Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Rodney Rietveld geeft "Outlander - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Rodney Rietveld op 17 augustus 2016.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Outlander - Seizoen 2

“Sing me a song, of a lass that is gone. Say could that lass be I”

Wanneer de begintune van Outlander begint te spelen, ga ik er alweer goed voor zitten. Het eerste seizoen van Outlander was voor mij echt een heerlijk warm kopje thee van je moeder wanneer je thuiskwam van school na een flinke regenbui op je koppie te hebben gehad.

Van alle series die ik keek, was Outlander er toch één die er met kop en schouders bovenuit stak. Dit is de afgelopen maanden niet onopgemerkt gebleven want Netflix heeft inmiddels seizoen één al klaarstaan om te kijken. En wanneer je naar seizoen twee kijkt dan staat er ineens niet meer “a original Starz series” maar “a original Netflix series”. Wat dan volgens mij niet helemaal waar is.

Outlander
© Starz

Seizoen één eindigt met het vertrek van Claire en Jamie naar Frankrijk. Het plan is om de Jacobieten, en indirect ook de clans, te redden van hun totale ondergang door de Engelsen. Wanneer een tweede seizoen gemaakt wordt dan is de vraag altijd of deze hetzelfde niveau kan behalen als de eerste. Bij Outlander is dit zeker het geval.

Outlander seizoen twee eindigt echt met een paar afleveringen van een ontzettend hoog niveau en laat je echt naar het nieuwe seizoen verlangen

Op de inhoud wil ik dan ook niet teveel ingaan. Jamie en Claire reizen af naar Parijs en daar proberen ze samen met wie er eigenlijk ook maar wil helpen om de oorlog te voorkomen. Ik moet wel zeggen dat de eerste afleveringen in Parijs niet aan mij waren besteed. Dit is een kwestie van smaak want de afleveringen zijn van een prima niveau, echter de Parijse straten en steegjes kunnen bij mij niet tippen aan de Schotse Hooglanden.

Maar dan… Outlander Seizoen twee eindigt echt met een paar afleveringen van een ontzettend hoog niveau en laat je echt naar het nieuwe seizoen verlangen. Ik heb vaak mijn bewondering uitgesproken aan mijn partner over hoe mooi en knap dit in elkaar is gezet. Mochten de eerste afleveringen je niks doen van seizoen twee, blijf alsjeblieft kijken!

Laat seizoen drie maar komen, ik ben er klaar voor!

Het tweede seizoen van Outlander is misschien nog wel beter dan het eerste seizoen. Ik kan in ieder geval geen genoeg krijgen van de serie en raad iedereen aan de serie te gaan kijken. Mijn vriendin is inmiddels gestart met het tweede boek van “de Reiziger-serie” en droomt erbij weg.

Gelukkig hebben we acht boeken en ik hoop dan ook op zeker nog een aantal seizoenen Outlander. Laat seizoen drie maar komen, ik ben er klaar voor!

Outlander
© Starz
Volg Outlander
Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
17 aug 2016 16:07 -
Mooie recensie! Ik vond het eerste seizoen mooier, maar die laatste aflevering van seizoen twee was geweldig! Inmiddels aangekomen bij boek drie :)
Reageer
avatar_damhoorn
17 aug 2016 19:33 -
Echt een geweldige serie!
Reageer
Outlander