Once Upon a Time

8.2 / 10
44 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Jessica Dillema geeft "Once Upon a Time - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Jessica Dillema op 5 november 2012.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Once Upon a Time - Seizoen 1

Er was eens…

Nog niet heel lang geleden werd ik door een vriendin van mijn broer geattendeerd op de serie ‘Once upon a time’. Ikzelf had de titel van de serie al meerdere keren voorbij zien komen, maar het had mijn interesse nog niet gewonnen. Ik was niet razend enthousiast over een serie gebaseerd op sprookjes, ‘wat moet dat worden?’ dacht ik. Maar die vriendin was er zo enthousiast over dat ik het een kans wilde geven en we er met z’n drieën voor zijn gaan zitten. We waren meteen verslaafd en hebben direct de andere al uitgezonden afleveringen er achteraan gekeken. Je zult je misschien afvragen of sprookjes niet meer voor kleine kinderen zijn, maar ik kan je vertellen dat de serie het weet waar te maken om sprookjes interessant te maken voor jong en oud. Ikzelf ben al tweeëntwintig en ben helemaal verslaafd, maar ik kan mij zo voorstellen dat zowel vele tieners en zelfs ook wel een aantal dertigers de serie zullen willen volgen.

De serie waarin sprookjes geïntegreerd worden in de hedendaagse realiteit is intrigerend en zeer verslavend. De serie start met Jennifer Morrison (ook bekend als Dr. Allison Cameron in House) in een ijzersterke rol van Emma, die een onverwacht bezoek krijgt van haar zoontje (Henry) die zij destijds ter adoptie heeft opgegeven. Henry vertelt haar over een vloek die de boze heks (Lana Parilla) uit het bekende Sneeuwwitje, en tevens zijn adoptiemoeder, heeft uitgesproken over de gehele sprookjeswereld. Welke als gevolg heeft dat alle sprookjesfiguren vast zitten in de hedendaagse wereld en zich niet meer kunnen herinneren dat ze sprookjesfiguren zijn. Emma is volgens Henry de dochter van Sneeuwwitje (Ginnifer Goodwin) en Prince Charming (Josh Dallas) en is voorbestemd om de sprookjeswereld te redden. Emma, die zich lichtelijk zorgen maakt om het jongetje, brengt hem terug naar het stadje Storybrook en besluit nog een tijdje te blijven. In het verhaal volg je de verschillende sprookjesfiguren in het heden en kom je meer te weten over hun verleden in de sprookjeswereld.

De sprookjesverhalen liggen natuurlijk al tijden vast, maar toch reageer ik vaak nog verrast op wendingen in de verhaallijn hoewel ik er allang op had kunnen anticiperen. Ze weten het gewoonweg zo fascinerend te houden dat je even vergeet dat het gewone sprookjesverhalen zijn. Ook is de manier waarop de verschillende sprookjesfiguren in elkaars leven voorkomen goed over nagedacht. Natuurlijk kan een serie niet overleven zonder een ijzersterke cast waar je niet omheen kunt. Hoewel naast Jennifer Morrison (House) en Ginnifer Goodwin (Something Borrowed) de meeste acteurs niet op het eerste gezicht heel bekend zijn, zijn de hoofdrolspelers zeer goed gecast en weten ze de sprookjesfiguren geloofwaardig neer te zetten. En ook de bijrollen zijn niet de minste. Zo is er ook een bijrol weggelegd voor voormalig Lost-actrice Emily de Ravin als Belle van het beest.

In Amerika zijn ze toegekomen aan de laatste twee afleveringen van dit eerste seizoen en ik ben erg benieuwd naar hoe dit gaat eindigen. Een origineel verhaal dat je continu blijft boeien en je laat smachten naar meer. Ik ben benieuwd of er een tweede seizoen zal volgen, ik hoop het wel want ik ben inmiddels een groot fan!
Volg Once Upon a Time
Vorige aflevering
Leaving Storybrooke
Leaving Storybrooke
07x22
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (22)

avatar_NGroen
03 mei 2012 16:08 -
Zeer leuke review! En zeker mee eens. vond de eerste paar delen niet direct bijzonder maar elke nieuwe aflevering wordt weer beter en zorgt weer voor een nieuwe blik en passen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats..

