Pawn Stars

7.8 / 10
25 min
Documentaire, Reality
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Jessica Dillema geeft "Pawn Stars - DVD seizoen 1" een 7.
Geschreven door Jessica Dillema op 24 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Pawn Stars - DVD seizoen 1

Pawn Stars is een Amerikaans reality serie, welke ook in Nederland op History Channel uitgezonden wordt. De serie wordt gefilmd in Las Vegas, Nevada, waar de dagelijkse activiteiten worden vastgelegd van de Gold & Silver Pawn Shop. Dit is een bedrijf welke opgericht en gerund wordt door Richard Harrison en zijn zoon Rick Harrison. Ook Rick’s zoon Corey werkt er al vanaf jongs af aan en zal ooit de Pawn Shop overnemen.

De hitserie geeft een kijkje achter de schermen en laten de drie generaties Harrison zien terwijl zij de ene na de andere klant binnen krijgen welke objecten willen verpanden of verkopen. Hierbij wordt antwoord gegeven op de vraag wat de waarde van het gebrachte object is. Wanneer ze dit niet weten wordt er een expert bij geroepen. Verpanden betekend dat een object bij de Pawn Shop ingeleverd wordt en de eigenaar hier na onderhandeling een bedrag voor krijgt. Het verpande item geld dan dus als onderpand. Wanneer de eigenaar de Pawn Shop niet binnen de gestelde tijd kan terugbetalen, mag de Pawn Shop het item verkopen.

Elke aflevering brengt mensen welke hopen net dat ene waardevolle item te hebben waar zij veel geld voor ontvangen. Maar natuurlijk bezit niet iedereen een waardevol item, soms zijn ze simpelweg gewoon waardeloos. Hoewel ik meestal niet zo van historische zaken houd, zijn er toch een aantal redenen waarom ik het leuk vind om naar Pawn Stars te kijken;

Reden 1: de Harrison’s zelf. De manier waarop de familie met elkaar omgaat is erg leuk om te zien. Zo sluiten ze in aflevering twee nog een weddenschap af of the Old Man een Rolex kan verkopen voor minstens 5000 dollar. Ze nemen elkaar vaak in de maling, maar je weet dat ze heel close met elkaar zijn. Iedereen heeft dan ook een nickname.

Reden 2: het is best interessant om te zien hoeveel bepaalde items waard kunnen zijn. In de eerste aflevering zien wij iemand die een kanon uit de burgeroorlog bezit. Natuurlijk kijken ze niet alleen naar de waarde van elk item dat binnen komt, zo’n kanon moet natuurlijk getest worden!

Reden 3: het is ontzettend onvoorspelbaar. Soms denk je dat er iets binnen is gekomen en dat veel waarde heeft en dan blijkt het uiteindelijk compleet waardeloos te zijn. En daarnaast leer je dus onbewust ontzettend veel over geschiedenis.

Wel jammer van de DVD is dat het menu van de afleveringen niet echt overzichtelijk is. Je ziet wel de namen van alle afleveringen, maar het staat niet onder elkaar en er staan ook geen nummers voor. Dus ikzelf vond het onduidelijk welke afleveringen ik achter elkaar moest kijken. De extra's 'Meet the Pawn Stars', 'Real or Fake' en niet eerder vertoonde beelden zijn een leuke extra, maar de afleveringen zelf zijn natuurlijk al leuk op zichzelf.
Volg Pawn Stars
Vorige aflevering
Saints and Winners
2020x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Joelie
28 nov 2012 16:40 -
De serie wordt ook wekelijks op Veronica uitgezonden. Daar ken ik het namelijk van. :-)
Reageer
John Doe
Lilly (gast)
04 feb 2013 11:39 -
Ontzettend leerzaam om naar te kijken, vooral als ze er experts bij halen.
Toch vind ik Harcore Pawn spannerder om naar te kijken vanwege al die idioten die denken dat ze ergens recht op hebben. Maar ik geniet van deze serie.Weer eens wat anders dan moord en doodslag.
Reageer

Nieuwste recensies

Unbelievable - seizoen 1

9

Blood & Water - Eerste aflevering

7.5

Grey's Anatomy - Seizoen 16

8

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

8

Snowpiercer - Eerste aflevering

6

Short Circuit - Seizoen 1

9