Peaky Blinders

8.5 / 10
58 min
Misdaad, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Zesde seizoen Peaky Blinders laat even op zich wachten

Peaky Blinders is een Britse historische misdaadserie van de BBC. Het vijfde seizoen werd in september 2019 afgesloten bij de BBC.

Sinds 4 oktober is het vijfde seizoen te bekijken bij Netflix. Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham, net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas 'Tommy' Michael Shelby (Cillian Murphy), die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Shelby, te maken met de beurskrach van 1929.Voor het verschijnen van het vijfde seizoen heeft de BBC al aangekondigd dat er een zesde seizoen van Peaky Blinders zal volgen. De opnames daarvan zullen echter pas in het voorjaar van 2020 van start gaan. Bedenker en schrijver Steven Knight heeft laten weten dat er zal worden ingezoomd op 1934, vijf jaar later dus. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy Shelby zit midden in alle onrust. Belangrijke gebeurtenissen uit de jaren ’30 zullen in het zesde seizoen aan bod komen.” Daarmee doelt Knight onder meer op de groeiende impact van het fascisme.

Gezien de planning van de opnames van het zesde seizoen zal het vervolg van Peaky Blinders pas eind 2020 of begin 2021 verschijnen bij de BBC. Netflix zal dat seizoen gaan aanbieden als de BBC alle afleveringen heeft uitgezonden. Tot dusver bestaat ieder seizoen uit zes afleveringen. 6.413 leden van MijnSerie volgen Peaky Blinders, daarmee staat de serie in de Top 10 van meest populaire series.
Vorige aflevering
Mr. Jones
Mr. Jones
05x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Channel 5 en PBS bevestigen dat er een nieuw seizoen van All Creatures Great and Small (2020) , de reboot van de originele serie uit 1978, aankomt.
Vandaag, 15:00
1
Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar een aflevering van een HBO Original, als naar de finale afleveringen van het eerste seizoen van The Undoing.
Vandaag, 12:00
1
Er zal toch geen nieuw seizoen verschijnen van de Afrikaanse original Queen Sono. De serie werd in april vernieuwd, maar Netflix heeft het besluit nu teruggetrokken.
Vandaag, 09:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op seizoenen 1 -5 van Vikings. We geven twee blu ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
December komt eraan en dat is een hele drukke tijd bij MijnSerie. Maar niet alleen bij MijnSerie is het druk. Ook in de supermarkten, tuincentra en meubelzaken kun je over de hoofden lopen.
Gisteren, 14:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 14:00