zeer benieuwd hoe het gaat eindigen,, en hopen op een nieuw seizoen natuurlijk!
Reageer
avatar_JessicaD
03 mei 2012 17:20 -
Bedankt voor je positieve reactie! Het is mijn eerste recensie dus ik ben blij dat het goed ontvangen wordt =). Inderdaad hopen op een nieuw seizoen, heb er alleen helaas nog niks over gehoord dat die er gaat komen.
Reageer
avatar_NGroen
03 mei 2012 18:26 -
Nog een ijzersterke speler is trouwens Robert Carlyle als Rumplestiltskin, bekend van onder andere Stargate Universe. Hij kan zich echt goed in een rol inleven!
Reageer
avatar_JessicaD
03 mei 2012 18:33 -
Hij is voor mij nog nieuw (heb geen Stargate Universe gekeken), maar vind hem zeker sterk. Heb eigenlijk over de gehele cast weinig op te merken.
Reageer
avatar_anonymous
04 mei 2012 18:37 -
Jessy gister melde ABC op de site dat ze ideeën hebben voor
Once Upon A Time seizoen twee. More info hier kijk hier:
http://bit.ly/xDW1fI
Reageer
avatar_anonymous
04 mei 2012 18:39 -
Jessy, ABC melde vandaag op de site dat ze ideeën hebben voor Once Upon A Time seizoen twee. More info, check de website ABC of via google - Once Upon A Time season 2
Reageer
avatar_NGroen
04 mei 2012 19:13 -
Verwacht inderdaad wel dat er een vervolg komt,, een van de best bekeken series van ABC, dus zou raar zijn om het te cancelen
Reageer
avatar_JessicaD
05 mei 2012 19:18 -
Ik had inderdaad wel verwacht dat er een tweede seizoen zou komen, maar zolang er nog geen definitief bericht is, weet je het nooit zeker.
Reageer
avatar_anonymous
01 jun 2012 02:55 -
Nog 3 afleveringen te gaan en de serie wordt steeds spannender. Wat mij boeit is de twist tussen het heden en de sprookjes wereld, dit wordt erg goed uitgewerkt. Special effects lijken ook beter in vergelijking met de eerste paar afleveringen. Kan niet wachten op de laatste paar delen en gelukkig een tweede seizoen :)
Reageer
avatar_JessicaD
01 jun 2012 12:24 -
special effects verbeteren idd naarmate de serie langer duurt. Ben ik het wel mee eens =).
Reageer
avatar_anonymous
18 jun 2012 21:39 -
Eindelijk de laatste aflevering kunnen zien. Heerlijke afsluiting van het eerste seizoen met een einde die ik zelf net iets anders had verwacht. Overall gewoon een goede serie. Ik hoop snel met seizoen 2 te kunnen beginnen.
Reageer
avatar_JessicaD
18 jun 2012 22:39 -
Ja inderdaad, het einde liep voor mij ook anders dan ik mij had voorgesteld :p. Denk dat seizoen 2 medio september/oktober begint.
Reageer
avatar_TheShepherd
02 jul 2012 16:27 -
Leuke recensie Jessy!

Het idee dat de sprookjeswereld doorstroomde in de werkelijkheid leek mij zelf wel direct erg leuk en dat de altijd leuke Jennifer Morrison de hoofdrol op zich zou nemen, was een dikke bonus.

Na het kijken van een stuk of 10 afleveringen bleek dat het idee erg goed uit kon pakken en dat niet Morrison, maar juist Ginnifer Goodwin en Robert Carlyle de show stalen!

Daarna werd het tempo van de serie echter wel wat te traag naar mijn smaak en na de 14e aflevering (Dreamy) heb ik de serie dan ook een tijdje naast me neergelegd. Wat een draak van een aflevering was dat zeg!

Gelukkig wist een vriend van me mij weer over te halen om toch verder te kijken, want vanaf de 15e aflevering (Red-Handed - één van de beste van het hele seizoen) zat de gang er weer lekker in en was het weer een genot om naar te kijken.

Al met al zeker een erg vermakelijke serie en ik ben zeer benieuwd hoe ze het tweede seizoen gaan aanpakken na het verrassende einde van seizoen één.
Reageer
avatar_JessicaD
02 jul 2012 18:47 -
@ TheShepherd: Jaaaa idd ik vond aflevering 15 met Ruby ook echt ontzettend vet! Maar ik moet dan ook zeggen dat ik het originele red riding hood verhaal überhaupt gewoon ontzettend cool vind en dit mij dus automatisch al aanspreekt =).

