Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Kirsten Potgieter geeft "Orphan Black - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Kirsten Potgieter op 21 Mei 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Orphan Black - Seizoen 1

Op aanraden van een vriendin ben ik Orphan Black gaan kijken. Het heeft even geduurd voordat ik eraan begon maar vanaf de eerste aflevering had de serie mij in zijn greep.

Wat doe je als je iemand voor de trein ziet springen die ontzettend op jou lijkt? Sarah Manning (Tatiana Maslany, Heartland) maakt de keuze om meer over haar te weten te komen. Ze neemt haar tas mee en even later staat ze voor de deur van het appartement van Beth Childs. Voordat ze het door heeft heeft ze de identiteit van Beth overgenomen en komt ze in de nodige problemen. Ze moet zichzelf uit situaties zien te redden op het politiebureau, bij haar verdachte vriend en nog veel meer.
Sarah Manning is een stoere meid die niet snel voor haar problemen wegloopt en die er, ondanks dat ze ze soms niet zoveel heeft, toch wat van probeert te maken.
Dan is er nog haar goede vriend Felix Dawkins (Jordan Gavaris, Unnatural History) die haar bij de meeste dingen steunt en de slechte ideeën weer uit haar hoofd probeert te praten.
Haar vriendje Vic (Michael Mando, Better Call Saul), heeft niet zo'n grote rol maar ik heb het idee dat alle rollen bij Orphan Black toch een doel hebben om weer ergens achter te komen.

Ik vind de serie erg origineel. Het thema klonen komt niet vaak voorbij. Hoewel ik helemaal niet van science fiction houd, vind ik dit onderwerp geweldig. Wat ik ook een pluspunt vind is dat er, ondanks al het drama, toch nog romantiek is.
De serie heeft een snel tempo waardoor je van het ene mysterie in het andere glijdt. Langzaam komt Sarah erachter dat er meer klonen zijn. Af en toe vrezen ze voor hun leven maar samen staan ze sterk.
Geheimen waarvan je dacht het antwoord te weten worden ineens nog groter. Erg goed acteerwerk van Tatiana Maslani.
De verschillende klonen die er zijn hebben allemaal hun eigen leven, zorgen en karakter. Natuurlijk zijn er vragen die je bezig houden terwijl je kijkt: wie heeft hen gemaakt? Zijn er nog meer klonen? Dit zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft. Zeker een aanrader dus!

Als het volgende seizoen net zo sterk wordt als deze blijf ik het een topserie vinden.
Volg Orphan Black
Vorige aflevering
To Right the Wrongs of Many
To Right the Wrongs of Many
05x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
14 jun 2015 18:06 -
Deze serie is gewoon geweldig
Reageer
Orphan Black