Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Lance Reddick en Toby Stephens gecast in Disney+ serie Percy Jackson

De serie Percy Jackson and the Olympians op Disney+ heeft Lance Reddick en Toby Stephens aan de cast toegevoegd als twee belangrijke goden.

Reddick zal een gastrol spelen als Zeus, terwijl Stephens een gastrol zal spelen als Poseidon. Het duo verschijnt in de serie naast Walker Scobell als Percy en Aryan Simhadri als Grover en Leah Sava Jeffries als Annabeth.

Andere castleden zijn Virginia Kull, Glynn Turman, Jason Mantzoukas, Megan Mullally en Timm Sharp, evenals Dior Goodjohn, Olivea Morton, Charlie Bushnell, Adam Copeland, Suzanne Cryer, Jessica Parker Kennedy, Lin-Manuel Miranda, Timothy Omundsen en Jay Duplass.



Reddick (foto) is vooral bekend om zijn hoofdrol in de HBO-serie The Wire en zijn rol als Phillip Broyles in de FOX-science fiction serie Fringe. Zijn meest recente rollen omvatten onder andere de serie Resident Evil (2022) op Netflix en zeven seizoenen in het Amazon politiedrama Bosch.

Zijn Percy Jackson-personage Zeus wordt beschreven als 'De almachtige god van de hemel en leider van de berg Olympus, Zeus is onstuimig en wantrouwend. Hij heeft beloofd oorlog te voeren als zijn gestolen bliksemschicht niet wordt teruggegeven.'

Stephens (foto onder) speelde onlangs in series als het tweede seizoen van Alex Rider op Prime Video, de reboot van Lost in Space (2018) op Netflix en het Starz historische drama Black Sails.



Poseidon is de god van de zee en Percy's vader. Volgens zijn officiële karakterbeschrijving: 'Hoewel schijnbaar afwezig in Percy's leven, leven veel van Poseidons kwaliteiten in Percy; koppigheid, impulsiviteit en loyaliteit. Hoewel hij gedurende Percy's hele leven wegblijft, zijn zijn diepe gevoelens voor zijn zoon (en Percy's moeder, Sally) overduidelijk.'

Percy Jackson and the Olympians, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Rick Riordan, volgt de twaalfjarige halfgod terwijl hij net in het reine komt met zijn nieuwe goddelijke krachten wanneer de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn meesterbliksemschicht, aldus de verhaallijn. Met de hulp van zijn vrienden Grover en Annabeth, moet Percy beginnen aan een avontuur van zijn leven om het te vinden en de orde te herstellen op Olympus.

De Disney Branded Television-serie is momenteel in productie in Vancouver. Riordan en Jon Steinberg (See) schrijven de pilot met James Bobin (The Mysterious Benedict Society) als regisseur. Steinberg en zijn producerende partner Dan Shotz (Black Sails) houden toezicht op de serie en dienen als uitvoerende producenten naast Bobin, Rick Riordan, Rebecca Riordan, Bert Salke, Monica Owusu-Breen, Jim Rowe, Anders Engström, Jet Wilkinson, en Gotham Group's Ellen Goldsmith-Vein, Jeremy Bell, en D.J. Goldberg. 20th Television is de studio.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Prophecy Comes True
The Prophecy Comes True
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Percy Jackson and the Olympians