Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
anonymous geeft "Agatha Christie's Partners in Crime - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door anonymous op 13 februari 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Agatha Christie's Partners in Crime - Seizoen 1

Agatha Christie linken we in de eerste plaats aan de wereldberoemde detectives Hercule Poirot en Miss Marple. Maar er zijn heel wat meer personages van Christies hand die het detective-avontuur tegemoet gaan. Zoals de heer en mevrouw Beresford, een doodgewoon koppel (hoewel…) dat in een spionagenetwerk van de Koude Oorlog verzeild geraakt.

Partners in Crime is een miniserie gebaseerd op een aantal korte verhalen van het boek, je raadt het al, Partners in Crime van Agatha Christie. Het speelt zich af in de jaren ’50 wanneer de Koude Oorlog volop woedt. Locatie is Londen. Tommy (David Walliams – Little Britain) en Tuppence (Jessica Raine – Call the Midwife) ) Beresford zijn de hoofdpersonages. En in feite ook de enige, echte interessante personages.

Zonder karikaturaal te worden, zet Walliams een fantastische Tommy neer. Een man die nog niets bereikt heeft, maar telkens weer opnieuw gelooft in zijn (vaak absurde) ondernemingszin. Tuppence daarentegen is veel succesvoller in haar ondernemende manier van leven. Niet op professioneel vlak, het is per slot van rekening een tijd waarin vrouwen thuis carrière maken. Maar zij is het die het koppel aanzet om de vreemde dingen die ze tegenkomen verder te onderzoeken. Tegen wil en dank van iedereen, en in de eerste plaats van Tommy, wil ze koste wat het kost het geheim ontrafelen en in één keer ook wat levens redden. Tuppence sleurt Tommy zo mee in een ware spionagethriller.

Want, al is ‘thriller’ een groot woord, spannend mag je deze serie wel noemen. Ondanks de vele humor die in de dialogen vervat zit, ga je af en toe toch richting het puntje van je stoel. Wat het precies spannend maakt, is niet duidelijk. De plot is niet bijster origineel en het verhaal blijft oppervlakkig. Het is en blijft Christie, natuurlijk. Maar net als alle andere Christies maken de personages, de locaties, de periode waarin het verhaal zich afspeelt en ‘the British way of life’ het leuk om naar te kijken. En in de moderne verfilming van Partners in Crime zit nog een tikkeltje extra spanning en Britse humor dan datgene wat we gewend zijn bij Agatha Christie-series. Voor fans van Christie is dit zeker een aanrader. En voor niet-fans eigenlijk ook. Al was het maar om te genieten van de acteerprestatie van Walliams, en eigenlijk ook die van de knappe Raine.
Volg Partners in Crime (2015)
Vorige aflevering
N or M? - Part Three
N or M? - Part Three
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
19 feb 2016 16:09 -
vond dit eigenlijk dik tegen vallen,eerste 3 afleveringen bekeken maar haakte daarna wel af.
Reageer
Partners in Crime (2015)