Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Eyewitness - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 27 augustus 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Eyewitness - Seizoen 1

Deze Noorse crimi uit 2014 start met twee vijftienjarige jongens die getuige zijn van een afrekening binnen het misdaadmilieu. Voor hen en hun families het begin van een heuse rollercoaster van gebeurtenissen die hun persoonlijk leven volledig overhoop zal halen.

In Øyevitne, zoals Eyewitness origineel heet, maken we kennis met Philip (Axel Bøyum, Black Widows) en zijn vriend, motorcrosser Henning (Odin Waage,Hvaler). Hun ontluikende liefde wordt verstoord door een brutale moordpartij op een aantal leden van een uit Oslo afkomstige motorbende, waarvan ze getuige zijn. De jongens zijn bang dat de dader, die hen gezien heeft, niet zal rusten alvorens hen ook naar het hiernamaals gestuurd te hebben.

Doordat Henning niet wil dat iedereen te weten komt dat hij gevoelens heeft voor Philip besluiten de jongens te zwijgen over wat ze gezien hebben. Hierdoor komt hun relatie onder druk te staan. Henning kan wat hij gezien heeft moeilijk verwerken en lijdt aan slapeloosheid terwijl Philip, die ondergebracht is bij een pleeggezin omdat zijn moeder in een afkickcentrum zit, tussen twee vuren komt te zitten. Enerzijds wil hij zijn vriend niet verraden, anderzijds is zijn pleegmoeder, Helen Sikland (Anneke von der Lippe, Det Tredje Øyet) hoofd van de politie. En zij krijgt het onderzoek van de moord in handen.

De vraag is of Larsen wel de man is waar iedereen naar moet opkijken of dat hij een dubbele agenda heeft


Helen moet samenwerken met enkele agenten uit Oslo die zich verdiept hebben in de handel en wandel van de motorbendes in hun stad. Camilla, (Yngvild Støen Grotmol, Seks Som Oss) de vrouwelijke helft van het duo speurders, heeft echter nog een relatie gehad met een van de vermoorde bendeleden, die nu samen is met haar zus.

In Oslo zelf wordt het korps versterkt met Ronny Berg Larsen (Per Kjerstad,Halvbroren), die het nieuwe hoofd wordt van de stadspolitie en alle registers opentrekt om de misdaad in zijn stad uit te roeien. Hij start een relatie met Camilla. De vraag is of Larsen wel de man is waar iedereen naar moet opkijken of dat hij een dubbele agenda heeft hij en Camilla gebruikt om dichter op het onderzoek van Helen te zitten?

Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes van deze spannende Noorse misdaadreeks in elkaar, die je zes afleveringen lang meesleept in de gebeurtenissen. Het acteerwerk is zeer goed te noemen en ondanks het feit dat de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen worden de belangrijkste personages karakteristiek goed uitgewerkt. Het enige minpuntje is dat er een paar iets te voorspelbare momenten in het geheel zitten. Dat mag de spanningspret echter niet drukken. Binnenkort komt er trouwens een Amerikaanse versie uit van Øyevitne met als titel, u raadt het al, Eyewitness.
Volg Øyevitne
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Øyevitne