Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Peaky Blinders verhuist naar BBC One

De BAFTA winnaar Peaky Blinders verhuist volgend jaar naar BBC One. Dat maakte Charlotte Moore, directeur BBC content, 22 augustus bekend.

De hitserie van en door Steven Knight zal vanaf 2019 naar de favoriete zender van Groot Brittannië verhuizen. De historische misdaadserie Peaky Blinders ging op 12 september 2013 in première bij BBC Two. Vier seizoen met uitstekende kijkcijfers volgde en de serie won in mei 2018 een BAFTA voor beste dramaserie.


Het vierde seizoen dat in 2017 te zien was kreeg 1 miljoen kijkers meer dan het derde seizoen. Gemiddeld 3,3 miljoen kijkers met een groei van 56 procent bij kijkers tussen de 16 en 34 jaar. Moore vertelde op het Edinburgh Festival: “Peaky Blinders is een drama van wereldklasse, die op zijn hoogtepunt is, het wordt dus tijd om de serie te verhuizen naar de grootste zender in Groot Brittannië. Steven Knight’s verhaal is authentiek en zeer dwingend en ik wil het graag een kans geven op BBC One zodat zelfs een groter publiek ervan kan genieten. We konden geen betere reacties verwachten voor het vierde seizoen en de impact het had op een jonger publiek. Deze verhuizing geeft BBC Two ook meer ruimte om te experimenteren met nieuwe dramaseries.”

Steven Knight, bedenker, schrijver en uitvoerend producent vertelde: “Ik ben heel blij dat onze geliefde serie Peaky Blinders de harten, van iedereen die heeft gekeken, heeft veroverd. Peaky is een serie die gekoesterd wordt en groeit door het kijkerspubliek, die ons vinden door mond-tot-mond reclame. Hopelijk helpt deze verhuizing om nog meer mensen te bereiken.” Helaas is er nog niet bekend gemaakt wanneer het vijfde seizoen van Peaky Blinders te zien zal zijn bij BBC One.
Vorige aflevering
Lock and Key
Lock and Key
06x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Peaky Blinders