Pennyworth

7.9 / 10
56 min
Actie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Pennyworth - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 11 september 2021.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Pennyworth - Seizoen 2

Waar het eerste seizoen weet te overtuigen, ontstaat tijdens het tweede seizoen steeds meer twijfel.

Die twijfel komt door de kwaliteit van het verhaal. Pennyworth zoekt het dit seizoen meer in bombastische scenes en een steeds groter opgeblazen verhaal. Helaas zijn dat net de mindere elementen van deze televisieserie.

In het tweede seizoen heeft de fascistische Raven Society, met medewerking van het leger, de macht gegrepen. De socialistische No Name League vecht een achterhoedegevecht vanuit enkele grote steden. Eén daarvan is Londen, waar dit verhaal grotendeels afspeelt. Om het laatste verzet definitief te breken, heeft de Raven Society een geheim wapen ontwikkeld.

Pennyworth zit eigenlijk te vol met verschillende verhaallijnen.Alfred Pennyworth, voormalig SAS soldaat en toekomstig butler van Batman, is eigenaar van een nachtclub in Londen. Die nachtclub bevindt zich in een neutrale sector. Het zorgt ervoor dat beide kampen het establishment kunnen bezoeken. Alfred voert nog steeds goed betaalde opdrachten uit voor wie hem het meest betaald. Door alles wat er in het eerste seizoen gebeurd is, zijn Alfred zijn principes niet meer zo principieel. Het grote doel is naar Amerika verhuizen en de waanzin van Londen achter zich laten.

© HBO Max


Het liefdesleven van Alfred is na de dood van zijn verloofde nogal plat. Hij heeft een liefje, maar dat is meer voor het gemak. Daar komt verandering in wanneer hij de vrouw van een oude bekende treft. Dat levert complicaties op die grote gevolgen met zich meebrengen. De partners van Alfred merken zijn gedragsverandering wel op, maar kunnen weinig betekenen om hem weer op het rechte pad te brengen. Hetzelfde geldt voor zijn moeder. Alfred is labiel en dat is ook te merken in zijn handelen. Hij maakt fouten en wordt nogal eens pijnlijk verrast.

Bij de Raven Society is een intense machtsstrijd gaande. Manipulatie zorgt ervoor dat oude kompanen elkaar niet meer vertrouwen. Bovendien is er onderling verdeeldheid over de te volgen route om de laatste bolwerken van verzet te overwinnen. Bij de socialistische No Name League komt de macht ook in andere handen. Dit komt echter omdat de populaire leider in een kwaad daglicht komt te staan. Mede door de hulp van de CIA waar Thomas Wayne voor werkt. De Amerikanen hebben maar één belang: de oorlog stoppen in het Verenigd Koninkrijk.

© HBO Max


De twee zussen Bet en Peggy Sykes gaan met hun heerlijk hoog opgestoken haar de strijd aan met iedereen die hen in de weg staat. Vooral Bet kent geen genade en kiest al snel voor geweld. Peggy probeert dat te compenseren door soms wat meer tijd te vragen om erover na te denken. Deze twee karakters zijn wat mij betreft de kersen op de taart. Hun eigenzinnigheid, de psyche van Bet en de daden die zij plegen zijn gewelddadig en humoristisch tegelijk. De onvoorwaardelijke lesbische liefde van Bet voor de meest uiteenlopende types valt in dit seizoen heerlijk op haar plaats.

Pennyworth zit eigenlijk te vol met verschillende verhaallijnen. Zo heb ik een aantal karakters en situaties maar niet genoemd. Er gebeurt heel veel en de onderlinge relaties zijn intens. Door het labiele gedrag van Alfred valt er een rustpunt weg. Een rustpunt dat het eerste seizoen nog zo leuk maakt. Het evenwicht van Alfred hield het verhaal toen meer in balans.

De combinatie humor en serieus gaat prima samen.De sfeer van het eerste seizoen blijft verder wel overeind. Het futuristische wordt gecombineerd met het verleden. Londen lijkt enerzijds op het Londen uit de jaren zestig. Het kent echter ook elementen uit een nog verder verleden. Daarnaast sluipen er steeds meer DC elementen in het verhaal. Zo komt een dood gewaand personage terug door een mix aan wetenschap en medische kennis.

Pennyworth blijft de moeite waard om te zien en te volgen. De beelden zijn goed geschoten. Het kleurenpalet dat gekozen is versterkt de sfeer. In dit seizoen gebeurt veel. De combinatie humor en serieus gaat prima samen. Echt een topper is het door de genoemde kritiek (nog) niet. Een zevenenhalf past daar volgens mij het beste bij, maar oordeel vooral zelf of je het hiermee eens bent.
Volg Pennyworth
Vorige aflevering
The Lion and Lamb
The Lion and Lamb
02x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9
Pennyworth