Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

NBC kondigt laatste seizoen Parenthood en Parks and Recreation aan en maakt herfstprogrammering bekend

Na lange onderhandelingen is er goed en slecht nieuws voor NBC dramaserie Parenthood. Het goede nieuws is dat er een zesde seizoen komt, het slechte nieuws is dat het slechts dertien aflevering zal hebben en dat het zesde ook gelijk het laatste seizoen zal zijn.

Park and Recreation krijgt een laatste zevende seizoen en dat is niet verrassend gezien dat de kijkcijfers van de komedie achterblijven. De show is door NBC niet meegenomen in de herfstprogrammering. NBC verklaarde dat Park and Recreation voor het midseason schema bewaard wordt.

Nu is NBC klaar en heeft als eerste netwerk zijn herfstprogrammering bekend gemaakt. NBC’s twee uur durende komedieblok op donderdagavond komt te vervallen. NBC is van plan om hun hitserie The Blacklist te laten beginnen op maandagavond 17 november en het midseason te verplaatsen naar donderdagavond vanaf 5 februari.

Zoals bekend gemaakt heeft NBC zeven nieuwe drama- en komedieseries die zullen toetreden in NBC’s line-up volgend seizoen, samen met twee miniseries. State of Affairs zal voormalig Grey’s Anatomy ster Katherine Heigl terugbrengen naar primetime televisie. De bovennatuurlijke DC Comic thriller Constantine zal samen met Grimm op de vrijdag worden uitgezonden.

De nieuwe komedieserie Marry Me zal samengaan met The Voice op dinsdag, en Unbreakable Kimmy Schmidt, met Ellie Kemper (The Office) in de hoofdrol, zal zijn debuut krijgen in midseason. Ook staan er nog twee miniseries opstapel. De herstart van Heroes; Heroes: Reborn. En het vervolg van Mark Burnetts miniserie The Bible; A.D. staat gepland voor paaszondag 5 april.

"Een deel van de kracht van NBC ligt bij dramaseries en we zijn daar erg trots op," verklaarde Jennifer Salke, president van NBC Entertainment, "maar komedie is ook erg belangrijk. Er is duidelijk een verschuiving gaande in het schema van dramaseries, en de nadruk ligt daarbij vooral op thrillers. Dit komt door de nasleep van het succes van The Blacklist en de moeite die we, dit jaar, hebben gehad met het lanceren van nieuwe komedies. Dit resulteert in het einde van een tijdperk van de donderdagavond komedieavond die vooral werd ingeleid door The Big Bang Theory".

NBC’s 2014-2015 herfstschema
(nieuwe programma’s in hoofdletters)

Maandag
20.00 — The Voice (US)
22.00 — The Blacklist / STATE OF AFFAIRS (begint 17 november)

Dinsdag
20.00 — The Voice
21.00 — MARRY ME
21.30 — About a Boy
22.00 — Chicago Fire

Woensdag
20.00 — THE MYSTERIES OF LAURA
21.00 — Law & Order: Special Victims Unit
22.00 — Chicago P.D.

Donderdag
20.00 — The Biggest Loser
21.00 — BAD JUDGE (The Blacklist begint 5 februari)
21.30 — A TO Z
22.00 — Parenthood

Vrijdag
20.00 — Dateline NBC
21.00 — Grimm
22.00 — CONSTANTINE

Zondag
19.00 — Football avond in Amerika
20.20 — NBC zondagavond Football

Series die niet terugkeren volgend seizoen: Believe, Community, Crisis, Dracula, Growing Up Fisher, Ironside, The Michael J. Fox Show, Revolution, Sean Saves the World en Welcome to the Family.
Vorige aflevering
One Last Ride (2)
One Last Ride (2)
07x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Parks and Recreation