Orphan Black

8.2 / 10
#100 top 100
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling geeft "Orphan Black - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 1 september 2014.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Orphan Black - Seizoen 2

Waar het eerste seizoen van Orphan Black ijzersterk in was hebben ze in het tweede seizoen laten varen, helaas. Het eerste seizoen blonk uit in niet te veel zijwegen, niet te veel verhaallijntjes die konden afleiden van het werkelijke verhaal. Helaas staat het tweede seizoen bol van de onnodige verhaallijnen. Niet dat het slechte verhaallijnen zijn, maar wel totaal overbodig. En dat is jammer, dat leid mij als kijker teveel af van het daadwerkelijke ijzersterke verhaal.

Ook nu weer is Tatiana Maslany enorm goed in het spelen van diversen personages. Het vreemde is dat je zelfs personages mag of niet mag. Cosima is mijn favoriet en Helena staat mij het meest tegen. Zo goed is Maslany dus, ze weet de karakters zo neer te zetten en zo verschillend te maken dat je niet meer merkt dat het door één en dezelfde persoon wordt gespeeld. Maar de leukste van het stel is Allison, samen met haar man Donnie zorgt zij voor, overbodige, slapstickachtige afleveringen die Felix met zijn aanwezigheid nog eens aandikt.

De verhaallijn van de proleten is aardig maar te kort om je daar druk over te maken. Ik vroeg me ook de hele tijd af waarom die er waren? Ook daar heb ik geen echt duidelijk antwoord op gekregen. Wie er wel toe deed is het schattige dochtertje van Sarah Kira. Het kleine meisje speelt werkelijk heel goed en overtuigend. Samen met haar vader Cal Morrison, gespeeld door onze eigen Michiel Huisman, past ze in het plaatje van Sarah en haar mede-klonen. Ik hoop stiekem op meer Kira en Cal in het derde seizoen.

Vic de ex-vriend van Sarah draagt ook niet bij tot het verhaal en als er dan nog een rechercheur punten wil scoren weet je dat dit verhaallijntje niet ter zaken doende is. Wie wel duidelijk bijdraagt is Dr. Aldous Leekie die samen met Rachel duistere plannen heeft met onze klonen. En wat voor rol speelt Mrs. S en Paul Dierden in het geheel? Allemaal vragen waar ik na het einde van seizoen twee mee bleef zitten. Dat is jammer, hoewel er een derde seizoen komt had ik toch graag nu al wat meer antwoorden gekregen.

In mijn bescheiden mening wordt er teveel bijgesleept, ze gaan als het ware overboord met het sterke gegeven; zijn klonen mogelijk? Zo ja, hoe ga je daar mee om? Er worden bedrijven en andere belanghebbende bijgesleept die in mijn ogen te veel afbreuk doen aan het verhaal. Is het tweede seizoen dan niet leuk? Het is de moeite waard en zeker heel erg leuk. Maslany is op haar best met al haar personages en Felix is ook dit seizoen weer de smaakmaker. Ik heb mij met Orphan Black kostelijk vermaakt en het is jammer dat ook dit jaar er geen Emmy was voor deze uitstekende serie.

8.5 punten en ik nomineer Tatiana Maslany volgend jaar voor een Emmy en ze mag hem winnen ook.
Volg Orphan Black
Vorige aflevering
To Right the Wrongs of Many
To Right the Wrongs of Many
05x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

John Doe
Frans Vorwald (gast)
17 jan 2015 16:03 -
Heb beide seizoen via Netfix bekeken en ben het grotendeels eens met de reviev, is inderdaad jammer dar er in seizoen 2 teveel dingen door elkaar gaan lopen hoop voor seizoen 3 weer de stijl als seizoen 1
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8