Pennyworth

7.9 / 10
56 min
Actie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Sam Blaauboer geeft "Pennyworth - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Sam Blaauboer op 2 april 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Pennyworth - Seizoen 1

Batman’s butler is nog vele malen cooler geworden! Ik heb altijd al interesse gehad in DC-comics en de meer donkere verhalen die bij hen vandaan komen. Met name The Batman Who Laughs (TBWL) komt voor mij dan naar boven. Een echte aanrader als je van comics houdt. Toevallig is TBWL ook de manier hoe ik op Pennyworth ben gekomen. Ik wist dat er een serie gemaakt was over Batman’s trouwe butler, maar tot op heden had ik er nooit echt voor gezeten om de serie te kijken. Totdat ik zag hoe gaaf Alfred eigenlijk wel niet was toen ik TBWL begon te lezen. Dus, benieuwd waar Alfred de vaardigheden heeft opgedaan, begon ik te kijken naar Pennyworth.

© EPIX


We volgen in deze serie het vroege leven van – je zal het niet geloven – Alfred Pennyworth (Jack Bannon, Endeavour), een voormalige Britse SAS-soldaat die met jaren ervaring in het leger zijn eigen beveiligingsbedrijf opricht. Alfred probeert het samen met oud legerkameraden Deon "Bazza" Bashford (Hainsley Lloyd Bennett, Casualty) en Wallace "Dave Boy" McDougal (Ryan Fletcher, Shetland) te maken in een grauwe, alternatieve versie van London in de ‘50/’60. Eentje die naar mijn mening perfect werkt voor de wereld van DC. Alfred wordt een doelwit van de Raven Society, een groep die samenzweert om de macht van de Britse regering over te nemen. Nadat Alfred iemand verliest die dicht bij hem staat, stort zijn wereld in. Hallucinaties volgen en zijn Britse netheid maakt plaats voor een ietwat korter lontje. Gelukkig wordt deze inzinking niet verspreid over meerdere afleveringen en weet Alfred weer snel de draad op te pakken. Samen met Amerikaanse agenten van de No Name League, Thomas Wayne (Ben Aldridge, Our Girl) en Martha Kane (Emma Paetz, Gentleman Jack), de toekomstige ouders van Bruce Wayne, is het aan hen om de Raven Society te stoppen.

Het doet me enigszins denken aan Peaky Blinders

Met elke aflevering leren we Alfred een beetje beter kennen. Zijn achtergrond wordt duidelijk, zijn inventiviteit komt naar voren en we zien langzaam hoe de butler van Bruce Wayne eigenlijk een echte Britse bad-ass is. Je zal het niet geloven, maar dat doet me weer enigszins denken aan Peaky Blinders. Waar Pennyworth me absoluut niet aan doet denken zijn andere DC-series die ik gezien heb. Pennyworth is serieuzer dan The Flash en Supergirl. Het kan soms meer neigen naar Arrow of beter nog, Titans. Als je daar van houdt, dan is Pennyworth zeker aan te raden. Ik zou Pennyworth ook bijna meer willen omschrijven alsof het deel uit had kunnen maken van de wereld die werd getoond in de film uit 2019: Joker. Het is een grauwe en harde wereld, maar eentje die perfect werkt voor deze serie en de setting.

© EPIX


Wat mij opviel tijdens het kijken van de serie is hoe naadloos Jack Bannon dat heerlijke, iconisch Britse, cockney accent gebruikt om mijn beeld van Alfred Pennyworth te versterken. Het doet me erg veel denken aan Michael Caine en zijn rol als Alfred in de Christopher Nolan’s Batman trilogie. Wat me verder opviel tijdens het kijken is hoe mooi de soundtrack aansluit bij de setting van de serie. Daar hou ik gewoon van.

Pennyworth dient als een krachtige basis waar goed op kan worden gebouwd. Seizoen 1 zit stamp vol met actie en sluit af met een epische conclusie die ik niet heb zien aankomen. Er is nagedacht over de setting en het verhaal er omheen. En dus krijgt (Alfred) Pennyworth van mij een 8.
Volg Pennyworth
Vorige aflevering
Marianne Faithful
01x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
02 apr 2020 22:19 -
Leuke recensie, maar Superwoman?? Is dat een combinatie van Supergirl en Batwoman, haha?
Reageer
avatar_SB16
02 apr 2020 22:36
Dat klopt natuurlijk voor geen meter. Bedoel gewoon Supergirl!
Reageer

Nieuwste recensies

The Haunting - Seizoen 2

8

The Alienist - Seizoen 2

8

The Queen's Gambit - Seizoen 1

9

Chicago Med - Seizoen 5 (DVD)

7.5

24 seizoen 7 t/m 9

8

Het A-woord - Seizoen 1

7.5