Peaky Blinders

8.6 / 10
58 min
Misdaad, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Zesde seizoen Peaky Blinders laat even op zich wachten

Peaky Blinders is een Britse historische misdaadserie van de BBC. Het vijfde seizoen werd in september 2019 afgesloten bij de BBC.

Sinds 4 oktober is het vijfde seizoen te bekijken bij Netflix. Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham, net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas 'Tommy' Michael Shelby (Cillian Murphy), die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders. In het vijfde seizoen krijgt de bende, onder aanvoering van Shelby, te maken met de beurskrach van 1929.Voor het verschijnen van het vijfde seizoen heeft de BBC al aangekondigd dat er een zesde seizoen van Peaky Blinders zal volgen. De opnames daarvan zullen echter pas in het voorjaar van 2020 van start gaan. Bedenker en schrijver Steven Knight heeft laten weten dat er zal worden ingezoomd op 1934, vijf jaar later dus. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy Shelby zit midden in alle onrust. Belangrijke gebeurtenissen uit de jaren ’30 zullen in het zesde seizoen aan bod komen.” Daarmee doelt Knight onder meer op de groeiende impact van het fascisme.

Gezien de planning van de opnames van het zesde seizoen zal het vervolg van Peaky Blinders pas eind 2020 of begin 2021 verschijnen bij de BBC. Netflix zal dat seizoen gaan aanbieden als de BBC alle afleveringen heeft uitgezonden. Tot dusver bestaat ieder seizoen uit zes afleveringen. 6.413 leden van MijnSerie volgen Peaky Blinders, daarmee staat de serie in de Top 10 van meest populaire series.
Vorige aflevering
Mr Jones
05x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Chilling Adventures of Sabrina is een Amerikaanse horrorserie van Netflix. De streamingdienst heeft bekend gemaakt wanneer het tweede seizoen beschikbaar komt.
Vandaag, 09:00
De Amerikaanse acteur Ron Leibman is vrijdag overleden. Hij werd 82 jaar.
Gisteren, 14:30
De premièredatum van het achtste seizoen van Homeland was al bekend. Er is nu een trailer uitgebracht om het wachten dragelijker te maken.
Gisteren, 11:04
2
Altered Carbon is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. De serie ging in première in februari 2018 en momenteel wordt gewerkt aan het tweede seizoen.
Gisteren, 10:00
3
De acteur Robert Walker Jr. is donderdag overleden in Malibu. Hij was 79 jaar. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt.
Gisteren, 09:00
Vikings is een Canadees-Ierse historische avonturenserie van History Channel die in 2013 van start is gegaan.
vrijdag, 12:00
3