Ozark

7.9 / 10
60 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Mandy Gelling geeft "Ozark - Seizoen 2" een 9.
Geschreven door Mandy Gelling op 16 september 2018.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Ozark - Seizoen 2

In moerassen komen vaak poelen met drijfzand voor. Je ziet ze niet maar als je eenmaal in zit is het nagenoeg onmogelijk om er zonder hulp uit te komen. Hoe meer je tegenspartelt hoe dieper je vast komt te zitten en je langzaam wegzakt in een poel die er op uit is om je langzaam maar zeker de diepte mee in te trekken. Als je denkt aan Ozark denk dan aan dat stukje moeras met dat stukje drijfzand.

Denk dan aan de familie Byrde, die langzaam maar zeker wegzakt in een poel van onverbiddelijke krachten waarbij alle hulp juist tegenwerkt of te veel is. En onderaan dat drijfzand zit een zwart gat ter grootte van de staat Missouri. In het eerste seizoen zagen we Marty Byrde en zijn gezin vertrekken naar Ozark om daar geld wit te wassen voor een drugskartel. En dat kartel maakt het de familie niet makkelijk. Zeker niet als zij Helen Pierce (Janet McTeer, Jessica Jones) naar Ozark sturen om de boel in de gaten te houden.

En dan die vreselijke familie Snell.

En dan die vreselijke familie, Darlene (Lisa Emery, Jessica Jones) en Jacob (Peter Mullan, Quarry), Snell. Alles wat die doen is alles behalve helpen. Ze passen met gemak in Fargo of een film van Quentin Tarantino. Vooral Darlene stuit met haar gruwelijke normen en waarden-gedrag vaak op afkeuring bij ons vanaf de bank. Dat mens weet in haar eentje het Navarro-kartel het ongelofelijk moeilijk te maken en daarmee de familie Byrde.

© Netflix


Helaas haalt het tweede seizoen het niet bij de eerste

Marty probeert het iedereen naar de zin te maken, maar faalt daar hopeloos in. Gelukkig is daar Wendy, zijn vrouw die het politieke en diplomatieke landschap goed kent en zij neemt daardoor Marty heel wat uit handen. Iets wat normaal alleen op zijn bordje was beland. Maar wat Wendy en Marty ook doen, ze blijven dieper wegzakken in het drijfzand van georganiseerde misdaad, politie, politiek, werknemers, vrienden en familie. En dat levert een hele leuk serie op.

Helaas haalt het tweede seizoen het niet bij de eerste maar het is nog steeds van zeer goede kwaliteit. Het tempo zakt af en toe wat weg, maar dat wordt verder op tijdens de afleveringen goed gemaakt. Heel af en toe heb ik het gevoel dat ik naar Fargo zit te kijken maar dat stoort echt nergens. De meeste acteurs weten wel weg met het script en zelfs de kinderen van de familie, Charlotte en Jonah Byrde, verdienen waardering voor hun geloofwaardige acteerprestaties.

Het tweede seizoen eindigt redelijk open, maar hoeft niet per definitie vernieuwd te worden. Al ben ik wel heel benieuwd hoe het verder zal gaan met de Byrdes, Snells, Langmores en iedereen die ook maar iets te maken heeft met de maffia of de Ozarks. Dus laat het derde seizoen maar komen van deze boven gemiddelde serie, die goed weet hoe een verhaal op te bouwen en te vertellen. Samen met de zeer goede soundtrack krijgt Ozark 9 punten voor het tweede seizoen dat zeker een derde verdient.
Volg Ozark
Vorige aflevering
All In
All In
03x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8