Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Netflix wil opnamen Ozark in Georgia stoppen

Als reactie op het omstreden abortus-wetsvoorstel dat Georgia onlangs heeft aangenomen, overweegt Netflix niet meer te filmen in de Amerikaanse staat. Dit zou als gevolg hebben dat er nieuwe opnamelocaties gezocht moeten worden voor series als Ozark.

Contentdirecteur Ted Sarantos laat volgens Deadline weten dat Netflix geen producties meer in Georgia wil maken als de wet echt bekrachtigd wordt. De wet houdt in dat abortus strafbaar wordt als de hartslag van de foetus te horen is, vaak na vijf à zes weken. Eerder was het in Georgia mogelijk om tot twintig weken van de zwangerschap abortus te laten plegen.

Netflix filmt in de staat onder meer de series Ozark en Insatiable. In Georgia worden veel film- en serieproducties gemaakt. Het levert banen op voor ruim 92.000 mensen. Actrice Alyssa Milano, die ook speelt in Insatiable, heeft samen met vijftig andere collega's een brief ondertekend waarin zij stellen niet meer in Georgia te willen werken wanneer het wetsvoorstel een wet zal worden.


Alyssa Milano

Naast Netflix lieten ook andere productiemaatschappijen weten hun beleid aan te passen wanneer abortus na zes weken strafbaar wordt. Zo kondigden J.J. Abrams en Jordan Peele aan dat de winst die wordt verdiend met hun nieuwe HBO-horrorserie Lovecraft Country wordt gedoneerd aan actiegroepen die strijden tegen de komst van de wet en zal de Amazon-serie The Power niet meer in Georgia worden gefilmd.
Vorige aflevering
A Hard Way to Go
A Hard Way to Go
04x14
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_antimidant
29 Mei 2019 19:48 -
Goede actie
Reageer
Ozark