Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Natasha Slagter geeft "Outlander - Seizoen 7 (eerste deel)" een 7.5.
Geschreven door Natasha Slagter op 1 Oktober 2023.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Outlander - Seizoen 7 (eerste deel)

Het eerste deel van het voorlaatste seizoen van Outlander. Het tweede deel van dit zevende seizoen wordt pas in 2024 uitgezonden.

Dit deel volgt op een verkort seizoen zes, dat uit acht afleveringen bestond. Zelf vond ik dit een beetje saai seizoen waar het vooral ging over de naderende revolutie. Jamie en Claire wonen in hun zelfgebouwde huis in Fraser's Ridge. En het eindigde met Claire op weg naar de gevangenis.

Het zevende seizoen pakt daar de draad direct weer op. Jamie en Ian proberen Claire te redden die op het punt staat veroordeeld te worden voor de moord op Malva Christie. De twee worden in hun missie gestoord door de Amerikaanse revolutie waarin de Amerikanen in opstand komen tegen de Britse machthebbers. En daarbij gaat het er niet al te zachtzinnig aan toe.

De tweede aflevering wordt door veel fans als heftig ervaren. De waarheid rond de moord op Malva komt eindelijk naar voren en de Frasers krijgen te maken met een groot verlies.

Daarna speelt de Amerikaanse revolutie een grote rol in het verhaal. Dit seizoen is gebaseerd op het boek Een echo in de tijd. De grootste schurk van allemaal is ditmaal geen persoon; het is de zinloosheid en chaos van oorlog. Claire en Jamie zijn daar geen onbekenden mee, maar ze hebben nu een uitgebreide familie om zich zorgen over te maken.

In dit deel weet Jamie Fraser dingen over de Amerikaanse opstand. De Amerikanen zullen winnen, hoewel het daar in 1778 nog niet naar uitziet. Tot het winnende kamp behoren betekent nog niet dat hij het er levend af zal brengen. Jamie sterft liever dan zijn zoon tegen te komen op het slagveld. Claire weet dat de prijs die de Amerikanen voor de overwinning zullen betalen hoog zal zijn en ze is vastbesloten ervoor te zorgen dat Jamies leven daar niet bij hoort.

Outlander
© Starz


Veel gevechten

Ja, het is revolutie, dus vechtscènes horen erbij. Voor zover ik het kan beoordelen, ziet het er behoorlijk authentiek uit. Maar het zijn niet mijn favoriete scènes.

Wat wel een leuke twist is, is het verhaal van Brianna en Roger. In dit seizoen gaan zij terug naar de toekomst. Wat wel raar is dat dit verhaal een sprong van een paar jaar maakt. De kinderen zijn groter en Roger en Brianna bouwen een leven op in Schotland. Zonder te spoileren, zie je al een opening waarvan je weet dat in het volgende deel van het seizoen of pas in het laatste seizoen, deze twee verhalen weer bij elkaar komen.

De cijfers van de seizoenen van Outlander nemen af van 9.1 naar 7.5. Zelf vond ik dit seizoen weer beter dan het vorige en ik hoop dat de laatste anderhalve seizoenen weer beter worden. Aan het spel ligt het niet. Het blijft leuk om naar de hoofdrolspelers te kijken. Op naar deel twee van seizoen zeven!
Video on youtube
Volg Outlander
Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Outlander