En bedankt voor je compliment, ik hoor graag wat mensen vinden van mijn recensie! =)
Reageer
avatar_NGroen
02 jul 2012 19:22 -
Belle (Emilie de ravin (lost)) krijgt in seizoen 2 waarschijnlijk een vaste rol!

Vind ik niet erg, erg goeie actrice!
Reageer
avatar_JessicaD
03 jul 2012 23:37 -
NGroen: Volgens mij was dat zelfs al helemaal zeker =). Hartstikke leuk natuurlijk!
Reageer
avatar_Roeman
10 jan 2013 11:24 -
Uitstekend goedgeschreven review waar ik mij totaal niet in kan vinden. Dat komt misschien door het feit dat ik 46 ben en de schrijver voor in de 20. Ik vind, en dat is geheel persoonlijk, dat deze serie het kinder gehalte dus niet overstijgt. Ik heb het 4.5 afleveringen volgehouden en toen had ik het wel gezien. Misschien komt dat ook door het feit dat ik net Dexter, AHS en TWD achter me kiezen had en ook de eerste aflevering van Grimm. Dan zit je misschien niet te wachten op dit soort marshmallow-achtige verhaaltjes. Of om in de woorden van Wim Sonneveld te zeggen: "ik word te oud voor die rotzooi." dat kan dus ook nog.
Reageer
avatar_JessicaD
10 jan 2013 11:33 -
@Roeman, Als ik kijk naar de series die je opnoemt dan denk ik inderdaad dat jouw voorkeur bij een compleet ander genre ligt dan bij OUAT ;-). Met jouw voorkeur zou ik je eerder Supernatural aanraden dan OUAT.
Reageer
avatar_Roeman
10 jan 2013 11:52 -
@JessicaD, die volg ik ook al en maar ook TVD vind ik erg goed. Ik denk wel dat je deels gelijk hebt, dit is gewoon te tam voor mijn smaak.
Reageer
avatar_JessicaD
10 jan 2013 12:53 -
@Roeman, TVD is inderdaad ook erg leuk! Kan niet wachten tot over 7 dagen weer een nieuwe aflevering uitgezonden wordt =).
Reageer
John Doe
Do (gast)
09 dec 2014 02:08 -
Omdat The Walking Dead nu in haar winterbreak zit ben ik op aanraden van een vriendin Once Upon A Time gaan volgen en zit nu halverwege serie 2. Ik vind het een leuke serie die natuurlijk mijlenver verwijderd is van de echte top zoals Breaking Bad, Dexter, The Sopranos en The Walking Dead. Je recensie is vanuit een fan perspectief geschreven en daardoor niet geheel objectief, maar dat mag.
Leuk ter ontspanning, luchtig en vaak voorspelbaar. Ik ben wel onder de indruk van "de uitstekende acteerprestaties van "Henry" en "Rumpelstiltskin". Dus objectief gezien een leuke luchtige serie zoals zovelen, met een uniek bedachte verhaallijn, maar uitgewerkt voor tieners en vooral vrouwelijke kijkers gezien het hoge romance gehalte en het achterwege gelaten bloed na een steekpartij bijvoorbeeld. 3 van 5 sterren.
Reageer
avatar_JessicaD
09 dec 2014 16:44
hihi wat leuk, ik heb al lange tijd geen reactie meer gehad op mijn aller-aller-allereerste recensie ooit. Wat een verrassing.
In recensies geef je overigens je mening, dus ik hoef niet uiterst objectief te zijn zolang ik maar onderbouw waarom ik iets vind.
Ik ben overigens blijven hangen in het begin van seizoen 3. Serie takelde vanaf seizoen 2 helaas wat af. Maar heb wel gehoord dat het tweede deel van seizoen 3 nog weer beter is en weer terug gaat naar zijn roots, dus wil het nog wel weer eens oppakken.
Reageer

Nieuwste recensies

Unbelievable - seizoen 1

9

Blood & Water - Eerste aflevering

7.5

Grey's Anatomy - Seizoen 16

8

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

8

Snowpiercer - Eerste aflevering

6

Short Circuit - Seizoen 1

9