Orange Is the New Black

8,0 / 10
59 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Esther Ram geeft "Orange Is the New Black - Seizoen 6" een 7.5.
Geschreven door Esther Ram op 14 augustus 2018.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Orange Is the New Black - Seizoen 6

Sinds een tijdje is het zesde seizoen van Orange Is the New Black te zien op Netflix. Ik kijk deze serie al vanaf het begin, dus ik was erg benieuwd naar het nieuwe seizoen. Ik ben dan ook gelijk begonnen met kijken.

In Orange Is the New Black volg je vrouwen in een vrouwengevangenis. Piper Chapman (Taylor Schilling) wordt veroordeelt tot vijftien maanden gevangenis straf voor het transporteren van drugs. Chapman verruilt haar comfortabele leven in New York in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis komt ze in aanraking met strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

In het vijfde seizoen van Orange Is the New Black zagen we hoe er een grote opstand in de vrouwgevangenis gaande was. Het seizoen eindigde met het moment dat alle gevangenen uit de gevangenis werden gehaald en naar een zwaar beveiligde gevangenis werden gestuurd. Dat is ook het geen waar het zesde seizoen voornamelijk om draait.

Om met de deur in huis te vallen, ik vond het vijfde seizoen veel beter dan het zesde seizoen. Seizoen 6 begint heel chaotisch, vooral qua structuur. Veel personages zitten als gevolgd van eerdere daden nu in de maximale beveiliging cellen en moeten zich zien te redden in een nieuwe omgeving met die nog hopelozer en duisterder lijkt dan die waarin ze zich eerst bevonden.

Het seizoen focust zich vooral op een conflict dat zich afspeelt tussen twee celblokken die door twee zussen en rivalen worden geleid. Het is leuk om weer die echte slechteriken te hebben net als in voorgaande seizoenen, maar daarbuiten vond ik het seizoen nogal saai. Er gebeurde veel minder dan in seizoen vijf en dat was erg jammer. De nieuwe personages zijn leuk, maar niet nodig en niet speciaal.

Ik vond seizoen zes leuk, maar het vijfde seizoen was beter. Ik ben benieuwd wat het zevende seizoen gaat brengen.
Volg Orange Is the New Black
Vorige aflevering
Here's Where We Get Off
Here's Where We Get Off
07x13
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Filthy Rich (US) - Eerste aflevering

7.5

Friheden (Pros and Cons) - Seizoen 1

8

The Politician (2019) - Seizoen 2

5.5

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5