Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
anonymous geeft "Outlander - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door anonymous op 8 Oktober 2016.
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Outlander - Seizoen 1

Outlander is een fascinerende serie die een eigenaardige mix van avontuur, fantasie en romantiek bevat. Desalniettemin is het een meeslepend drama waarvan je bij het kijken van vrijwel iedere aflevering gekluisterd aan de buis zit.

In een notendop draait Outlander om Claire Randall (Caitriona Balfe, Money Monster), een Engelse verpleegster uit 1945 die op mysterieuze wijze in de Schotse hooglanden van 1743 belandt. Na haar val in het verleden redt de Clan MacKenzie haar uit de handen van Jack Randall, die de voorvader van haar man Frank (Tobias Menzies, Game of Thrones) blijkt te zijn.

Dankzij deze redding maakt Claire kennis met de gewonde Schot Jamie Fraser (Sam Heughan, Docters). Claire verzorgt zijn arm en wordt daarna meegenomen naar Kasteel Leoch, waar het onderkomen van de Clan MacKenzie zich bevindt. Gezien de Schotten bang zijn dat Claire als spion voor de Engelsen werkt, moet ze in het kasteel blijven werken als verzorgster. Hoewel Claire dolgraag terug wil naar haar man, bouwt ze een hechte band op met Jamie. Hierdoor raakt ze in een tweestrijd, wil ze eigenlijk nog wel terug naar de toekomst?

De boeken van Outlander zijn ongekend populair en de producer van de serie, Ron Moore, doet het verhaal van Diana Gabaldon (schrijfster Outlander) eer aan in zijn serie. Als je denkt dat Outlander een romantische zwijmelserie is, dan heb je het mis. Naast romantiek zit deze serie boordevol bloedstollende scènes, knokpartijen, heldhaftige reddingen, hekserij en martelingen. Martelingen die tot in het detail worden gefilmd, waardoor je als kijker af en toe moet wegkijken en de zweepslagen bijna zelf in je rug kunt voelen.

De acteurs laten sterk acteerwerk zien en vooral Tobias Menzies verdient kudos voor zijn sublieme acteerprestaties in de dubbelrol die hij op zijn rekening neemt. Menzies weet de personages van Frank en Jack alleen al door de blik in zijn ogen van elkaar de onderscheiden. Dankzij het vlotte acteerwerk en de oogstrelende omgeving waarin Outlander wordt gefilmd, kijk je niet slechts naar een serie, maar begeef je je als kijker in andere wereld. Wat de serie nog meer zo sterk maakt zijn de taal en accenten die de personages spreken.

De eerste aflevering van de serie is echt ter introductie en wellicht wat langdradig, maar zonder deze aflevering zou de serie niet zijn wat het is. Daarnaast zorgt een fijne, kalme voice-over van Claire ervoor dat je de serie graag verder kijkt. Voor mij was het zien van Outlander net zo spectaculair als de eerste keer dat ik Star Wars keek: fenomenaal. Nadat ik de laatste aflevering van het seizoen had gezien, wilde ik het seizoen meteen weer opnieuw kijken. Outlander is een prachtig historisch drama dat sterk in elkaar zit, wat mij betreft een echte aanrader voor iedere serieliefhebber.
Volg Outlander
Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
08 okt 2016 11:50 -
Ik kon het zelf niet beter verwoorden. Gelukkig is er een seizoen twee, en zijn de seizoenen drie en vier in de maak. Wat een geluk is het dat Diana zo'n mooi verhaal weet te schrijven en dat Ron er een fenomenale serie van heeft gemaakt. Zonder de serie zou ik de boeken nooit kennen, en zonder die boeken zou ik een hoop missen. Seizoen één is trouwens te zien op Netflix, seizoen twee op HBO (en komt 16 oktober 2016 uit op DVD). Compliment voor je mooie recensie, en ik ben blij een mede-tijdreiziger gevonden te hebben :)
Reageer
avatar_anonymous
13 okt 2016 23:16
Ik kan niet wachten tot het volgende seizoen begint! Ondertussen kijk ik gewoon lekker seizoen 1 en 2 opnieuw. Bedankt voor je leuke reactie!
Reageer
avatar_Suusje73
23 okt 2017 15:56 -
Prachtige recensie! Echt een geweldige serie. Dankzij Karin verslingerd geraakt en nu is er geen redden meer aan. Ik wil alles zien dus ik hoop dat alle boeken verfilmd gaan worden.
Reageer
Outlander