Outcast

7.3 / 10
43 min
Drama, Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Outcast - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door anonymous op 14 juni 2016.
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Outcast - Eerste aflevering

Een aantal weken geleden had FOXnl een live-event op Facebook. Daar kon je, via hun Facebookpagina, de pilot bekijken van hun nieuwe serie: Outcast.
Met de laptop op schoot logde ik in en bekeek de aflevering. Ik kan je verzekeren; Outcast kijken met een laptop op schoot, dat is geen goed idee. Aangezien de serie een aantal shockmomenten heeft, vloog de laptop van links naar recht. Ik was dus meer bezig met mijn laptop, dan met Outcast.
Dus, nu een nieuwe poging. Nu kijkend op de televisie. Dat maakt nog meer indruk, maar is het genoeg?

Ik heb het over The Exorcist.

Kent u Linda Blair nog. Ja, dat kind, dat haar hoofd ronddraait en een aantal dingen tegen de priester roept, (en die ik hier maar niet zal herhalen). Ik heb het over The Exorcist. Wat was dat een geweldige film. Diezelfde film kwam bij mij een paar keer naar boven tijdens het kijken naar Outcast. Gelukkig is Outcast geen herhaling van de film uit de jaren '90. Is Outcast even goed? Nee, naar mijn mening niet. Maar waarschijnlijk heb ik meer afleveringen nodig om er een goed oordeel over te geven.

Ik ga terug naar Outcast en naar de pilot van deze nieuwe serie van de maker van The Walking Dead: Robert Kirkman. Kleine Joshua (Gabriel Bateman, Stalker) staat in zijn bedje. Een insect loopt over de muur. Je weet dat het een horrorserie is, dus gebeurt het onvermijdelijke. Het kind slaat met het hoofd tegen de muur. Gevolg: overal bloed en een dood beestje. Joshua heeft een probleem, want ook als hij chips eet gebeuren er nare dingen (dus laat dat schaaltje maar even op het aanrecht staan.) De toon van de serie is gezet, maar houden ze dat vol?

© CineMax


Kyle Barnes (Patrick Fugit, E.R.) komt na lange tijd weer terug naar zijn geboortedorp. Zijn jeugd was verre van leuk. Zijn moeder was bezeten, of was ze psychisch ziek? Voor Kyle is het duidelijk: zijn moeder was geen leuk mens. De reden waarom ze zo was, dat weet hij niet. Dat hij een hekel aan haar heeft is duidelijk. Hij sluit zich op in zijn huis. Maar, dan hoort hij van een priester het verhaal van Joshua en besluit hij het kind op te zoeken. Als Joshua en Kyle elkaar ontmoeten gaat het fout. Heel erg fout.

De beste acteur in de pilot is in mijn ogen Gabriel Bateman

Outcast heeft alles te maken met exorcisme. Een goed onderwerp om een serie over te maken. Outcast kent aan aantal goede momenten. De schrikeffecten zijn aanwezig, net zoals het bloed en het occulte. De pilot bestaat uit heel veel flashbacks, waardoor het voelt alsof de serie alleen naar het verleden en niet naar de toekomst kijkt. De beste acteur in de pilot is in mijn ogen Gabriel Bateman. Was speelt hij de rol van de jonge Joshua goed. Als je hem ziet, zie je Linda Blair. Ik ben heel benieuwd hoe deze serie verder gaat groeien. Althans, ik hoop dat hij groeit. Tot nu toe heb ik geen idee welke kant het verhaal op gaat. Hopelijk gaan ze snel vooruit kijken, en houden ze de spanning erin.
Volg Outcast
Vorige aflevering
To the Sea
To the Sea
02x10
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_CC11
14 jun 2016 19:14 -
Het zal wellicht aan mezelf liggen maar ik vond de pilot alles behalve spannend en/of angstaanjagend.
Meer nog, ik dommelde er gewoon bij in zodat ik hem in twee keer heb moeten bekijken.
Zonde van de tijd gezien hetgeen na de pilot volgde, want dat was zonder meer heel zwak zodat ik al na twee afleveringen afgehaakt ben.
Als er één ding uit deze serie me al deed denken aan "The Exorcist" dan was het het niveau van de "special effects" op het einde van de tweede aflevering die uit 1973 leken te komen maar dan minder goed uitgevoerd.
Reageer
avatar_Javelin
16 jun 2016 09:42 -
Ik moet me helaas aansluiten bij CC. Ik moet overigens wel zeggen dat alles wat de laatste tijd uit Robert Kirkman's hand mij niet echt meer kan verrassen. Zo is ook Fear the Walking Dead nauwelijks spannend te noemen en zit ook daar een onwijs trage verhaallijn in. Met Outcast hoop ik daarom op een snellere verhaallijn maar ik betwijfel het. De pilot vond ik niet bijzonder, maar vind het wel leuk dat andere mensen hier nog van kunnen genieten. We kijken het nog eventjes aan :)
Reageer
avatar_seriefan90
17 jun 2016 12:13 -
Ik vond de eerste 2 aflevering ook niks aan veel te saai en ik vind het acteerwerk niet goed of overtuigend genoeg het komt voor mij helemaal niet realistisch over heel jammer en heel spijtig het verhaal is ook erg saai robert kirkman moet niet zoveel beloven hij heeft gezegd dat fear the walking dead een suces zou gaan worden dat werd het dus niet en hij beweerde dat outcast een enorme hit zou gaan worden nou beter gezegd een enorme flop alleen the walking dead is een sucsesvolle serie van robert kirkman snap niet dat ze voor het uitzenden van episode 1 al goedgekeurd zijn voor een seizoen 2 nou mij niet gezien ik ben er klaar mee ik kan m'n tijd beter besteden met veel betere en leukere series.
Reageer
Outcast