Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Ron Schoonwater geeft "Occupied - Seizoen 2" een 6.
Geschreven door Ron Schoonwater op 12 Maart 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Occupied - Seizoen 2

Het tweede seizoen van de Noorse serie Occupied (Okkupert) heeft een aantal grote manco's. Het grootste minpunt is dat er in elke aflevering een plotwisseling is. Het ene plot nog ongeloofwaardiger dan de ander. Het eerste seizoen putte nog kracht uit het klein gehouden verhaal tussen restauranteigenaar Bette (Anne Dahl Torp, The Sandhamn Murders) haar dochter en Bette's nieuwe relatie met een Rus. Het tweede seizoen verzuipt in de politieke ambities. Het politieke verhaal neemt dit seizoen duidelijk de overhand. Het gevolg is dat het lastig is om je als kijker met een van de hoofdrolspelers te vereenzelvigen.

Positief is dat de serie spannend blijft. Het vraagt wat inspanning en geduld, maar er zitten avontuurlijke momenten genoeg in die de kijker meevoeren. Dat maakt dat ik toch nieuwsgierig blijf naar het derde seizoen. Niet meer in de verwachting dat ik constant op het puntje van mijn stoel zit, maar eerder omdat ik, ondanks alle kritiek, toch wil weten hoe het afloopt. Als makkelijk te behappen tijdverdrijf doet Occupied het namelijk best aardig.

Okkupert
© Netflix


Het tweede seizoen staat in het teken van het ontluikende verzet tegen de aanwezigheid van de Russen in Noorwegen. Dat vraagt lef. Voormalig premier Jesper Berg (Henrik Mestad, Norsemen) lijkt dat te hebben. Langzaamaan lijken meerdere Noorse politici en militairen zich achter hem te scharen. Bovendien blijkt er in de EU ook de nodige weerstand tegen de steeds grotere macht van Rusland te bestaan. Jesper lijkt zich in een prima uitgangspositie te manoeuvreren, maar door een inschattingsfout pakt onverwacht iemand anders de (premier) troon. Het gevolg is voor Jesper desastreus en levert een langdurige, steeds smerig

Het tweede seizoen scoort geen onvoldoende, maar krijgt ook niet meer dan een magere voldoende.

wordende, strijd op.

Bente is inmiddels mede-eigenaar geworden van een hotel waarin de Russen graag vertoeven. Haar compagnon is Russische. Dat lijkt lang goed te gaan. Wanneer er een gast met veel macht aan de Russische kant opdoemt ontspint zich een spionage verhaal die grote consequenties heeft voor Bente, haar relatie en haar loyaliteit aan Noorwegen of Rusland.

Het tweede seizoen staat bol met steeds wisselende complottheorieën. Het is daardoor lastig om je in te leven met een van de vele hoofdrolspelers. De kracht van de serie is dat de zogenaamde 'goeden' ook kwade bedoelingen hebben. Zo ontstaat er in ieder geval geen zwart-wit verhaal. Het grootste probleem is dat door de vele hoofdrolspelers, de vele plotwisselingen en de regelmatig ongeloofwaardige verhaallijnen dit seizoen erg rommelig is. Toch blijft de televisieserie aardig overeind als leuke avondvulling. Het tweede seizoen scoort daarom geen onvoldoende, maar krijgt ook niet meer dan een magere voldoende.
Video on youtube
Volg Okkupert
Vorige aflevering
September (2)
September (2)
03x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Okkupert