Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Laatste nieuws over het derde seizoen van Outlander

***LET OP***
Dit artikel kan spoilers bevatten voor diegene die seizoen twee nog niet heeft gezien



Mondjesmaat druppelt er nieuws binnen over het derde seizoen van Outlander. Middels dit bericht wil ik je graag op de hoogte brengen van de nieuwe feiten over het derde seizoen. Allereerst wil ik je voorstellen aan een aantal nieuwe gezichten.

Ontmoet de volwassen Fergus
- Herinner je je Fergus nog? In het tweede seizoen werd de rol van Fergus nog gespeeld door de jonge Romann Berrux. De Franse acteur César Domboy (Borgia) neemt in seizoen drie de rol van de inmiddels volwassen Fergus voor zijn rekening.

Lord John Grey
- In seizoen twee zagen we de jonge John Grey (Oscar Kennedy) al even voorbij komen. Als Engelse soldaat werd hij door de mannen van Jamie gevangen genomen. David Berry (A Place To Call Home) speelt in seizoen drie de rol van de homoseksuele Lord John Grey.

Laoghaire’s dochter Marsali
- Een ander nieuw persoon die zich bij de cast voegt is Lauren Lyle, zij zal Laoghaire's (Nell Hudson) dochter Marsali spelen.
Het 18-jarige levenslustige meisje is net als haar moeder een opstandig en romantisch persoon met een eigen wil. De lezers van de boeken weten dat zijn een belangrijke rol zal spelen in de toekomstige seizoenen.

Young Ian en Joe Abernathy
- Een ander nieuw gezicht in seizoen drie is dat van Wil Johnson (Waking the Dead), hij zal een collega en vriend van Claire spelen. Joe werkt samen met Claire nadat ze met Frank van Engeland naar Amerika is verhuist, in het Boston van de jaren '40.
John Bell (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) is toegevoegd aan de cast van seizoen drie. Hij neemt de rol van Young Ian op zich. Young Ian is het neefje van Jamie (Sam Heughan).

Mr. Willoughby en Captain Leonard
- De uit Nieuw-Zeeland afkomstige acteur Gary Young (The Shannara Chronicles) zal de rol van Mr. Willoughby speler. Hij is een Chinese man, die erg veel verstand heeft van de Oosterse geneeskunde. Mr. Willoughby is een nog grotere buitenstaander dan dat Claire is.
Charlie Hiett (Judge John Deed) speelt de Britse kapitein Thomas Leonard. Leonard is de kapitein van de Artemis. Hij doet zijn werk volgens het boekje. Zelfs als dat tegen zijn eigen gevoel ingaat.

Overig Outlander-nieuws
Afgelopen week streek het productieteam van Outlander neer in het oude Edinburgh, daar waren naast hoofdrolspelers Caitriona Balfe en Sam Heughan ook al een aantal van de nieuwe acteurs te zien. De opnames in Edinburgh zijn de laatste opnames die de cast draait in Schotland. Hierna zal de serie verhuizen van het koude Schotland naar het warme Zuid-Afrika. Het derde seizoen van Outlander is gebaseerd op het derde boek van Diana Gabaldon’s reizigers-serie genaamd Voyager (De Verre Kust). Het derde seizoen gaat verder op het moment dat Claire door de stenen terugreist naar 1948. Ze is zwanger, worstelt met de gevolgen van haar plotselinge terugkeer en het effect dat haar leven en verleden met Jamie heeft op het huwelijk met Frank. Tegelijkertijd probeert Jamie in de achttiende eeuw het gemis van Claire te verwerken.

People's Choice Awards
Op 19 januari 2017 won Outlander de People's Choice Award voor alle vier de categorieën waarvoor de serie voor genomineerd was.

Netflix/DVD/Premièredatum
- Het eerste seizoen van Outlander is in Nederland te zien op Netflix. Een tweede seizoen zal in het tweede kwartaal van 2017 verschijnen bij deze streamingdienst. De dvd van het tweede seizoen is al geruime tijd te verkrijgen in Nederland. De releasedatum in België is medio 2017.

Een premièredatum voor seizoen drie is er nog niet, het filmen van seizoen drie is nog niet klaar. Wanneer een datum bekend is meld ik dat meteen via een nieuwsbericht. Sam Heughan heeft wel een bericht geplaatst op de eerste filmdag van seizoen drie.

Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Javelin
03 feb 2017 14:42 -
Ik kan niet wachten! Let's go season 3!
Reageer
avatar_Opel
15 maa 2017 18:44 -
Een prachtige serie ikhoop dat het derde seizoen net zo goed is
Reageer
Outlander