoen.

De fans van de serie weten inmiddels dat het nu in Amerika lopende vijfde seizoen het laatste in de reeks is en doorheen dit vierde seizoen krijg je ook geregeld het gevoel dat het bijna op is. Niet dat de kwaliteit van de afleveringen van Person of Interest bergafwaarts gaan, maar je merkt dat de makers stilaan maar zeker naar een einde toewerken.

De zes dvd’s van deze box loodsen je door de 22 afleveringen die seizoen vier rijk is. Als toemaatje krijg je op de laatste schijf nog enkele extra’s. Een dik kwartier lang wordt uitgelegd hoe de muziek aan de afleveringen van de serie worden toegevoegd. Componist Ramin Djawadi vertelt ons hoe hij de atmosferische sound bij Person of Interest creëert. Michael Emerson (Finch) en Amy Acker (Root) gidsen ons vijf minuten lang door hun nieuwe hoofdkwartier in een afgelegen en niet gebruikt deel van de metro. Naast drie minuten bloopers uit seizoen vier kan je ook nog een half uur kijken naar het POI comic-con panel uit 2014 waar de vijf menselijke hoofdpersonages van de reeks samen met twee producers (Jonathan Nolan & Greg Plageman) van de show hun kijkers voorbereiden op het vierde seizoen. Voor wie dit laatste nog niet gezien heeft op internet, zeker een aanrader!
Volg Person of Interest
Vorige aflevering
return 0
return 0
05x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_michaeljackson
25 jul 2016 17:09 -
ik ga de serie kijken als de hele serie uit is.
Reageer
avatar_Roeman
25 jul 2016 17:16
En dat is hij, in juni is de allerlaatste aflevering uitgezonden.
Reageer
avatar_michaeljackson
25 jul 2016 17:27
nee ik bedoel totdat de hele serie uit is op dvd of blu-ray.
Reageer
avatar_Roeman
25 jul 2016 17:32
Aha, sorry dan heb ik niets gezegd.
Reageer
avatar_paranoia68
02 mrt 2017 22:17 -
Sinds de oertijd verlangt de mens naar een teken van God, uiteindelijk creëert de mens AI en krijgt zijn "God". Jammer genoeg niet de God die hij wenste.. ;)
Reageer

Nieuwste recensies

Friheden (Pros and Cons) - Seizoen 1

8

The Politician (2019) - Seizoen 2

5.5

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6