Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Duitse serie Perfume komt in december bij Netflix

In februari werd bekend dat Netflix de wereldwijde rechten van de Duitse serie Perfume (Parfum) heeft gekocht. Inmiddels is bekend dat de serie vanaf 21 december te zien is bij Netflix.

De serie is een moderne, duistere versie van de literaire klassieker Das Parfum van Patrick Süskindt. Parfum was deze herfst al te zien bij de Duitse zender ZDF.

Het verhaal uit het achttiende-eeuwse Frankrijk verplaats zich naar 1985, waar een jongen rondloopt met een bovennatuurlijk reukvermogen. Wanneer hij op een dag de heerlijke geur van een meisje ruikt, probeert hij zich die geur toe te eigenen. Het gevolg hiervan is dat het meisje per ongeluk door hem wordt vermoord. De jongen besluit hierna parfumeur te worden en veroorzaakt nog meer slachtoffers.

Een profiler, zoals dat heet, onderzoekt een aantal moordzaken. Het onderzoek leidt naar een groep jongens op een kostschool, die experimenteren met het manipuleren van mensen met geur. Rollen zijn er in Parfum voor Wotan Wilke Mohring, August Diehl, Friederike Becht, Christian Friedel, Susanne Wuest en Ken Duken.

Video on youtube
Vorige aflevering
Captivation
Captivation
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Perfume