Outcast

7.3 / 10
43 min
Drama, Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "Outcast - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 2 september 2016.
Leuk?
2
3
Bekijk stemmen

Outcast - Seizoen 1

Outcast is het nieuwe comic-epos van The Walking Dead bedenker Robert Kirkman. In navolging van The Walking Dead, kreeg deze comic ook zijn eigen tv-serie. Wie iets verwacht met zombies is wel aan het verkeerde adres want Outcast heeft een totaal andere insteek: duivel uitdrijvingen.

In het provinciestadje Rome maken we kennis met dominee Anderson (Philip Glenister, Mad Dogs) die er rotsvast van overtuigd is dat een deel van de bevolking in zijn stad bezeten is door de Duivel. De kerkvoorganger trekt ten strijde en krijgt onverwacht hulp van Kyle Barnes (Patrick Fugit, Full Circle), een jongeman die pas teruggekeerd is in Rome.

Wie iets verwacht met zombies is wel aan het verkeerde adres


Kyle’s moeder ligt in een soort van vegetatieve coma nadat ze haar zoon probeerde om te brengen. Kyle zelf had Rome verlaten na een incident met zijn vrouw Allisson (Kate Lynn Shell, House Of Cards). Sindsdien heeft hij een contactverbod met haar maar hij mist zijn dochter Amber (Madeleine McGraw, American Sniper) en hij wil haar beschermen tegen haar moeder, want Kyle zelf is de enige die echt weet wat er gebeurd is tussen Allisson en hem.

Kyle’s enige steun en toeverlaat bij zijn terugkeer is zijn zus Megan (Wrenn Schmidt, Boardwalk Empire). Zij fungeert als tussenpersoon om de brokken tussen Allisson en Kyle te lijmen. Megan wordt echter geconfronteerd met een duistere pagina uit haar verleden die een grote impact zal hebben op haar gezin.

De relatie tussen Anderson en Kyle wordt doorlopend op de proef gesteld. De uitdrijvingen van Anderson blijken alleen maar effect te hebben wanneer Kyle in de buurt is en de bezetene kan aanraken. Wanneer dat gebeurt, wordt Kyle door het slachtoffer bestempeld als Outcast.

Dit eerste seizoen legt niet meteen alle kaarten op tafel, zodat het occulte gegeven van deze serie voor de kijker tot het einde in het duister blijft hangen.


Wat dat precies betekent, komen we langzaam maar zeker te weten naar gelang het seizoen vordert. Met de komst en de daden van Sidney (Brent Spiner, Star Trek: The Next Generation) in Rome, volgens Anderson Satan zelf, krijgen we langzaam maar zeker een betere kijk op wat er precies aan de hand is met de bezeten mensen in Rome. Is Sidney echt de Duivel in hoogsteigen persoon, of is hij een afgezant van iets totaal anders? En wat betekent Outcast precies voor Kyle?

Dit eerste seizoen legt niet meteen alle kaarten op tafel, zodat het occulte gegeven van deze serie voor de kijker tot het einde in het duister blijft hangen. Aan het eind heeft de kijker toch een idee van wat er wel, of niet, echt aan de hand is in Rome.

Outcast is een geslaagde occulte thrillerreeks die meer diepgang heeft dan The Walking Dead. Elke ontdekking in Outcast roept nieuwe vragen op waardoor elke minuut spannend aanvoelt en na aflevering tien kan je alleen maar hopen dat seizoen twee vlug klaar is om uitgezonden te worden.
Volg Outcast
Vorige aflevering
To the Sea
To the Sea
02x10
Leuk?
2
3
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_CC11
02 sep 2016 13:47 - 02 sep 2016 13:50
Dit was voor mij ongeveer de helft waard van de score die jij geeft en twee volle afleveringen was meer dan genoeg.
Ik heb ergens nog geschreven dat ik er overdag gewoon bij in slaap viel en het testbeeld op TV vroeger spannender was dan deze serie.
Laat me dus rustig stellen dat ik me niet kan vinden in deze recensie en haar score.
Reageer
avatar_rotthierpeter
02 sep 2016 15:29 -
misschien iets te vroeg afgehaakt?
Reageer
avatar_E71
02 sep 2016 18:20
Bijgewerkt op: 02 sep 2016 21:56
Mischien ook niet. Ik had er na bijna 1 aflevering al genoeg van. Maar het is ook allemaal persoonlijk he. Ik vestig nu mijn hoop op The Exorcist.
Reageer
avatar_CC11
02 sep 2016 18:48
Bijgewerkt op: 02 sep 2016 20:06
Misschien wel Peter, maar om eerlijk te zijn kan geen enkele recensie mij overtuigen om deze serie terug op te pakken na hetgeen ik gezien heb over 2 afleveringen want ik vond het echt slaapverwekkend waar ik bij horror af en toe tegen de muur of plafond wil plakken om het zo te stellen.

En het aanbod dat we hebben is nu eenmaal zo enorm groot met een 500-tal of meer series die elk jaar het daglicht zien dat, eens ik voor een serie het licht uitdoe, ik er ook nooit meer aan zal herbeginnen.
En juist omwille van dat immense aanbod ben ik tegenwoordig sneller geneigd om te kappen met een serie als ze me echt niet bevalt dan dat dit vroeger het geval was.

Voor wat het horror genre betreft is het aanbod natuurlijk wel aanzienlijk kleiner dan voor drama en comedy maar dan wacht ik toch liever af zoals E71 het al gezegd heeft op wat "The Exorcist" ons zal brengen.
Reageer
avatar_E71
02 sep 2016 21:55
Bijgewerkt op: 02 sep 2016 21:57
Oeps! ff bijwerken. Ik had het helemaal verkeerd gespeld haha
Reageer
avatar_rotthierpeter
02 sep 2016 19:51 -
Ik begrijp jullie reactie want had aanvankelijk ook mijn twijfels. Maar ik probeer het meestal een aflevering of vier/vijf vol te houden en in dit geval heb ik daar ook geen spijt van.
Reageer
avatar_E71
02 sep 2016 21:00
Bijgewerkt op: 03 sep 2016 12:31
Zoals ik al zei; het is persoonlijk. Blij dat jij het iig goed vind.
Reageer
avatar_karin1809
05 sep 2016 10:52 -
Na aflevering 2 vond ik het niet veel meer. Toch weer opgepakt en blij dat ik dat gedaan heb.Zaten, vooral tegen het einde van het seizoen, behoorlijk was spannende scenes tussen.
Reageer
avatar_michaeljackson
01 okt 2016 12:16 -
deze serie zal niet lang blijven draaien ik denk dat na het 2e seizoen de stekker eruit gestoken wordt zal me ook niets verbazen.
Reageer

Nieuwste recensies

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8

Suburra - Seizoen 3

7